Readers' Picks: Summer Reads

op 12 juni 2018 door

Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en de kriebels om een boek te pakken en deze op je favoriete plek uit te lezen, gieren door je lijf. De Readers hebben hun favoriete zomerboeken voor je op een rijtje gezet. Om alvast helemaal in de vakantiestemming te komen!

Lotte

Mijn summer read is Summer Shadows, het laatste boek in de serie over savanten. Summer is een savant. Dat zijn mensen die telepathisch kunnen communiceren en elk een unieke gave hebben. Summer kan mensen vinden door een connectie te leggen met hun brein. Dat is de reden dat ze wordt meegenomen op missie met de Benedicts om hun broer te redden. Joss Stirlings boeken zijn altijd een luchtige mix van romantiek, humor en een beetje actie.

‘Oh, Hal, I’m just so happy I could kiss you right now!’
‘Why are you leaving it as a theoretical wish rather than trying the practical one?’

De speelse plagerijen in het boek zijn perfect om een heerlijke zomerdag mee door te brengen.

Yvonne

Over het algemeen lees ik in de zomermaanden graag wat lichtere boeken. Zon = boek + wijn en vooral die laatste vindt wat luchtigere teksten altijd wel fijn ;-). Een van mijn favoriete boeken van de zomer is Love and Gelato van Jenna Evans WelchMet een hoop verdriet, gelach, ontdekkingsreizen en liefde worden we als lezer Italië in getrokken. Ik vind het prachtig gedaan hoe Jenna Evan Welch de Italiaanse woorden door het boek laat schemeren, zodat je echt in Italiaanse sferen komt. Fijn is dat er tegelijk een Engelse vertaling komt, zodat we toch weten wat er gezegd is. En negen van de tien keer wordt dit op een leuke, unieke manier gedaan. De liefde van de schrijfster voor de stad spat er echt op elke bladzijde vanaf! Ik werd tijdens het lezen verliefd op Florence: Ik wil ook de wenteltrap van Duomo op, ik wil ook genieten van Ponte Vecchio en bovenal wil ik ook... Love & Gelato!

'Maybe that was just part of the Italian experience. 
Come to Italy. Fall in love. Watch everything blow up in your face.'

Onno

Het is bijna zomer en het fijne is dat in de maanden juni en juli tal van interessante Engelstalige boeken verschijnen. Een van de boeken die ik zeker zal gaan lezen is The Death of Mrs. Westaway van Ruth Ware. Deze schrijfster is bekend van de bestsellers The Woman in Cabin 10 en The Lying Game. Als plaats van handeling kiest ze een locatie die afgesloten is van de buitenwereld, zoals een huis in het bos of een cruiseschip. Zo creëert ze een claustrofobisch gevoel. In The Death of Mrs. Westaway doet ze dit opnieuw; deze keer heeft ze als locatie een kasteel gekozen. Voor mij zijn het plaatsen die meteen een vakantiegevoel geven. Dit wordt ongetwijfeld een spannende vakantie, want in haar boeken weet Ruth Ware de spanning gestaag op te bouwen. In dit verhaal verliest de 21-jarige Harriet 'Hal' Westaway haar moeder bij een auto-ongeluk. Ze ontvangt een brief waarin staat dat haar rijke grootmoeder Hester Mary Westaway haar een kasteel heeft nagelaten. Haar beide grootmoeders zijn al een tijdje dood en ze weet dus dat de inhoud van de brief niet juist kan zijn. Ze heeft echter grote financiële problemen en accepteert daarom de erfenis. Dat kan natuurlijk niet goed gaan.

Voor mij wordt het een zomer in een kasteel waar ik naar uitkijk.

b99908d348205f53a8e557cfd8436c0e.jpg

 
Lieke

Zomer. Dan verlang ik naar zon, zee, strand en snoeiharde misdaad. Van het lome weer word ik namelijk een beetje slaperig en wat is er beter om je wakker te schudden dan een bloedstollende thriller? Daarom bombardeer ik Savages van Don Winslow tot de perfecte summer read!

Je hoeft je hangmat niet uit te komen voor het ultieme zomerse vakantiegevoel van zon, zee en strand, want het verhaal speelt zich af in California. Aan Laguna Beach hebben de zachtaardige Ben, zijn meedogenloze vriend Chon en de mooie Ophelia een handeltje in marihuana opgezet. Ze hebben een droomleven tot een Mexicaans drugskartel een deel van hun winst opeist. Ben en Chon zijn niet van plan om zich hier zomaar bij neer te leggen, maar dan wordt Ophelia ontvoerd… Het Mexicaanse Baja Cartel heeft duidelijk nog nooit gehoord van de filosofie van Ben:

'Do not fuck with someone until you know exactly who the fuck you’re fucking with. And then don’t do it.'

Winslow overdrijft hier en daar nogal, maar de extreme en gelikte sfeer die hij neerzet, maakt alles alleen maar nóg gaver. Het plot ontvouwt zich razendsnel en is razend spannend. Wat een ijskoude, coole thriller! Zoals ik al zei, perfect voor de zomer, haha.

Kayla

De zomervakantie is mijn tijd om te lezen. Waar ik gedurende de rest van het jaar bezig met studeren, besteed ik mijn tijd in de zomer het liefst met mijn TBR stapel wat inkorten. Ook voor de komende zomervakantie liggen er al een aantal boeken klaar.

Het boek waar ik het meest naar uitkijk deze zomer is A Demon in Silver van Richard Ford. Het boek, dat vandaag uitkomt, gaat over een jonge vrouw die onverwachts over magische gaven blijkt te beschikken. De wereld waar zij in leeft, staat op de rand van oorlog. Haar gaven trekken dan ook snel de aandacht, zowel van mensen die haar willen vermoorden om haar krachten over te nemen als van de mensen die haar willen beschermen.

Voor mij bestaat de zomer niet uit boeken waar je in wegzwijmelt, voor mij geen liefdesverhalen, streekromannetjes of korte verhalen. Tijdens de zomer wil ik genieten van spanning, van actie en avontuur. Dit boek biedt dat allemaal.

Inge

Als het echt warm wordt, wil ik graag impulsief een lekker boek uitkiezen. Liefst niet al te zwaar. Het mag een boek zijn wat niet op mijn TBR staat, waar ik tegenaan loop in de bieb of wat een vriendin me heeft uitgeleend. Graag een pocket (niet al te zwaar dus, haha!) die ik makkelijk omhoog kan houden als ik in mijn hangmat lig. De volgende van deze tussendoortjes wordt misschien wel The Trouble with Goats and Sheep, door Joanna Cannon. Het is het debuut van een Engelse psychiater die met haar gezin en hond in het Peak District woont en het speelt zich af gedurende een eindeloze zomer. "Part whodunnit, part coming of age...", staat er op de flaptekst. Laat het warme weer maar terugkomen!

Welk boek geeft jullie het ultieme vakantiegevoel? Vertel het ons in de comments, want met het zonnetje zijn wij altijd op zoek naar nieuw leesvoer!Reacties op: Readers' Picks: Summer Reads

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Joss Stirling

Joss Stirling

Joss Stirling is het pseudoniem van Julia Golding (1969). Ze studeerde...

Ruth Ware

Ruth Ware

Ruth Ware maakte grote indruk met haar debuutthriller In een donker, donker ...

Don Winslow

Don Winslow

Don Winslow (1953) werd geboren in New York City tijdens de nacht van Hallo...

Joanna Cannon

Joanna Cannon

Joanna Cannon is psychiater en woont in het Engelse Peak District. Haar debuutro...

Gesponsorde boeken