Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jij in The Readers Club?

op 12 maart 2017 door

Sinds 2017 zijn de Readers actief op Hebban. Eerst als Genreclub losjes aangestuurd vanuit de Hebban redactie en nu als onafhankelijke Spot. Lees jij graag Engels en schrijf jij graag over boeken en/of lezen? Dan kun jij ook een Reader worden!

Lezers van Engelstalige boeken in alle genres zijn welkom. We schrijven samen en individueel artikelen voor de Readers Spot. Je mag - vanzelfsprekend - boeken bespreken. Dat mogen klassiekers zijn of romans die net gepubliceerd zijn, mateloos populaire boeken of onterecht vergeten parels. Maar ook leesgewoontes, trends, lijstjes, thema's, auteurs, quizzen, bibliotheken, boekenwinkels, genres, etc. komen aan bod. 

Wie zoeken we?

We zoeken enthousiaste lezers die goed bekend zijn met het Engelstalige boek en sterren zijn in het schrijven van interessante artikelen. Uiteraard heb jij al een Hebbanaccount en kunnen we aan de boeken op je planken zien wat jij graag leest. Lees de uitgebreide richtlijnen onderin dit artikel.

Ja, ik wil in The Readers Club!

Sta jij te popelen om leuke dingen te gaan doen op Hebban met Engelstalige boeken, stuur dan een mail naar readersclub@protonmail.com met daarin:

  • je uitgebreide motivatie
  • een proefartikel
  • de link naar je Hebbanaccount*

*Heb je nog geen Hebbanaccount, maar wil je wel graag een Reader worden, maak dan snel een account aan, vul je boekenplanken aan en stuur alsnog die mail!

Readers richtlijnen

  • Samen beheren we deze Spot 'The Readers Club'. Je plaatst zelfstandig en in teamverband leuke artikelen. Je (eventuele) recensies verschijnen automatisch ook in deze Spot. Wees creatief en vernieuwend.
  • Jij bent de ultieme Reader: genrekenner en ambassadeur van het Engelstalige boek. Dat mag je laten zien door actief artikelen van de Spot te delen met (eigen) social media-kanalen. (Maar dat hoeft niet.)
  • We zien je graag terug onder artikelen op de Spot. Als ambassadeur is activiteit op de Spot (en misschien ook op onze sociale media) onontbeerlijk. Like artikelen die je tof vindt en laat reacties achter. Stellen lezers een vraag onder een artikel en jij weet een tip, suggestie of oplossing, reageer dan. Je kunt bijvoorbeeld ook een minichallenge samenstellen voor jouw genre. Je hebt in elk geval een lekker gevuld en enthousiasmerend Hebban-profiel. Laat zien wat je leest, wat je nog wilt lezen en wat je gelezen hebt!  
  • We verwachten niet van je dat je alles wat er op de Spot staat leuk vindt en in het rond liket en deelt. Blijf bij jezelf, werk vanuit je eigen enthousiasme, want dat is de reden dat je lid bent van je The Readers Club. Alhoewel we wel graag willen dat je openstaat voor nieuwe titels, auteurs en projecten, hoef je nooit een boek tegen je zin te lezen. Vind je het ene project niks, dan sluit je aan bij het andere. Enthousiasme, liefde voor het lezen en je genre is het uitgangspunt van de The Readers Club.
  • Je aanstelling voor The Readers Club is in principe voor één jaar en je moet rekening houden met een tijdsbesteding van een uurtje of vijf per maand (exclusief het lezen van boeken).


Reacties op: Jij in The Readers Club?

Meer informatie