Extra aandacht voor.... #1

op 05 januari 2020 door

De oproepen voor samenleesprojecten in dit café beginnen lekker binnen te komen, maar zo af en toe verdienen een paar mooie oproepen wel wat extra aandacht....
Misschien worden ze over het hoofd gezien, raken ze ondergesneeuwd, of zijn de boeken eenvoudigweg niet zo bekend. 

Reden genoeg om af en toe een paar oproepen even extra in de schijnwerpers te zetten door iets meer over de boeken te vertellen.

A heart so fierce and broken - Brigid Kemmerer

a63169dde2ca3f9eebb3e8e1e2634f76.jpg

Demi Schoonenberg is op zoek naar meelezers voor A heart so fierce and broken, een nieuw YA-boek dat op 7 januari uitkomt.
Het boek is een vervolg op A Curse so Dark and Lonely. Het zijn Engelse boeken en voorkennis van het eerste boek is wel echt vereist om deel 2 goed te kunnen volgen.

Het spannende, langverwachte vervolg op de bestseller A Curse So Dark and Lonely.

Harper heeft Prins Rhen bevrijd van de vloek die zijn koninkrijk bijna verwoestte. Maar niet alles is nu goed; er gaan geruchten dat er een rivaliserende erfgenaam is met een sterkere claim op de troon en dat ‘Princess’ Harper van Disi niets anders is dan bedrog.

Lijkt het je leuk om deze spannende YA te lezen samen met Demi, laat dan even een reactie achter!

Firmin - Sam Savage

a93c2f3b74a39c2b5494bc6a6f8e0c8b.jpg

Joella heeft helaas de Leesclub met eigen boek van Firmin gemist en wil dit boek alsnog graag gaan lezen samen met anderen, het liefst in juni of juli. 
De leesclub met eigen boek kreeg destijds niet voor niets de titel 'Firmin, een rat om van te houden' mee! Frimin is een zeer wijze en belezen rat die in een boekwinkel woont, en hoewel het af en toe ook wel een beetje een mopperende rat is moet je gewoon wel van hem houden.
De woonplaats van Firmin verraadt het al.....dit is een boek over boeken!

Firmin wordt geboren in de donkere kelder van een rommelige boekhandel in Boston, een ontmoetingsplaats voor auteurs en verwoede lezers. Al snel blijkt dit ratje zich te onderscheiden van zijn broertjes en zusjes: hij is een groot boekenliefhebber. Sterker nog, hij verslindt ze. Een geletterde rat is echter zeldzaam en Firmin zoekt een zielsverwant in boekhandelaar Norman Shine en in Jerry Magoon, een verstokte, mislukte schrijver, maar voor Firmin een held. Nu Firmin in de boekwinkel zijn onverzadigbare honger naar literatuur probeert te stillen - aan de hand van onder andere Oliver Twist, Alice in Wonderland, Don Quichot, Lolita - worden zijn angsten en emoties steeds menselijker en leert hij tegelijkertijd de barre buitenwereld kennen ...

Een betoverend, allegorisch verhaal vol humor en verdriet over de allesverzengende liefde voor boeken.

De pers en lezers over Firmin:

'Een betoverend verhaal vol verwijzingen, dubbele laagjes, sardonische humor en tragisch verdriet.' - BOEK

'Geweldig boek voor boekenliefhebbers. [...] Het hele, heerlijke boek straalt een air van beschaafd verval uit, versterkt door de dreigende afbraak van de wijk waarin alles zich afspeelt.' - Het Belang van Limburg

'Firmin is een van de plezierigste en verrassendste boeken die ik sinds tijden heb gelezen.' - Philip Pullman

Lijkt het je leuk om dit boek over een aandoenlijke rat en heel veel boeken te lezen samen met Joella, laat dan even een reactie achter!

Over een zee van ijs - William Sarabande

093a9ab237c69fa9059b74adc93aa0e0.jpg

Selene vond tussen de ongelezen boeken in haar kast Over een zee van ijs van William Sarabande en is op zoek naar mensen die dit schitterende eerste deel van de serie Kinderen van de dagenraad in januari samen met haar willen gaan lezen. 
Deze roman speelt zich af in de ijstijd, toen Siberië en Alaska nog met elkaar verbonden waren. Het boek geeft een duidelijk beeld van het menselijk bestaan zo'n dertig- tot veertigduizend jaar geleden en laat zich vergelijken met De Aardkinderen van Jean M. Auel.

Het hart van de dappere jonge jager Torka is gebroken na het verlies van zijn gezin dat is omgekomen bij een aanval van een moordzuchtige mammoet. Met de overlevenden van zijn stam trekt hij naar onbekende, oostwaarts gelegen steppen om een nieuw bestaan op te bouwen.
Lonit, een jong meisje dat Torka heimelijk liefheeft, is nog een kind wanneer de lange reis begint, maar ze bloeit allengs op tot een mooie, moedige vrouw. Ze ontfermt zich over Karana, een kleine jongen die door zijn volk is achtergelaten en die zich als een schuw dier schuilhoudt in de bergen.
Dan dringt Galeena hun kamp binnen, de meedogenloze en sluwe leider van een groep jagers die eropuit is Torka te verdrijven...

Wil je net als VM van Erp van Dijk samen met Selene dit boek lezen? Laat dan HIER even een reactie achter.

Tess Gerritsen

51368bc2229ba9a60f72b4a1c5c4cd45.jpg

Joella heeft op haar spot een bijzondere vorm van samenlezen bedacht en zoekt meelezers voor een boek van Tess Gerritsen, het maakt niet uit welk boek je wilt gaan lezen, niet de titel maar de schrijver is hier de verbindende factor.
Zelf denkt ze er aan om Speel met vuur te gaan lezen.
De naam Tess Gerritsen zegt je misschien niet zo veel maar wellicht gaat er een lampje branden bij de tv-serie Rizzoli & Isles, deze serie is gebasseerd op de boeken van Tess Gerritsen.

Speel met vuur

Julia Ansdell raakt in de greep van de Incendiowals, een merkwaardig muziekstuk dat ze bij toeval ontdekt in een antiekwinkeltje in Rome. Als Julia de wals thuis in Boston voor de eerste keer speelt, heeft de muziek een onverklaarbaar angstaanjagend effect op haar dochtertje; ze lijkt wel behekst.


Vastbesloten de oorsprong en het geheim van het muziekstuk te ontrafelen reist Julia naar Venetië. Daar raakt ze verstrikt in de webben van een oppermachtige familie die ver zal gaan om Julia in haar zoektocht tegen te werken. Heel ver...

Lijkt het je leuk om samen met Joella een boek van Tess Gerritsen te gaan lezen? Laat dan HIER even een reactie achter.

Benoîte Groult

e4d2a9d37ab96d8d53120ae560cd900d.jpg

Ineke van Vonno werd op een idee gebracht door het Samenleesproject met Franse titels van Tea, in dat project waren alle boekenplekjes al vergeven terwijl de schrijfster Benoîte Groult niet aan bod gekomen was.... zonde vond Ineke, daarom deed ze een oproep hier in het Samenleescafé. Ze zou graag samen met iemand een boek van deze Franse schrijfster gaan lezen.

Groult schreef meerdere mooie boeken (een overzicht vind je hier: Link), maar een hele bekende is toch wel Zout op mijn huid.

Zout op mijn huid

Zij is een intellectuele Parisienne, hij een Bretonse visser. Beiden zijn getrouwd, alleen niet met elkaar. Hoewel hun verschillende levensstijl hen tot vreemden had moeten maken, leidt hun ontmoeting tot een levenslange hartstochtelijke verhouding. Zout op mijn huid is het meeslepende, inmiddels klassiek geworden verhaal over een gepassioneerde liefde tussen twee totaal verschillende personen die niet slijt of gedoemd is ten onder te gaan aan dagelijkse beslommeringen.

Lijkt het jouw leuk om samen met Ineke een boek van deze Franse schrijfster te gaan lezen (titel staat nog open en kan in overleg besloten worden) laat dan even een reactie achter.Reacties op: Extra aandacht voor.... #1

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen (1953) is een Chinees-Amerikaanse thrillerschrijfster. Ze is van...

Benoîte Groult

Benoîte Groult

Benoîte Groult is een van de belangrijkste schrijfsters van Frankrijk. Ze publi...

Gesponsorde boeken