Ready to read 2018/3 part four

op 04 september 2018 door

Het is elke keer weer een feestje als de nieuwste Ready to Read op de mat valt. Een gids vol met Engelstalige boeken die de komende maanden zullen uitkomen. We hebben gebladerd en nog meer gebladerd om onze vijf favoriete boeken uit te kiezen. In dit artikel vind je deel 3 met de favorieten uit de Ready to Read van Inge, Demi en Dorien.d6b6b4ddb9b483a27359836a0675e33d.png

Dorien

Dit keer wilde ik het wat anders aanpakken met mijn selectie van 5 titels. Ik wil dit keer graag wat titels in het zonnetje zetten die iets minder populair zijn, en dus titels die nog niet door mijn collega’s genoemd zijn. Dit betekend uiteraard niet dat titels als a spark of light van Jodi Picoult of The dark descent of Elisabeth Frankenstein van Kiersten White niet op mijn TBR terecht zullen komen. Maar ik zal ze hier niet verder uitlichten. Welnu, laten we gauw verder gaan met de boeken die wél op mijn lijstje staan:

Het eerste boek in mijn top 5 is Vox van Christina Dalcher. Weer een dystopian, ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen. En dan het idee dat je maar 100 woorden per dag zou mogen zeggen, ga er maar aanstaan. Wat is dan het belangrijkste bericht wat je wilt overbrengen? Dit al schrijvend zie ik in mijn woordenteller dat ik in ieder geval al over de 100 woorden zit, en dan heb ik pas 1 van de vijf boeken gehad…

Een boek wat ook zeker terug moest komen in mijn top 5 is Sea prayer van Khaled Hosseini. Na het lezen van The kite runner was ik verkocht. Sindsdien verschijnt elk boek van Khaled Hosseini rechtstreeks op mijn wensenlijstje.

Het volgende boek is If cats dissapeared from the world van Genki Kawamura. Iedereen in mijn omgeving zou mij omschrijven als een ‘crazy cat lady.’ En dat terwijl ik niet eens een kat heb. Dus zo’n schattig katje op de cover kan ik natuurlijk niet overslaan. Hoewel de beschrijving niets over katten zegt stelt het wel een heel interessante vraag: ‘Als je erachter komt dat je dagen geteld zijn, wat zou jij opgeven voor een extra dag?’

Ook een boek die zeker ergens bovenaan mijn wensenlijstje terecht gaat komen is How the world thinks van Julian Baggini. Ik hou van reizen en het ontdekken van andere culturen. Dit boek is een manier om dat te kunnen doen vanuit je luie stoel thuis. Zonder dat het je dure vliegtickets of vakantiedagen van werk kost. In één weekend de hele wereld over. Ik teken ervoor!

Als laatste boek heb ik Scribble yourself a feminist van Chidera Eggerue. Dit is niet echt een leesboek maar een boek met allerlei dingen om te doen en opdrachten. Ik vind het heerlijk om af en toe lekker bezig te zijn op deze manier met een boek. En het thema spreekt me uiteraard ook erg aan!

77f98b03cad2a9d7fcd5bfee836464d5.jpg

Demi

Het najaar belooft veel goeds! Ik vond het lastig om uit al die toffe boeken een top 5 te kiezen, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Ten eerste was ik blij verrast om een YA horror boek te vinden: The Devils You Know van M.C. Atwood. Dit boek wordt beschreven als: 'The Cabin in the Woods meets The Breakfast Club" en volgt vijf heel verschillende jongeren die tijdens een reis van de rest van de groep worden afgesneden. In een verlaten huis met een gruwelijk verleden moeten ze samenwerken om te overleven en moeten ze hun eigen problemen onder ogen zien te komen. Het klinkt lekker pulpy en ik ben benieuwd wat ik van dit boek kan verwachten.

Het tweede boek op mijn lijstje is de prachtig vormgegeven The Sisters of the Winter Wood van Rena Rossner. Toen ik de beschrijving las moest ik meteen denken aan het sfeervolle en mooie The Bear and the Nightingale van Katherine Arden en Spinning Silver van Naomi Novik: twee zusjes die zijn opgegroeid in een klein dorpje omgeven door bossen hebben een rustig bestaan, ondanks het feit dat Joden in andere gebieden het een stuk moeilijker hebben. De zusjes komen erachter dat hun vader en moeder in een beer en een zwaan, respectievelijk. Dit prikkelde meteen mijn nieuwsgierigheid; ik ben dol op sprookjesachtige verhalen zoals deze boeken en ik kan niet wachten tot ik die mooie cover in het echt kan zien!

Mijn derde boek is het derde deel van een serie die ik pas deze maand heb ontdekt. Ik had de eerste twee delen op mijn vakantie in Engeland gekocht omdat ik wist dat er een Epic Reads op hebban zou komen rondom het derde deel. Binnen korte tijd las ik de eerste twee boeken en was helemaal verkocht! Het concept van de boeken, namelijk dat er elke generatie een drieling van meisjes wordt geboren bij de koningin waarna de drie op hun zestiende tegen elkaar moeten strijden tot de dood voor de troon, is heel origineel. Zeer binnenkort start de inschrijving van het derde deel, Two Dark Reigns van Kendare Blake, en dan zal ik me meteen inschrijven!

Het vierde boek is een grim dark fantasy boek en het eerste deel van een nieuwe serie. Wat mij het meeste aantrok was dat het boek, Priest of Bones van Peter McLean, volgens iemand: "Peaky Blinders met zwaarden" zou zijn. Ik ben een grote fan van de genoemde serie, en toen ik de beschrijving las zag ik ook gelijk de sterke overeenkomsten. Net als in de tv-serie komen de soldaten van een grote oorlog thuis, alleen om erachter te komen dat hun banen weg zijn, het voedsel op is en er een plaag heerst. Dan besluiten ze het heft in eigen handen te nemen. Ik ben benieuwd of dit net als Peaky Blinders een soort gangster verhaal wordt of dat het toch een andere kant op gaat. Ik ben heel benieuwd!

Ten slotte heb ik een bijzonder YA boek geselecteerd dat ook nog eens heel actueel is. In Californië heerst een enorme droogte en de mensen daar moeten heel zuinig aan doen met het water... totdat er helemaal geen water meer uit de kranen komt. Al snel breekt er paniek uit en keren buren en vrienden zich tegen elkaar. Het boek volgt Alyssa, wiens ouders niet thuiskomen en die plots in levensgevaar is samen met haar broer. Ze moet allerlei moeilijke keuzes maken om te overleven. Dry van Neal Jarrod Shusterman is dus een boek waarin een ramp plaatsvindt die best wel eens echt zou kunnen gebeuren en die erg gevaarlijk is in een droog gebied zoals Californië in de zomer. Het klinkt in ieder geval heel interessant en spannend.

6360b1dc2ec53d44bcb2ed45e6ae2f92.png

Inge

Net als altijd heb ik een flink aantal boeken op mijn TBR lijst gezet bij het doorpluizen van de nieuwste Ready to Read. Er verschijnen weer veel interessante titels! Dit keer heb ik me beperkt tot fictie.

Nu het erop aankomt om te delen op welke vijf boeken ik me het meest verheug dit najaar, blijkt dat de boeken waar mijn hart sneller van gaat kloppen allemaal boeken zijn van auteurs die ik al ken. Misschien heeft het ermee te maken dat ik dit jaar al heel wat voor mij nieuwe auteurs ontdekt heb? Hoe dan ook, dit zijn ze, in niet helemaal willekeurige volgorde.

Reservoir 13 van Jon McGregor blies me volledig van mijn sokken en ik schreef er een lyrische recensie over. Nu is The Reservoir Tapes in druk verschenen. Dit zijn 15 verhalen die voorafgaan aan het verhaal in Reservoir 13; ze zijn aanvankelijk door de BBC uitgezonden en nu dus in boekvorm te lezen. Fijn om die schitterend beschreven landschappen en zwijgzame dorpsbewoners opnieuw te bezoeken en beter te leren kennen. Daarna ga ik zeker Reservoir 13 herlezen.

Van Jodi Picoult las ik eerder Small Great Things, een geweldig verhaal over geboorte, dood, verantwoordelijkheid en hoe mensen hun eigen racisme en dat van anderen kunnen overwinnen. Nu móét ik ook A Spark of Light gaan lezen! Weer een boek over tegenstellingen: bezoekers en hulpverleners in een abortuskliniek en buiten staan de demonstranten die fel tegen abortus zijn.

Kate Atkinson is een weergaloze schrijfster die zich ook in eerdere boeken verdiepte in de periode rond de Tweede Wereldoorlog. Binnenkort verschijnt Transcription, een roman over een jonge vrouw die tien jaar later geconfronteerd wordt met haar spionage-activiteiten tijdens de oorlog. Atkinson is zo’n auteur die de kunst verstaat om je helemaal mee te nemen in de belevingswereld van de personen die ze beschrijft en hun omgeving.

Van Robert Galbraith, het pseudoniem van J.K. Rowling, verschijnt eind september Lethal White, het vierde deel in de Cormoran Strike serie. Strike kan niet meer op de achtergrond opereren omdat hij te bekend is geworden. Robin Ellacott is inmiddels als partner toegetreden tot zijn detectivebureau, maar hun verhouding is gecompliceerd. Samen moeten ze een oude zaak zien op te lossen.

De serie van Alexander McCall Smith over Mma Precious Ramotswe en haar No. 1 Ladies’ Detective Agency was ik na de eerste tien delen een beetje uit het oog verloren, maar wat een geweldige verhalen zijn het toch! Wie kan deze charmante traditioneel gebouwde Botswaanse dame weerstaan als zij met haar gezonde verstand en ouderwetse waarden weer een zaak heeft op te lossen? Inmiddels lijken we aan het achttiende deel toe te zijn, The Colours of all the Cattle. Mma Ramotswe laat zich door een oude vriendin overhalen om zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen, met als slogan: “Ik kan niets beloven, maar ik ga mijn best doen.” Dat belooft weer een kostelijk avontuur.

Ontvang jij ook graag de Ready to Read? Meld je hier dan gratis aan.

Ben je benieuwd naar wat andere Readers op hun lijstje hebben gezet? Neem een kijkje bij part one, part two en part three.

Welke boeken heb jij na wikken en wegen, strepen en schrappen - want je kunt niet álles uit de Ready to Read lezen - op jouw TBR lijst gezet? Wat zijn jouw absolute favorieten? Laat het ons hieronder weten!Reacties op: Ready to read 2018/3 part four

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jodi Picoult

Jodi Picoult

Jodi Lynn Picoult (New York City, 1966) is een Amerikaanse bestsellerauteur...

Khaled Hosseini

Khaled Hosseini

Khaled Hosseini is een Amerikaanse schrijver en arts van Afghaanse afkomst. Zijn...

Katherine Arden

Katherine Arden

Katherine Arden studeerde in Moskou en specialiseerde zich later in Franse en...

Gesponsorde boeken