Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De beste thrillers van 2023 volgens de MWA

op 25 januari 2024 door

De Mystery Writers of America heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de ‘Best Novel’ van de Edgar Allan Poe Awards 2024. Er zijn nog meer dan tien andere categorieën, waaronder ‘Best First Novel by an American Author’, ‘Best Paperback Original’, ‘Best Fact Crime’, ‘Best Short Story’ en ‘Best Juvenile’. Dit zijn volgens de MWA in de categorie ‘Best Novel’ de beste van 2023.

Door: Onno

James Lee Burke: Flags on the Bayou

Dit verhaal speelt zich af tijdens de burgeroorlog in Louisiana in 1963. Op een tot slaaf gemaakte vrouw wordt jacht gemaakt, omdat gezegd wordt dat ze een heks en moordenares is.

S.A. Cosby: All the Sinners Bleed

Een jaar na de dag dat voormalig FBI-agent Sheriff Titus Crowne wordt verkozen tot de eerste zwarte sheriff in de geschiedenis van Charon County in Virginia wordt de gemeenschap geschokt door een schietpartij op een school die resulteert in de dood van een geliefde onderwijzeres. De schutter wordt door de politie doodgeschoten. Het onderzoek naar dit incident onthult een sinistere kant van de overleden lerares en zijn schutter.

Jennifer Cody Epstein: The Madwomen of Paris

Dit is historische fictie over de behandeling van psychische aandoeningen bij vrouwen in de negentiende eeuw. Het speelt zich af in Parijs in een tijd waarin vrouwen door mannen al snel als hysterisch of krankzinnig werden bestempeld en vervolgens in een gesticht werden opgenomen waar ze slechte zorg en behandeling kregen.

Jessica Knoll: Bright Young Women

Bright Young Women is gebaseerd op de waargebeurde moorden door de seriemoordenaar Ted Bundy. Pamela Schumacher is de voorzitter van haar studentenvereniging en is op een zaterdagavond thuis als ze een geluid hoort en op onderzoek uitgaat. De seriemoordenaar blijkt te hebben toegeslagen. In een tweede verhaallijn gaat het om Ruth, die eerder slachtoffer van dezelfde seriemoordenaar was in Lake Sammamish in Washington. De verhalen komen bij elkaar wanneer Tina, een goede vriendin van Ruth, naar Pamela komt, ervan overtuigd dat hun vriendinnen door dezelfde man zijn vermoord.

Michael Koryta: An Honest Man

Israel Pike heeft een strafblad, omdat hij veroordeeld is voor de moord op zijn vader. Nadat hij zeven mannen heeft ontdekt die aan boord van hun jacht zijn vermoord, wordt Israel Pike als hoofdverdachte gezien.

William Kent Krueger: The River We Remember

In 1958 wordt het lichaam van Jimmy Quinn gevonden in de Alabaster River in Black Earth County, nabij Jewel, in Minnesota. Jimmy Quinn hield van geld, macht en seks. Zijn dood veroorzaakte dan ook weinig treurnis onder zijn familie, werknemers en buren. Al snel wordt Noah, een plaatselijke Dakota Sioux-indiaan gearresteerd: Noah Bluestone was onlangs samen met zijn Japanse vrouw ontslagen door Jimmy Quinn.

Colson Whitehead: Crook Manifesto

Dit is het tweede deel van een trilogie, waarvan Harlem Shuffle het eerste deel is. Crook Manifesto kent drie delen die de jaren 1971, 1973 en 1976 bestrijken. Veel van de personages in Harlem Shuffle zijn opnieuw belangrijke spelers. Hoofdpersoon, Ray Carney, woont op Strivers Row, het meest prestigieuze adres van Harlem.

Wat is jouw favoriete boek van 2023?



Reacties op: De beste thrillers van 2023 volgens de MWA

Meer informatie

Gerelateerd