Buddy Bing read #3: King's Cage Update #3

op 24 april 2018 door

Nog maar heel even wachten en dan komt de vierde en laatste deel van de befaamde Red Queen serie van Vicoria Aveyard uit. Om op te warmen naar dit laatste deel lezen we eerst met zijn allen de eerste drie delen van de serie. Na Red Queen, zijn we als een stel razenden door het tweede deel van de Red Queen serie heen; Glass Sword. Tijd dus om de balans op te maken en snel door te gaan met het derde deel van de laatste serie: King's Cage.

Door Karin en Dorien

Meelezen?

Doe je mee? Gezellig! Hieronder weer zoals gebruikelijk ons schema met de data waarop we de vragen stellen over de bijbehorende hoofdstukken.

Zoals je kunt zien beginnen we dit keer iets rustiger aan en nemen we twee weken voor de eerste hoofstukken!

*Spoileralert*

Update #1: dinsdag 8 mei: hoofdstuk 1 t/m 12

Het verhaal gaat verder waar we gebleven waren in Glass Sword. Mare wordt geketend meegenomen naar Archeon door Maven, waar hij haar in weet te zetten als handig instrument in zijn strijd tegen The scarlet guard. Maar hij verwacht niet dat er een moordaanslag op hem gepleegd zal worden door zijn eige (niet zo) trouwe achterban van Silvers. Deze groep gelooft erin dat de gevallen prins Cal de troon moet bestijgen en er een eind moet komen aan het regime van Maven. Het tempo zit er goed in en er lijkt elk moment van het boek wel wat te gebeuren of te veranderen.

1. Dit deel wordt in een multiple perspective verteld, tot nu toe zijn we twee stemmen tegen gekomen, Cameron en Mare, maar misschien worden dit er wel meer. Wat vind je hiervan?

2. Het tempo ligt gelijk lekker hoog in de eerste hoofdstukken en er gebeurd veel, zag jij de aanslag op Maven aankomen? Vond je het geloofwaardig?

Update #2: Dinsdag 15 mei: hoofdstuk 13 t/m 20

Maven sluit vrede met de Lakelanders om zo zijn positie als koning te verstevigen. Een van de voorwaarden van dit verdrag is dat hij gaat trouwen met Lakelander prinses Iris.

Op de bruiloft van Maven en Iris vindt er een grote aanval van The Scarlet Guard plaats. Tijdens de aanval weet Mare te ontsnappen met hulp van de vijandige Evangeline. Mare is na zes maanden gevangenschap herenigd met Cal en haar familie. Wat zullen nu de volgende stappen zijn van The Scarlet Guard? Wie zal de macht krijgen?

3. Wat vind jij van Evangeline en haar hulp aan Mare? Denk jij dat er nog meer hoofdstukken vanuit het perspectief van Evangeline komen?

4. Hoe voorspel jij dat het verhaal gaat eindigen?

Dinsdag 22 mei: hoofdstuk 20 t/m epilogue

Mavens positie wordt een stuk onzekerder door de samenwerking van House Samos en Anabel Lerolan, de oma van Cal. Volo Samos, Evangeline’s vader, wordt King of the Rift, en er zijn plannen om Cal King of Norta te maken. Om deze twee koningen vredig naast elkaar te laten regeren, wordt Evangeline weer de verloofde voor Cal. Evangeline is daar echter niet blij mee en wil niet alleen maar iemands bruid zijn. Toch verzwijgt ze vooralsnog haar bezwaren.

Ondertussen zeggen Cal en Mare eindelijk dat ze van elkaar houden.

‘I am in love with you, and I want you more than anything else in the world’.
Love is not a word we use. We feel it, we mean it, but we don’t say it. It feels so final, a declaration from which there is no easy return. I’m a thief. I know my exits. And I was prisoner. I hate locked doors. But his eyes are so close, so eager. And it’s what I feel. Even though the words terrify me, they are the truth. Didn’t I say I would start telling the truth?
‘I love you.’ I whisper’.

Maar hun relatie verloopt daarna niet rooskleurig. Cal gaat mee in het plan dat hij koning zal worden, terwijl hij eerst tegen Mare had gezegd dat hij dat niet meer wilde. Hij kiest uiteindelijk voor koning worden in plaats van samenzijn met Mare.

Een confrontatie met Maven zit er in dit deel nog niet in, hij vlucht weg voordat Mare of Cal hem kunnen bereiken. Het is alleen bekend dat hij nog leeft…

5. Vind je dat er veel karakterontwikkeling in het boek zit?
6. Wat vind je van de relatie tussen Mare en Maven? En die van Mare en Cal?Reacties op: Buddy Bing read #3: King's Cage Update #3

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken