Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ready to Read: 2018/1 Part One

op 03 januari 2018 door

Het is elke keer weer een feestje als de nieuwste Ready to Read op de mat valt. Een gids vol met Engelstalige boeken die de komende maanden zullen uitkomen. We hebben gebladerd en nog meer gebladerd om onze vijf favoriete boeken uit te kiezen. In dit artikel vind je deel 1 met de favorieten uit de Ready to Read van Yvonne, Sylvia en Onno.

51ab6fe39c8cc9fa7b6ca4e4a4512c82.jpg


Yvonne

The Chosen Ones is het tweede deel van 'The Worldquake' trilogie van auteur Scarlett Thomas. Het eerste deel, Dragon's Green, heb ik letterlijk verslonden en ik sta dan ook al even te trappelen van ongeduld tot The Chosen Ones eindelijk te bestellen is. Ik ben zo ontzettend nieuwsgierig naar de avonturen die Effie en haar vrienden zullen gaan beleven! Zullen ze de boeken kunnen redden uit handen van de nare boekhandelaar? En wat heeft de magische wereld waar ze in het eerste deel mee in aanraking kwamen, voor ze in petto? Mijn (on)geduld zal beloond worden op 5 april, wanneer The Chosen Ones in de boekhandels verschijnt. De omslag is glow-in-the-dark, is dat niet alleen al een reden om het boek in de kast te willen hebben?

Als een boek wordt aangeprezen zonder korte inhoud en alleen met de tekst "This gripping and controversial novel that is guaranteed to get readers talking in 2018!", is mijn interesse meteen gewekt. Anatomy of a Scandal van Sarah Vaughan is zo'n boek. We komen te weten of de personages weg kunnen (en zullen) komen met bepaalde overtredingen. Wellicht een beetje 'How To Get Away With Murder' in boekvorm? Begin januari zullen we het weten, want dan is Anatomy of a Scandal overal verkrijgbaar!  

Een survival-spel met dinosaurussen om je heen? The Hunger Games meet Jurassic Park. Klinkt fantastisch, toch? Dat is het plot van The Extinction Trials, geschreven door Susan Wilson. Dystopie in combinatie met een spel. The Hunger Games was de eerste dystopische reeks waarmee ik in aanraking kwam en sindsdien ben ik nog steeds gefascineerd door dit onderwerp. Dat in combinatie met een spel, klinkt als een heerlijk verhaal dat de lezer mee zal sleuren in vriendschappen, verraad en niet-zo-aaibare beestjes. Begin januari zal het boek in de winkels liggen.

Holly Black wordt op social media aangeprezen als 'The Queen of Faerie'. The Cruel Prince is het eerste deel van haar 'Folk of the Air'-reeks en belooft een perfecte mix te zijn tussen feeën en sterfelijke wezens. Jude en haar zussen komen terecht in de wonderlijke wereld van de feeën en moeten zich zien aan te passen. Wat zal dit ons gaan brengen? Zal het ze lukken of maken ze iets geheel anders los? Op 2 januari zullen we erachter kunnen komen, want vanaf dan is het boek overal verkrijgbaar.

Tja en toen... De vijfde keuze. Wat een onmogelijke taak! The Chalkman van C.J. Tudor of toch The Unpredictability of Being Human van Linni Ingemudsen? Of toch Circe van Madeline Miller? Na lang twijfelen ben ik uitgekomen op Everless van Sara Holland. In deze Young Adult is bloed een manier van betaling. Klinkt luguber, maar tegelijk ook interessant. Tot hoe ver zullen de betalingen gaan? Wat nou als iemand een wondje oploopt? Spannend, spannend! Wist je trouwens dat je je momenteel kunt inschrijven voor een leesclub van dit boek? Snel doen hoor! Ben erg benieuwd wat jullie ervan zullen gaan vinden!

052b7557785c767ff3074e505b5e4ca3.jpg

Sylvia

Op 19 april komt Circe van Madeline Miller uit. Momenteel lees ik dit boek in een Hebban Leesclub. Tovenares Circe is een dochter van de zonnegod Helios. Ze is verbannen naar het eiland Aiaia. In het boek lees je de mythes vanuit het perspectief van Circe. Verschillende mythes worden heel mooi met elkaar verweven. Het is een boek voor liefhebbers van de Griekse mythologie, maar zeker ook voor lezers die daar niet mee bekend zijn. 

The Chalk Man is de debuutthriller van C.J. Tudor. Het gaat over een groep jongens die krijtmannetjes tekenen om geheime boodschappen in krijt voor elkaar achter te laten. Dat was leuk totdat de tekeningen hen leidden naar het lichaam van een meisje. Dertig jaar later ontvangt één van de jongens uit de groep een envelop met een krijtje en een tekening van een stokmannetje… Wist je dat je je momenteel kunt inschrijven voor de Buzz Leesclub hier op Hebban, voor het Nederlandstalige boek?

Onder de kerstboom lag voor mij al The Sense of an Ending van Julian Barnes waarmee hij in 2011 de Man Booker Prize won. Op 1 februari komt zijn nieuwste roman uit: The Only Story. Dit boek gaat over de vraag of je liever meer passie in je leven wilt, maar tegelijkertijd ook meer verdriet of neem je genoegen met minder passie maar dan ook met minder verdriet?  Een oudere man denkt terug aan de tijd toen hij als negentienjarige student een relatie aanging met een 48-jarige vrouw.

Eerder las ik van Elizabeth Strout de roman My Name is Lucy Barton. Olive Kitteridge, dat met de Pulitzerprijs werd bekroond, heb ik nog op mijn nog-te-lezen stapel liggen. My Name is Lucy Barton gaat over de relatie tussen een moeder en een dochter, Lucy Barton. Op 27 maart komt de paperback van Anything is Possible van Elizabeth Strout uit. In deze roman worden de mensen uit Lucy’s verleden verder verkend en uitgediept als Lucy na zeventien jaar haar broer weer bezoekt.

Dave Eggers is de auteur van The Circle. Op 23 januari komt zijn nieuwe roman The Monk of Mokha uit. Het is een waargebeurd verhaal over Mokhtar Alkhanshali, die opgegroeid is in San Francisco en opgevoed door immigranten uit Yemen. Hij wil de hoge kwaliteit koffie uit Yemen terugbrengen naar de VS. Hij reist naar Yemen waar hij vast komt te zitten in een burgeroorlog. In dit verhaal komen de geschiedenis van koffie, de burgeroorlog in Yemen en een moedige reis van een jonge man die zijn American Dream nasteeft, samen. Het lijkt me een heel boeiend verhaal.

8a545fcaef0e25d51bb34c479dbfd3a7.jpg

Onno

Op 19 april 2018 komt The Fallen, het vierde deel in de 'Amos Decker'-serie van David Baldacci uit. De vorige delen waren Memory Man uit 2015, dat ik niet goed vond, The Last Mile uit 2016, dat ik nog moet lezen, en The Fix uit 2017, dat ik wel heel goed vond. In dit vierde deel gaan Amos Decker en zijn vriend, de journalist Alex Jamison, naar het huis van Alex' zus in Barronville. Wanneer Decker achter het huis staat te praten, ziet hij brand in het huis aan de overkant. Als hij op onderzoek uitgaat, vindt hij in het huis twee doden. Decker en Jamison moeten alles op alles zetten om de zaak op te lossen.

James Grippando is hier een ondergewaardeerde schrijver. Voordat hij professioneel ging schrijven, was hij 12 jaar advocaat. Met Gone Again won hij in 2017 de Harper Lee Prize for Legal Fiction. Ik houd van zijn boeken; van de zes boeken die ik tot op heden van hem las (van de 25 die hij schreef), viel mij er geen één tegen. Tot op heden was voor mij Under Cover of Darkness (in het Nederlands vertaald als De tweelingmoorden) zijn beste boek. Ik ben dus heel benieuwd naar zijn nieuwste boek A Death in Live Oak dat op 6 februari 2018 verschijnt. A Death in Live Oak is het 14de deel in de serie met als hoofdpersoon Jack Swyteck. Deze jonge advocaat debuteerde in The Pardon.

Clare Mackintosh schreef na I Let You Go en I See You haar derde boek: Let Me Lie. Haar twee voorgaande vond ik nogal langdradig; dat was worstelen. De plots zijn echter goed, reden om haar derde boek op mijn leesplanning te zetten. Het verschijnt op 22 maart 2018, dus ik heb nog even tijd om me op te laden voor de 400 pagina's. Wat ik nu van het boek weet, nodigt zeker uit tot lezen. Het verhaal gaat over Anna Johnson die een jaar na de zelfmoord van haar moeder een kaart krijgt waarop ze leest dat het oordeel van de lijkschouwer over zelfmoord niet klopt. Zelf gaat ze ervan uit dat haar moeder is vermoord. Ze gaat naar de politie om dit aan te kaarten. De gepensioneerde politiedetective Murray raakt geïntrigeerd door deze zaak wanneer hij ontdekt dat haar vader enkele maanden eerder op exact dezelfde locatie stierf als haar moeder.

Op dezelfde dag komt ook Hangman van Daniel Cole uit. Het is het tweede verhaal met detective William Fawkes. Het eerste was Ragdoll dat sinds de verschijning in april 2017 al op mijn wil-ik-lezen plankje staat.

Ik ben altijd benieuwd naar een debuut. Mijn vijfde boek is daarom The Perfect Girlfriend van Karen Hamilton. Dit boek gaat over de stewardess Juliette. Ze houdt van Nate, maar die heeft hun relatie een half jaar geleden beëindigd. Juliette is echter vastbesloten hem terug te winnen. Zij is immers de perfecte vriendin en niemand kan haar beletten te krijgen wat ze wil.

Ontvang jij ook graag de Ready to Read? Meld je hier dan gratis aan. 
Welke nieuwe boeken staan er op jouw wil-ik-lezen plankje? Wat zijn jouw favorieten uit de Ready to Read? Laat het ons hieronder weten!



Reacties op: Ready to Read: 2018/1 Part One

Meer informatie

Gerelateerd