Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Mijn leesmaand januari 2021

op 31 januari 2021 door

Mijn goede voornemens voor 2021 is meer lezen uit eigen kast en dat is mij deze maand wel gelukt want van de zes boeken die ik heb gelezen zijn er vier uit eigen kast. Ook mijn voornemen om dit jaar iedere maand een Charlie Parker thriller van John Connolly te lezen, is voor wat betreft de maand januari succesvol uitgevoerd. De aanvang van 2021 is niet helemaal optimaal geweest, vandaar de medicijnenstrip boven op de theedozen. 

1. De verborgen bloem van Pearl Buck

Ik heb dit boek herlezen naar aanleiding van de Hebban Giveaway Het meisje in de witte kimono van Ana Johns dat ik in september vorig jaar gewonnen heb. Waarvoor dank!

Het viel mij op dat het thema van Het meisje in de witte kimono overeenkomsten heeft met het boek van Pearl Buck. In beide boeken is het thema het taboe op relaties van Amerikaanse soldaten met Japanse vrouwen in de jaren vijftig van de vorige eeuw en de kinderen die uit die relaties geboren zijn.

Het meisje in de witte kimono was mijn laatste boek van 2020 en is interessanter om te lezen dan De verborgen bloem vanwege de twee verhaallijnen die beiden uit het ik-perspectief worden vertelt.  De verborgen bloem heb ik voor het eerst als (romantische) tiener gelezen en hoewel ik er niet meer zo van onder de indruk was als destijds vond ik het wel fijn om weer eens te lezen.

Reading Challenge:  51

Aantal sterren: ***

Roman/Eigen kast

 

2. De dame met het hondje van Anton Tsjechov

Het lezen van Russische Literatuur is altijd een wens van mij geweest en sinds vorige jaar is die wens uitgekomen en doe ik mee aan het samenleesproject  “Wij lezen de zeven Russen én een Oekraïner “ georganiseerd door Gigi, Evelien en Hetty van het literatuurcafé.

Elf prachtige korte verhalen, de ene keer grappig, de andere keer aangrijpend maar altijd zo geschreven dat het je bij blijft. Mocht je nog nooit iets gelezen hebben Tsjechov, zoals ik, dan is dit een mooi begin.

Reading Challenge:  nvt

Aantal sterren: ****

Literatuur/romans/korte verhalen/Eigen kast

 

3. The white road van John Connolly

Het vierde deel van de reeks omtrent detective Charlie Parker en zijn vrienden Angel en Louis.  In dit deel komen we meer te weten over de achtergrond van Angel en Louis. Spannende thriller met verschillende verhaallijnen, waar ook paranormale gebeurtenissen in plaats vinden. Zijn de delen normaliter goed als standalone te lezen, voor dit boek raadt de auteur aan om eerst The killing kind te lezen.  Ook als je ze herleest, vervelen ze nooit!

Reading Challenge:  1

Aantal sterren: *****

Thriller/Eigen kast/Engels

 

4. Het begin van de rest van je leven van Cathy Kelly

Feelgood roman over drie vrouwen die op dezelfde dag jarig zijn. Bij alle drie gebeurt er iets op hun verjaardag dat grote gevolgen heeft voor hun leven in het jaar dat er op volgt. Ieder hoofdpersonage heeft een eigen verhaallijn en zo is er altijd wel een personage waar je je meer betrokken bij voelt.   In deze feelgood  is het niet de romantiek die voor het  feelgood gevoel zorgt maar meer hoe de personages na tegenslag weer grip op hun leven krijgen en hoe ze omgaan met een nieuwe realiteit en daar voldoening uit halen.

Reading Challenge: 2

Aantal sterren: ****

Feelgood/Bibliotheek

 

5. De moorden op Kingfisher Hill van Sophie Hannah

Detective met Hercule Poirot in de hoofdrol maar nu niet geschreven door Agatha Christie maar door Sophie Hanna. . Dit is alweer het vierde  Hercule Poirot mysterie door haar geschreven en het eerste boek van deze serie dat ik heb gelezen.  Het verhaal zit op zich goed in elkaar en de plot is spannend maar het is niet de Poirot van Agatha Christie. Nu komt dat misschien omdat ik opgegroeid ben met de boeken van Agatha Christie en een bepaald idee heb van Hercule Poirot. Ik vraag mij dan ook af hoe dit ervaren wordt door mensen die eerst de boeken van Sophie Hannah hebben gelezen en daarna pas die van Agatha Christie. Sophie Hannah heeft Hercule Poirot niet alleen nieuw leven in geblazen maar ze heeft hem ook gemoderniseerd en dat is waar ik moeite mee heb.

Reading Challenge: nvt

Aantal sterren: ***

Detective/Bibliotheek

6. Nachtfilm van Marisha Pessl

Onderzoeksjournalist Scott McGrath krijgt bericht dat de dochter van de beroemde, mysterieuze film noir regisseur Stanislas Cordova dood is aangetroffen. Vijf jaar geleden heeft hij al eens geprobeerd de geruchten omtrent de meedogenloze,  brute werkwijze van Cordovo te onderzoeken, maar hierdoor is hij alles kwijtgeraakt. Toch laat hij zich hierdoor niet weerhouden om samen met twee assistenten de dood van Cordovas dochter  te onderzoeken: was het zelfmoord of moord en wat heeft zwarte magie hier mee te maken?

Het bijzondere aan dit boek is de stijl. De auteur heeft gebruik gemaakt van (fictieve) foto’s, e-mails en internetpagina’s.  Dat is door mij niet als belemmering ervaren maar juist als meerwaarde. Een spannend verhaal met diverse plot twists dat vlot leest en waarvan het occulte een belangrijk onderdeel is. Dat het een open einde heeft vond ik hier geen bezwaar. Fantastisch boek!

Reading Challenge: 3

Aantal sterren: *****

Detective/Bibliotheek

Mijn eerste blog is een feit, ik hoop dat jullie het fijn vonden om te lezen.

Naar aanleiding van het boek van Sophie Hannah vraag ik mij af hoe jullie het vinden als na het overlijden  van een auteur een andere auteur zijn/haar personages overneemt. Zoals bijvoorbeeld is gebeurd bij het werk van Stieg Larsson welke nu voortgezet is door David Lagercrantz. Maakt het niet uit of lezen jullie dat vervolg dan liever niet?Reacties op: Mijn leesmaand januari 2021

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken