Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De mooiste boeken van... Laurie

op 11 mei 2022 door

Zondag 29 mei zal voor de vijfde keer de Hebban 1000 bekend gemaakt worden. Om wat beweging in de 'lijst der lijsten' te krijgen is het natuurlijk de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen nog eens naar hun mooiste boeken-lijst gaan kijken. Het is tijd om met parels te schuiven, nieuwe lievelingen toe te voegen en, ja, ook om afscheid te nemen van een aantal favorieten. De Readers dragen hun steentje bij. Vandaag is de beurt aan Laurie.

Banner afbeelding van viarami via Pixabay.

Mijn nummer 1

Mijn toplijst is door de jaren heen vaak op de schop gegaan, maar mijn nummer 1 is al sinds jaar en dag dezelfde. Dit is A Court of Mist and Fury van Sarah J. Maas. Dat ik een enorme fan ben van deze auteur is geen geheim en dit tweede deel uit de 'A Court of Thorns and Roses' serie is en blijft mijn favoriet. In verband met spoilers kan ik niet teveel over dit boek vertellen behalve dan dat Feyre een grote ontwikkeling doormaakt en dat Rhysand veelvuldig ten tonele verschijnt.

Sarah J. Maas heeft ook met een aantal andere boeken mijn toplijst gehaald. A Court of Silver Flames staat op de dertiende plaats, maar haar andere series zijn eveneens vertegenwoordigd. Zo staat Kingdom of Ash, het slotdeel in de 'Throne of Glass' serie al sinds de toplijst van 2019 op nummer drie en die blijft daar ook staan. House of Earth and Blood, het eerste deel in de 'Crescent City' serie, staat op de vijfde plaats. Normaliter probeer ik slechts een deel van een serie in mijn toplijst te plaatsen, maar voor House of Sky and Breath maak ik graag een uitzondering. Waar deze moet komen? Dat weet ik nog niet.

Constanten

Mijn toplijst bestaat voornamelijk uit oorspronkelijk Engelstalige boeken. Een aantal van deze boeken staan er al jaren in, al zijn ze wel regelmatig verschoven. Een aantal van deze constanten zijn: A Thousand Splendid Suns en The Kite Runner van Khaled Hosseini, The Seven Husbands of Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid, Spirit Bound en The Indigo Spell van Richelle Mead, A Little Life van Hanya Yanagihara, Girl At War van Sara Novic, The Song of Achilles en Circe van Madeline Miller en Cress en Winter van Marissa Meyer. Deze boeken gaan voorlopig nog niet weg.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan

Zoals ieder jaar is het maken van mijn toplijst een klus. Ieder jaar lees je wel boeken die een plekje in deze lijst verdienen, maar je kunt er maar 50 toevoegen. Voor sommige boeken is het daarom tijd om te gaan. Met pijn in het hart ga ik een aantal Harry Potter boeken verwijderen. Dat heeft ook wel een beetje met de auteur te maken, maar vooral met het feit dat er ook nog andere boeken uit mijn jeugd in deze lijst staan die ik liever niet weg wil halen. Op moment van schrijven ben ik nog steeds aan het stoeien met mijn toplijst, dus welke boeken het veld moeten ruimen is nog onzeker.

Debutanten

Omdat ik een aantal boeken uit mijn toplijst haal, is er ruimte voor debutanten. Eén van deze debutanten is Reminders Of Him van Colleen Hoover. Dit boek verscheen begin dit jaar en gaf ik direct de volle vijf sterren. Dit is iets dat zelden gebeurd en dan hoort het wel in mijn toplijst thuis. Over andere debutanten ga ik nog even denken. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk met de link hieronder mijn toplijst. Engelstalige edities tellen helaas niet mee voor de Hebban 1000, vandaar dat je voornamelijk de Nederlandse vertalingen van boeken ziet.

Bekijk hier mijn toplijst.

Hoe ziet jouw toplijst er uit? Zijn er veel verschuivingen of niet? Heb je nieuwe boeken toegevoegd of juist heel veel verwijderd?



Reacties op: De mooiste boeken van... Laurie

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Taylor Jenkins Reid

Taylor Jenkins Reid

Taylor Jenkins Reid is de auteur van The New York Times-bestsellers Carrie Soto...

Khaled Hosseini

Khaled Hosseini

Khaled Hosseini is een Amerikaanse schrijver en arts van Afghaanse afkomst. Zijn...

Colleen Hoover

Colleen Hoover

Colleen Hoover (1979) is een wereldwijde bestsellerauteur en TikTok-sensatie wie...