Advertentie

Boeken die zich in Azië afspelen

op 18 juli 2019 door

De afgelopen dagen reisden we door Azië aan de hand van Aziatische auteurs. Tijdens deze reis namen we jullie mee naar Japan, China, India en Zuid-Korea. We lieten jullie kennismaken met interessante auteurs en boeken. Vandaag reizen we wederom door Azië, maar nu nemen niet-Aziatische auteurs ons bij de hand.

Er zijn namelijk meer dan genoeg auteurs die een plek in Azië hebben gekozen als decor voor hun thriller. Speelden de eerder besproken thrillers zich toch vaak af in Japan, de boeken in dit artikel trekken iets meer door Azië en spelen zich af op prachtige en interessante plekken. Stap daarom in het vliegtuig, de trein of de bus en reis samen met Joyce mee. Backpacken door Zuidoost-Azië doen sowieso ook de hoofdpersonen in dit eerste boek

Onderstroom - Lucy Clarke

Singapore
We starten onze reis in Singapore. een stad- en eilandstaat in Zuidoost-Azië. Het land beslaat een groep van in totaal 63 eilanden die van Indonesië wordt gescheiden door de Straat van Singapore en van Maleisië door de Straat van Johore.

De expat - Patricia Snel

Indonesië
Daarna reizen we door Indonesië, de archipel bestaan uit 14.572 eilanden en is daarmee 's werelds grootste eilandstaat. Onder andere naar Bali, dinsdagochtend was er nog een kleine aardbeving, maar nu kunnen we veilig aan land. Maar ook naar Borneo, het op twee na grootste eiland van de wereld en voormalig Nederlands-Indië.  

Bali - Kiki van Dijk
Nachtzwemmen - Lucy Clarke
Zwart water - Louise Doughty
Van de doden niets dan goeds - Tomas Ross
De onderkoning van Indië - Tomas Ross
Het verdriet van Wilhelmina - Tomas Ross
Verkapt - Janneke Bazelmans

Maleisië
Hier pakken we de auto om rond te reizen, want het westen van het land heeft het beste wegennet  van Zuidoost-Azië (ruim 40 000 km). We moeten wel onze aandacht erbij houden, want we moeten namelijk links rijden.

Dag van terreur - Andy McNab
De bittere thee - Jonathan Black

Filippijnen
We zijn aan het eilandhoppen en nemen de boot naar de Filippijnen,  de archipel bestaat uit 7.641 eilanden, dus we hebben meer dan genoeg te zien.

Open doelwit - Vince Flynn
Spel van de draak - Ian Hamilton

Vietnam
We trekken weer naar het vaste land van Zuidoost-Azië. De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hà Nội) en de grootste stad is het zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thành Phố Hồ Chí Minh), het vroegere Saigon.

De dood in de ogen - Tess Gerritsen
Broederbloed - Roel Thijssen
De kandidaat - Roel Thijssen
Vorstelijk verraad - Roel Thijssen
Matterhorn - Karl Marlantes
De sympathisant - Viet Thanh Nguyen

Cambodja
Op naar het buurland. Behalve in het zuidoosten worden alle grenzen van Cambodja gevormd door lage gebergtes. Binnen deze grenzen ligt een grote laagvlakte die het hart van Cambodja vormt.

Krater - Douglas Preston

Thailand
Het is even tijd voor ontspanning. In Thailand vind je meer dan genoeg eilanden, bijvoorbeeld het prachtige eiland Ko Samui, waar we heerlijk op het strand even lekker kunnen ontspannen na onze inspannende reis door Azië en even ontspannen een boek lezen.

Het Walpurgis-archief - Benny Baudewyns
Zijden maskers - Francis Wood
Het Birma Bedrog - Roel Thijssen
De kakkerlak - Jo Nesbø

India
Nu stappen we in het vliegtuig naar India. Na China het dichtstbevolkte land van Azië. Wetenschappers verwachten dat India tussen 2020 en 2030 het land met het hoogste inwonertal ter wereld zal worden. India ligt op het Indisch subcontinent en is voor het grootste deel een schiereiland, dat in het westen en zuiden grenst aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen.

Bombay Ijs - Leslie Forbes
Complex - Marelle Boersma

Nepal
Buurland Nepal is het volgende land tijdens onze rondreis. Gelegen in de Himalaya met als hoogste top de Mount Everest, waar het tegenwoordig file is op weg naar de top, met fatale gevolgen. Wij wagen ons niet naar de top, veel te weinig getraind en er is nog zoveel meer te zien.

De zwarte orde - James Rollins
Helse krachten - Steven Voien

China
We reizen langzaam steeds verder naar het oosten, naar het dichtstbevolkte land van Azië. De Chinese naam voor China is "Zhōngguó", wat "middenland" betekent. Dit laat zien dat de Chinezen hun land als het middelpunt van de wereld zagen, wat niet zo vreemd is omdat het, vergeleken met de omringende gebieden, een grote bevolking en hoogstaande beschaving had en relatief geïsoleerd lag van andere grote beschavingen zoals India of Europa.

Alles onder de hemel - Matilde Asensi
Schaduwkoning - Roel Thijssen
Hongkong Noir - Chan Ho-Kel
Red cell - Mark Henshaw
De verdwijntruc - Roger Hobbs

Noord-Korea
Dit wordt een lastig land om te bezoeken tijdens onze rondreis. Het heeft een bevolking van ruim 25,2 miljoen mensen. De hoofdstad is Pyongyang.

Ster van het Noorden - D.B. John
In de aanval  - Tom Clancy
Gestolen leven  - Adam Johnson

Japan
We beëindigen onze reis in Japan, maar we moeten een selectie maken, want het land is veel te groot om alles te kunnen bezoeken.

Blue light Yokohama - Nicolás Obregón
Schaduwspelen - Marelle Boersma
De erecode van de samoerai - David Kirk
De wraak van de Katana - David Kirk

Stuur je ons een kaartje vanaf je vakantiebestemming in Azië? We zijn benieuwd waar jullie deze zomer belanden. Mocht je nog een goede reistip in de vorm van een thriller hebben, laat het hieronder weten. Wie weet geef je een van de volgers een gouden tip!

Groetjes,
Joyce, namens de Thriller ClubReacties op: Boeken die zich in Azië afspelen

Meer informatie

Gerelateerd