Gift Guide 2021-2022: Nothing but Books

op 23 december 2021 door

Steun de boekwinkels, verras iemand anders met uren leesplezier en gooi nog wat extra in je winkelmandje voor jezelf, want het is een zwaar jaar geweest en je verdient het. Geef een boek cadeau met kerst!

Door Lieke (met dank aan Yvonne en Onno)

Crime for Christmas

The Christmas Murder Game

Alexandra Benedict

Als Lily met Kerst bij het landhuis van haar overleden tante aankomt, blijkt dat ze samen met de andere erfgenomen mee moet doen aan een familietraditie, een ludieke zoektocht naar een schat, om te beslissen wie ‘Endgame House’ krijgt. De aanwijzingen lijken echter niet te leiden naar de eigendomspapieren van de woning, maar naar wat er twintig jaar geleden werkelijk met de moeder van Lily is gebeurd. Als de hele familie ingesneeuwd raakt in het huis, verandert de zoektocht in een spel op leven en dood.

“This Christmas is to die for.”

When Christmas Comes

Andrew Clavan

In een rustig stadje wordt een jonge bibliothecaresse rondom de kerstdagen op gruwelijke wijze vermoord. De zaak lijkt snel opgelost, want haar vriend Travis bekent de misdaad. Niemand heeft echter veel zin om hem, een oorlogsheld, te onderzoeken. Cameron Winter heeft daar ook geen zin in, maar de professor Engels is gevraagd om de onschuld van Travis te bewijzen. Zal het Cameron lukken om dit mysterie op te lossen en tegelijkertijd in het reine te komen met een tragische kerst uit zijn verleden?

“Its chilling twists are best experienced curled up beside a burning Yule log.

Your Guide to Not Getting Murdered in a Quaint English Village

Maureen Johnson

Pas op als je een schattig Engels dorpje bezoekt! Je loopt grote kans om het zoveelste slachtoffer te worden van een ingewikkelde moord. Neem geen eten of drinken aan van vriendelijke dorpsbewoners, want dat is misschien wel het laatste wat je doet. Ga niet alleen wandelen of de mooie kerk bekijken, zo is menig nietsvermoedende sukkel aan zijn einde gekomen. Als je deze gids, met illustraties van Jay Cooper, goed leest dan wordt je op de hoogte gebracht van alles wat je moet weten van ‘Britse moord tradities’ en maak je kans om je bezoek te overleven. Wees op je hoede!

Good luck, and whatever you do, avoid the vicar.

Beautiful Books

The Boy, the Mole, the Fox and the Horse

Charlie Mackesy

Ik vraag me af of er nog mensen zijn die dit boek niet in huis hebben, want het staat al bijna twee jaar onafgebroken in De Bestseller 60 van het CPNB. Het is leuk om te krijgen maar misschien nog wel leuker om weg te geven, want het is zo mooi. De prachtige illustraties gecombineerd met de lieve uitspraken over liefde, vriendschap en eigenwaarde zorgen voor een hartverwarmende boodschap die zeer goed past bij de kerstgedachte.

63b7460fadc9c3b19279c8b076cd014c.png

Big Panda & Tiny Dragon

James Norbury

Big Panda & Tiny Dragon heeft een soortgelijke stijl als het bovenstaande werk van Mackesy: fraaie tekeningen gecombineerd met korte levenslessen. De inspiratie voor de verhalen van de grote panda en kleine draak haalde Norbury uit boeddhisme en spiritualiteit.

e3de39961c5ed2ddfbafbf474f32e2ba.jpg

The Woman, the Mink, the Cod and the Donkey

Margerie Swash

Je kunt merken aan de titel en de tekenstijl van Emanuel Santos dat dit boek gebaseerd is op de hit van Mackesy. Het heeft dan ook als ondertitel ‘An Affectionate Parody’ en echoot veel van hetzelfde sentiment, maar dan met wat meer humor en realisme, waardoor het meteen een stuk minder zoetsappig is. Andere parodieën zijn The Panda, the Cat and the Dreadful Teddy van Paul Magrs en The Girl, the Penguin, the Home-Schooling and the Gin van Guy Adams met illustraties van W.R. Foster.

32b3e532e5080bfcd986328d97a12325.jpg

Book Boxes

Online is het book boxes aanbod vrijwel oneindig, dus raad ik hier alleen die van mijn favoriete boekwinkel aan. Bij Latte's and Literature (in Breda) hebben ze drie verschillende book boxes:

L&L Holiday Season YA Book Box

Bevat een boek + vier goodies en kost 35 euro.

L&L Holiday Season Kitty-Cat Book Box

Bevat een boek + vijf goodies en kost 30 euro.

L&L Holiday Season Romantic Fiction Book Box

Bevat een boek, vier goodies + een recept voor een stoofpot en kost 30 euro.

Voor de lezers die niet van verrassingen houden: bij de YA en de Kitty-Cat Book Box kun je zien wat er precies in de box zit als je in de webshop op de bijgevoegde foto’s klikt.

Christmas Classics

28ceb8c21ae12735a24b8a4612b0d403.jpg

Hercule Poirot's Christmas

Agatha Christie

Als lekkere lichte cozy crime is Christie bij uitstek geschikt voor kerst en Hercule Poirot’s Christmas speelt zich ook nog eens af op kerstavond. Als cadeau is de detective ook heel feestelijk want de cover van deze uitgave is wonderschoon.

A Christmas Carol

Charles Dickens

Deze kerstklassieker is eveneens een favoriet om in deze tijd van het jaar te lezen. Er zijn veel verschillende visuele pareltjes waar je uit kunt kiezen. Deze versie uit de Penguin Clothbound Classics serie ontworpen door Coralie Bickford-Smith bijvoorbeeld. Of deze uit de Puffin Clothbound Classics. En deze uit de Penguin English Library lijn is ook heel mooi. Of wat denk je van deze editie uit de Chiltern Classics collectie? Allemaal super gaaf om aan jezelf of anderen cadeau te doen. Bij de Chiltern Classics kun je zelfs tal van klassiekers kopen in speciale gift packages met daarin ook een notitieboek met hetzelfde fonkelende uiterlijk van de roman uit de collectie.

b92b1200be64985c9c9872fd5f0d4c50.jpg

9509352ba7a86047a6cb82d84cb04214.jpgThe Penguin Book of Christmas Stories

Deze bundel bevat kerstverhalen van o.a. Shirley Jackson, Truman Capote, Dorothy L. Sayers en Dylan Thomas. Het zijn magische, melancholische, grappige en griezelige verhalen die de gebruikelijke Disney-achtige zoetigheid achterwege laten. Een hele mooie editie is deze, weer uit de Penguin Clothbound Classics serie.

Welk boek doe jij jezelf of een ander cadeau met kerst?Reacties op: Gift Guide 2021-2022: Nothing but Books

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Andrew Klavan

Andrew Klavan

Andrew Klavan (New York City,  1954) is een Amerikaanse bestselleraute...

Maureen Johnson

Maureen Johnson

Maureen Johnson is een Amerikaanse schrijfster van Young Adult-romans. Ze debute...

Agatha Christie

Agatha Christie

Agatha Christie (1890-1976) leek op het eerste gezicht een afstandelijke Engels...

Charles Dickens

Charles Dickens

Charles John Huffam Dickens werd geboren op 7 februari 1812 en overleed op 9 jun...