Advertentie

Hot off the press! – Winactie Lee Child

op 26 november 2017 door

Ben jij een thrillerfan en lees je graag Engels? Dan maak je kans op een gesigneerd exemplaar van The Midnight Line, het gloednieuwe boek van Lee Child. Nadat het verschenen is, staat het vandaag meteen nummer 1 op de New York Times Best Sellers List. Hieronder lees je hoe je kans maakt op The Midnight Line.

Waarover gaat The Midnight Line?

Tijdens een wandeling stopt Jack Reacher bij een pandjeshuis in een klein stadje in Wisconsin. Hij ziet er een damesring uit West Point uit 2005, voorzien van een prijskaartje met daarop 40 dollar. In de ring zijn de initialen S.R.S. gegraveerd. Reacher vermoedt dat de eigenaar deze ring vast niet kwijt wilde en koopt de ring. Hij besluit om de eigenaar te gaan zoeken. Hij komt te weten dat ene Arthur Scorpio de ring heeft aangeboden aan het pandjeshuis. De politie heeft tot nu toe zonder succes geprobeerd deze man achter de tralies te zetten. Gloria Nakamura is Arthur Scorpio op het spoor. Hij wordt verdacht van het smokkelen van gestolen narcotica. Er is onvoldoende bewijs om een huiszoekingsbevel te rechtvaardigen. Reacher en Gloria gaan samen op onderzoek. Hoe dieper ze graven, des te gevaarlijker het wordt!

Wat eraan voorafging

Dit is het 22ste boek in de Jack Reacher reeks. Jack Reacher wordt in 1960 geboren op een militaire basis in Berlijn. Hij heeft een Franse moeder, Josephine Moutier. Zijn vader Stan zit in het leger. Jack gaat in 1979 naar de militaire academie in West Point. Hij weet op te klimmen tot de rangen van 2nd Lieutenant, 1st Lieutenant, Captain en Major. Tijdens zijn diensttijd die dertien jaar duurt, ontvangt hij diverse onderscheidingen. In 1997 verlaat hij de dienst, deels omdat de krijgsmacht wordt ingekrompen en deels omdat een luitenant-kolonel een zaak die Reacher in Mississippi behandelde, niet waardeert.

Na te zijn afgezwaaid leidt Reacher een zwervend bestaan. Omdat hij altijd op legerbases verbleef, heeft hij zijn land nooit leren kennen. Hij reist voornamelijk rond door te liften, per bus of te voet en heeft alleen geld, een opvouwbare tandenborstel en een verlopen paspoort bij zich. Hij heeft geen vast inkomen en moet dus leven van zijn spaargeld en van parttime werk. In zijn eerste boek Killing Floor (Nederlandse titel: Jachtveld), verschenen in 1997, is hij ongeveer een half jaar zwervend onderweg. Liftend is hij in Margrave aangekomen.Hij wordt verdacht van moord op zijn oudere broer Joe. Hij weet de verdenking te ontkrachten en probeert zelf de moordenaar van zijn broer te vinden. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot.

De WIN-actie

Maak kans op een gesigneerd exemplaar van The Midnight Line van Lee Child. Om kans te maken, moet je twee dingen doen:

  1. Volg The Readersclub door rechtsboven in de balk op de grijze knop ‘Volgen’ te klikken. Wanneer deze groen is, volg je onze spot en krijg je een bericht bij publicatie van een nieuwe blog. (Als je ons al volgt, kun je deze stap uiteraard overslaan.)
  2. Stuur een bericht naar vandaag@hebban.nl met de naam van je favoriete thriller en vertel in maximaal 3 zinnen waarom je dit boek je favoriete thriller vindt o.v.v. ‘Readers club Lee Child.’

Je hebt tot en met woensdag 6 december 2017 de gelegenheid om te reageren. Op zondag 10 december wordt de winnaar bekendgemaakt.

Andere nieuwkomers

En voor wie geïnteresseerd is in meer thrillers: op nummer 5 van de lijst staat het nieuwe boek van Clive Cussler en Boyd Morrison: Typhoon Fury. Het is het twaalfde deel in de 'Oregon Files'-reeks.

Cabrillo wordt gevraagd om een collectie schilderijen met een waarde van 500 miljoen dollar op te sporen. De schilderijen blijken in het bezit van ene Locsin, de leider van een opstand in de Filippijnen. Locsin en zijn bondgenoten hebben ook een verborgen voorraad medicijnen gevonden die de Japanners in de tweede wereldoorlog hebben ontwikkeld, maar nooit gebruikt, waardoor soldaten superieure vechtmachines worden. Om de superkracht te behouden moet het medicijn continu gebruikt worden. Locsin heeft een medisch team dat moet proberen het middel synthetisch te isoleren. Om dit te kunnen betalen, en daarmee de opstand in de Filippijnen te financieren, wil hij de gestolen kunst verkopen. Cabrillo en zijn bemanning van de Oregon moeten dit zien te voorkomen. Ze komen in zwaar weer!

En op nummer 6 staat het Every Breath You Take van de Queen of Suspense Mary Higgins Clark. Ze schreef het samen met Alafair Burke. Het is hun vierde boek in de 'Under Suspicion'-reeks. Hoofdpersoon in deze reeks is Laurie Moran, producer van de televisieserie 'Under Suspicion', een programma dat cold cases onderzoekt.

In Every Breath You Take onderzoekt Moran de moord op Virginia Wakeling, een weduwe die miljonair is. Ze is op mysterieuze wijze van het dak van het beroemde Metropolitan Museum of Art van New York gevallen tijdens het jaarlijkse Gala aldaar. De zaak wordt onder de aandacht van Moran gebracht door Ryan Nichols, de gastheer van 'Under Suspicion', die ook bevriend is met de hoofdverdachte van de moord op Virginia, Ivan Gray. Ivan is twintig jaar jonger dan Virginia. Haar familie vermoedt dat hij Virginia vermoordde vanwege haar geld. Zoals gebruikelijk in de boeken van de schrijfster zijn er verschillende andere verdachten.

Mary Higgins Clark maakte haar debuut met Where Are the Children?, verschenen in 1975. Sindsdien schreef meer dan 50 boeken, meest suspense. Ze schrijft ook samen met haar dochter, Carol Higgins Clark. Het eerste boek in de 'Under Suspicion'-reeks I've Got You Under My Skin uit 2014 schreef ze overigens alleen. Daarna volgde de samenwerking met Burke resulterend in The Cinderella Murder, All Dressed in White en The Sleeping Beauty Killer.

Tekst: Onno

Volg ons op Instagram | Volg ons op TwitterReacties op: Hot off the press! – Winactie Lee Child

Meer informatie

Gerelateerd