Jij in The Hebban Readers Club?

op 12 maart 2017 door

Met 150 recensenten en vijf tienkoppige genreclubs is Hebban goed bemand. Toch, en dat weten alle boekliefhebbers, verschijnen er zoveel nieuwe boeken dat we nog steeds hulp kunnen gebruiken.

We zoeken nog maximaal 5 enthousiaste en serieuze lezers in de genres literatuur en feelgood

Voor The Hebban Readers Club zoeken we vijftien lezers van Engelstalige boeken in alle genres. Je zult zo nu en dan een recensie schrijven (van een eigen boek of door ons geleverd), maar kunt wellicht ook de kans krijgen een auteur te interviewen. Daarnaast vragen we je zo nu en dan een Hebban Leesclub rond een Engelstalig boek te coördineren. Maar bovenal schrijf je als team artikelen in deze Spot. Signaleer bijvoorbeeld nieuwe belangrijke titels, schrijf duprecensie met je teamleden en maak thematische listmania's. Let op: alle voertaal en gepubliceerd recensies en teksten zijn in het Nederlands, het enige Engelstalige is het te lezen/gelezen boek.

Voor de genres crime en ya zijn we voorzien, maar voor literatuur en feelgood en wellicht scifi & fantasy kunnen we nog een Reader gebruiken!

Wie zoeken we?

We zoeken enthousiaste lezers die goed bekend zijn met het Engelstalige boek en sterren zijn in het schrijven van enthousiasmerende artikelen en heldere recensies. We zoeken drie lezers per genre (Feelgood, Crime, Literatuur, YA en SF&Fantasy) om samen allerlei soorten titels te kunnen behandelen. Uiteraard heb jij al een Hebbanaccount en kunnen we aan de boeken op je planken zien wat jij graag leest. Lees de uitgebreide richtlijnen onderin dit artikel.

Wil je liever eerst even zien hoe het eruit ziet, een actief ambassadeurschap? Dan spiek je even bij een van de bestaande Club10s voor de Nederlandstalige genres:

Feelgood | Thrillers | Literatuur | Young Adult | Scifi & Fantasy

Wil je weten wat we verwachten van je boekrecensies, dan kun je een kijkje nemen bij de recente redactionele recensies.

Ja, ik wil in The Hebban Readers Club!

Sta jij te popelen om leuke dingen te gaan doen op Hebban met Engelstalige boeken, stuur dan een mail naar vandaag@hebban.nl met daarin:

 • je uitgebreide motivatie
 • je voorkeursgenre
 • een proefrecensie
 • de link naar je Hebbanaccount*

*Heb je nog geen Hebbanaccount, maar denk je wel de ultieme ambassadeur te kunnen zijn, maak dan snel een account aan, vul je boekenplanken aan en stuur alsnog die mail!


Hebban Club van Tien richtlijnen

 • Als lid van The Hebban Readers Club ben je tevens recensent op Hebban van Engelstalige boeken.
 • Samen beheer je deze Hebban Spot 'The Hebban Readers Club'. Je plaatst zelfstandig en in teamverband leuke artikelen. De recensies worden redactioneel geplaatst, maar ze verschijnen automatisch ook in deze Spot. Wees creatief en vernieuwend. De Hebban redactie kijkt mee en deelt de leukste content met de Hebban social media en/of via de Gespot-rubriek op de homepage.
 • Voor alle bevlogen medewerkers en vrijwilligers van Hebban hebben we het Hebban Team Dashboard bedacht, onze interne overlegstructuur. Hier verzin en plan je met je Club van Tien onderwerpen en projecten. Teamspel is belangrijk, maar onderling verschil ook. Iedereen is ergens goed in en daar is ruimte voor. Je redacteur is er altijd om vragen aan te stellen of suggesties en verzoeken voor te leggen. Waar mogelijk proberen we te ondersteunen met leesexemplaren of andere benodigdheden.
 • Als lid van de Hebban Readers Club ben je een echte Hebban ambassadeur en daardoor heb je voorrang bij inschrijvingen voor Hebban Leesclubs en Buzz-acties. Als je het leuk vindt kun je ook Hebban Leesclubs gaan coördineren! 
 • Waarschijnlijk ken je ze wel, onze Hot or Not-artikelen over boeken die binnenkort verschijnen. We hebban al een aantal boekverkopers, redacteuren en leden van de Club van Tien aan het werk gezet voor deze rubriek. De Hebban Readers Club zal, eventueel in combinatie met een Club10 of andere lezers ook zo nu en dan een Hot or Not-project doen rond een Engelstalig boek.
 • Jij bent de ultieme lezer, de genrekenner en liefhebber van Hebban. Jij bent ambassadeur van Hebban en dat laat je zien door actief artikelen van de Hebban Redactie en natuurlijk van je eigen Spot te delen met (eigen) social media-kanalen. 
 • Óp Hebban zien we je graag terug onder artikelen, recensies en blogs. Als ambassadeur voor Hebban én je favoriete genre is activiteit op de site (en misschien ook op onze sociale media) onontbeerlijk. Like artikelen die je tof vindt en laat reacties achter. Stellen lezers een vraag onder een artikel en jij weet een tip, suggestie of oplossing, reageer dan. Je kunt bijvoorbeeld ook een minichallenge samenstellen voor jouw genre. Je hebt in elk geval een lekker gevuld en enthousiasmerend Hebban-profiel. Laat zien wat je leest, wat je nog wilt lezen en wat je gelezen hebt!  
 • Leden van de Hebban Readers Club kunnen – als ze het leuk vinden – exclusieve evenementen van Hebban bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan meet & greets met auteurs en (voor-)vertoningen van boekverfilmingen. Ook deze mogelijkheden zullen we op het Hebban Team Dashboard met jullie delen. Superleuk voor een verslag van het evenement op de Hebban Spot. Zie je zelf events voorbijkomen waar je graag naar toe gaat, laat het je redacteur weten. Wellicht kan hij of zij je helpen met toegangskaarten.
 • We verwachten niet van je dat je alles wat er op Hebban staat leuk vindt en in het rond liket en deelt. Blijf bij jezelf, werk vanuit je eigen enthousiasme, want dat is de reden dat je nu lid bent van je The Hebban Readers Club. Alhoewel we wel graag willen dat je openstaat voor nieuwe titels, auteurs en redactionele projecten, hoef je nooit een boek tegen je zin te lezen. Vind je het ene project niks, dan sluit je aan bij het andere. Enthousiasme, liefde voor het lezen en je genre is het uitgangspunt van de The Hebban Readers Club.
 • Je aanstelling voor The Hebban Readers Club is in principe voor één jaar en je moet rekening houden met een tijdsbesteding van een uurtje of twee per week (exclusief het lezen van boeken)Reacties op: Jij in The Hebban Readers Club?

Meer informatie