Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekenweek!

op 24 maart 2017 door

Ik heb het geluk dat ik in deze periode jarig ben en bovendien mijn moeder en zus ook. Het nog grotere geluk is dat zij net als ik van lezen houden, of andersom, ik ben tenslotte de jongste. Zo kom ik al jarenlang aan het boekenweekgeschenk. Op een gegeven moment met de extra motivatie van een gratis treinreis, aangezien mijn zus en ik voor onze verjaardag ook graag een dagje weggaan. 

Vier jaar terug kreeg ik van mijn man een ereader. Dolblij ben ik ermee en sindsdien lees ik vrijwel alleen nog digitaaL, maar in maart koop ik een boek van papier. En krijg ik het boekenweekgeschenk, ook van papier. Zo ook dit jaar. Per post kreeg ik al op tijd een cadeaubon, morgen ga ik de stad in en nu zit ik in dubio: welk boek ga ik kopen??

In elk geval het boekenweekessay van Connie Palmen, dat deze week besproken werd in het tv-programma 'De wereld draait door'. Een essay over vier bijzondere vrouwen in de geschiedenis. Vrouwen, die hun eigen weg gingen in een tijd, dat het leven van de vrouw nog vooral door mannen werd bepaald. Ik had nog nooit van het boekenweekessay gehoord (vorig jaar niet goed opgelet bij 'De wereld draait door'?), maar deze spreekt me gewoon erg aan.

Maar dan. Ga ik voor één van de boeken, die ik het afgelopen jaar hier bij hebban op de 'wil ik lezen'-plank gezet heb? Laat ik me (ver)leiden door de stapels en stapels boeken, die in de boekwinkel op het display met extra aandacht liggen of toch voor de dichtbundel, samengesteld door Katja Schuurman, ook gezien bij 'De wereld draait door'. 

Ik koop zo'n boek niet alleen vanwege het gratis kleine handzame boekje. De boekenweek is gewoon een mooi moment om een boek te kopen. Digitaal kan ook, maar dan krijg je een digitaal geschenk. Dat vind ik dan toch weer net niets, terwijl ik ze niet eens mooi en netjes naast elkaar in de kast heb staan en ik lees ze ook niet altijd. Het gaat me meer om het idee.

Ik denk er nog even over En verheug me. Ik ga een boek kopen! 

En jij.. koop jij deze week ook een boek? Of koop je al zoveel boeken, dat dat niet per se in deze week hoeft.



Reacties op: Boekenweek!

Gerelateerd