Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ready to Read 2022

op 22 januari 2022 door

2022 is in volle gang en de eerste boeken zijn alweer uitgelezen, maar naar welke boeken kijken wij dit jaar nou echt uit? Hopelijk levert dit jullie wat inspiratie op voor de Hebban Reading Challenge 2022 of je TBR lijst!

Door Onno, Lieke en Laurie

Onno

Linwood Barclay: Take Your Breath Away

Ongeveer twintig boeken heb ik van deze Canadese auteur gelezen en ik ben nog nooit teleurgesteld. Dat zal ook vast niet gebeuren met zijn nieuwe boek Take Your Breath Away dat op 3 februari 2022 verschijnt. Het gaat over Andrew Mason, wiens vrouw Brie spoorloos verdwijnt als hij aan het vissen is. Aangezien hij van moord op zijn vrouw verdacht wordt, raakt hij aan lager wal. Zes jaar later weet hij zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij heeft zijn huis verkocht, dat vervolgens wordt afgebroken. Op een dag verschijnt er een op Brie gelijkende vrouw op zijn oude adres, die schreeuwt: 'Waar is mijn huis?' Vervolgens verdwijnt de vrouw. De politie wordt gewaarschuwd en oude vragen duiken weer op. Lukt het Andrew te ontdekken wat er aan de hand is?

Lucy Foley: The Paris Apartment

Van Lucy Foley heb ik The Hunting Party uit 2018 en The Guest List uit 2020 gelezen. Het eerste boek vond ik matig, maar The Guest List daarentegen geweldig goed. Daarom ben ik heel benieuwd naar haar nieuwe boek The Paris Apartment dat op 22 februari 2022 zal verschijnen. Dit verhaal gaat over Jess Hadley. Ze is blut en alleen. Door omstandigheden heeft ze haar baan opgezegd. Ze vraagt haar halfbroer Ben of ze bij hem in huis mag komen. Ben is bepaald niet enthousiast, maar zegt geen nee. Ze gaat naar Bens appartement in Parijs, maar hij blijkt spoorloos. Jess gaat dus op zoek en wordt geconfronteerd met vele geheimen.

Harlan Coben: The Match

Al jaren ben ik fan van de boeken van Harlan Coben. Dus ik sta op 15 maart 2022 in de startblokken om te beginnen aan zijn nieuwe boek The Match, dat dan verschijnt. Dit boek is een vervolg op The Boy from the Woods, dat gaat over Wilde die als jong kind opgroeide in de Ramapo-bergen van New Jersey. Hij werd in een bos gevonden en wist niets over zijn verleden. Omdat hij zichzelf bijzondere vaardigheden heeft aangeleerd, helpt hij een advocate om een verdwenen meisje te vinden. In Cobens nieuwste boek heeft Wilde op een DNA-website een 100% match met zijn vader gevonden. Ze ontmoeten elkaar en Wilde realiseert zich al snel dat zijn vader niet eens weet dat hij een zoon heeft. Wilde gaat door met het onderzoek naar zijn familie en komt zo uit bij online doxxers, een geheime groep die zich inzet voor het ontmaskeren van anonieme trollen. Deze doxxers sterven een voor een en het wordt al snel duidelijk dat een seriemoordenaar het op deze geheime gemeenschap heeft gemunt. Zijn volgende slachtoffer kan Wilde zijn.

Lisa Jewell: The Family Remains

Dit boek is een vervolg op The Family Upstairs uit 2019, waarin Libby Jones een brief ontvangt. Daarin staat wie haar biologische ouders zijn en dat ze de enige erfgenaam is van een herenhuis aan de oevers van de Theems in de Londense wijk Chelsea, dat miljoenen waard is. Er blijken meer personen te zijn die aanspraak op het huis maken.

In The Family Remains krijgt Rachel Rimmer telefoon. De huishoudster van haar man Michael vertelt dat hij dood is aangetroffen in de kelder van zijn huis in Frankrijk. Alle tekenen wijzen erop dat er sprake is van moord. Rachel gaat op jacht naar de moordenaar. Dit boek verschijnt op 21 juli 2022.

Lieke

De boeken waar ik dit jaar vol verwachting naar uitkijk, worden niet gepubliceerd in 2022. Nee, ik kijk uit naar het lezen van titels die al even in mijn kast staan, zoals…

John Carreyrou: Bad Blood

De laatste tijd is Elizabeth Holmes regelmatig in het nieuws, vanwege de rechtszaak tegen haar - inmiddels is ze schuldig bevonden aan verschillende fraudegevallen. Ze was een tijdje de lieveling van Silicon Valley met een machine die razendsnel en accuraat bloed kon onderzoeken. Tenminste, dat claimde Holmes, want de technologie blijkt niet te werken. Jarenlang heeft ze investeerders om de tuin geleid met gefabriceerde testresultaten. Elke keer als ik er iets over lees in de krant, heb ik zin om aan deze smerige, spannende zaak te beginnen. Even mijn huidige boek uitlezen en dan mag ik erin duiken.

Bridget Collins: The Betrayals

Ik weet niet zoveel over deze historische fantasy-roman en dat wil ik zo houden, haha. Het vorige boek van Collins, The Binding, vond ik fantastisch en dat kwam deels door hoe verschillende ontwikkelingen in de roman als een complete verrassing kwamen. Dus, ik laat me nu graag opnieuw overrompelen. Klein tipje van de sluier: op een exclusieve academie verborgen in de bergen worden veelbelovende studenten getraind voor een mysterieuze wedstrijd. En, stop, verder weet ik niets en wil ik niets weten.

Kate Atkinson: Started Early, Took My Dog & Big Sky

Een van mijn leesvoornemens voor dit jaar is om elke maand een serie uit te lezen, voor zover mogelijk, en deel vier en vijf van de ‘Jackson Brodie’ serie staan op de planning voor mei. Deze detectives van Kate Atkinson zijn helemaal mijn cup of tea. Serieus, ik ben gek op deze boeken. De combinatie van crime en literatuur is heerlijk. Het is goed geschreven met levensechte personages en ingewikkelde mysteries zonder in de valkuil te lopen van extreme ongeloofwaardigheid. Als ik deze twee verslonden heb dan mag ik van mezelf het eerste deel van de serie kopen. (Die heb ik nog niet gelezen, want ik ben met deel twee begonnen, niet wetende dat het een serie was, en ik was verkocht.) Was het maar alvast mei!

Laurie

Net als Lieke wil ik mijn backlog kleiner maken. Ik heb veel boeken in de kast staan waar ik al een tijdje aan wil beginnen, maar waar het niet van is gekomen. Ook komen er dit jaar nieuwe boeken uit waar ik heel erg naar uitkijk en die dan ook zeker gelezen zullen worden. Dit zijn voornamelijk vervolgdelen in series.

Sarah J. Maas: House of Sky and Breath

Met stip op nummer 1 van de boeken waar ik dit jaar enorm naar uitkijk, staat het tweede deel in de 'Crescent City' serie van Sarah J. Maas. Het eerste deel verscheen al in 2020 en is een dikke pil. Het meermaals uitgestelde tweede deel heet House of Sky and Breath, schijnt nog dikker te zijn en verschijnt eindelijk op 15 februari 2022. Bryce en Hunt verlangen na het einde van het vorige deel vooral naar rust waarin ze aan hun toekomst kunnen werken. Dit lijkt goed te gaan, de Asteri houden zich tot nu toe aan hun woord. Maar als er een rebellenbeweging in opstand komt die de Asteri omver wil werpen, is het haast niet te voorkomen dat Bryce en Hunt bij het conflict betrokken raken. Ze staan voor de keuze: op de achtergrond blijven en hun mond houden terwijl de bevolking wordt onderdrukt of vechten voor wat juist is. Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

Jennifer L. Armentrout: The War of Two Queens

Dit is alweer het vierde deel in de 'Blood and Ash' serie en na het einde van The Crown of Gilded Bones ben ik heel benieuwd waar dit deel ons zal brengen. Poppy en Casteel willen de Blood Queen voor eens en voor altijd van die troon hebben. De dingen die deze koningin op haar geweten heeft zijn veel schokkender dan ze dachten en samen met de wolven en de Atlantiërs trekken Poppy en Casteel ten strijde om hun missie te volbrengen. Zal het ze lukken? We zullen het vanaf 15 maart 2022 te weten komen.

Lynette Noni: The Blood Traitor

Het slotdeel van 'The Prison Healer' trilogie is ook een boek waar ik zeer benieuwd naar ben. Het eerste deel The Prison Healer was al goed en het vervolg The Gilded Cage zo mogelijk nog beter, dus ik hoop heel erg dat deze grande finale niet teleur zal stellen. Dit boek verschijnt op 14 juni 2022. De beschrijving is wat vaag, vanwege spoilers. Kiva is verraden en is weer terug bij af. Vanuit de plek waar zij nu is, probeert ze bij te dragen aan de missie van haar familie om de heersende koninklijke familie omver te werpen. Ze is nog steeds in de war over haar gevoelens jegens deze familie en hoe de idealen van haar eigen familie daarbij passen. Waar zal ze voor kiezen?

Erin Stewart: The Words We Keep

Op 15 maart 2022 verschijnt er een nieuw boek van Erin Stewart. In 2019 las ik Scars Like Wings van deze auteur en ik was erg verrast. Ik wist ook helemaal niet dat er een nieuw boek van haar zou verschijnen. The Words We Keep is eveneens een Young Adult Contemporary met heftige thematiek. Het boek gaat over Lily die zichzelf bij elkaar probeert te houden nadat ze haar zus Alice bloedend op de badkamervloer vond. Alice probeerde zichzelf iets aan te doen. Lily dacht het allemaal goed voor elkaar te hebben, maar als Alice na drie maanden opname weer thuis komt, blijkt dat helemaal niet zo te zijn. Dan komt er een nieuwe jongen op school die samen met Alice in de kliniek heeft gezeten. Hij probeert Lily in te laten zien dat ook zij met dingen worstelt. Klinkt erg indrukwekkend.

Welke boeken staan dit jaar hoog op jouw leeslijstje?



Reacties op: Ready to Read 2022

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Linwood Barclay

Linwood Barclay

Linwood Barclay (1955) werd geboren in de Verenigde Staten en verhuisde op vierj...

Lucy Foley

Lucy Foley

Lucy Foley (1986) woont in Londen en was voor ze fulltime auteur werd redacteur ...

Bridget Collins

Bridget Collins

Bridget Collins studeerde Engelse letterkunde in Cambridge en volgde een acteurs...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauter die onder het p...