Advertentie

Gouden Strop - Lees je met ons mee?

op 06 mei 2020 door

Update 19/05/2020: Het artikel met onze winnaar staat online. Klik hier

-----

Elke thrillerliefhebber keek er al een tijdje naar uit en nu is het zover. De shortlist van de Gouden Strop 2020 is bekend! Zoals altijd prijken er vijf boeken op die lijst met oorspronkelijk Nederlandstalig werk. Naar goede gewoonte gaan de kroegbazen van het Thriller Café de genomineerde boeken lezen. We hopen dat jullie opnieuw met ons meelezen en helpen 'onze' winnaar te vinden!

Het zal dit jaar een echte uitdaging zijn om alle boeken tijdig in huis te halen, de bibliotheken zijn immers gesloten, hopen dus dat we de boeken via de afhaalservice kunnen lenen. Niet vergeten onze digitale abonnementen bij Bookchoice, Storytel of Kobo Plus te checken. Of nog beter, de lokale handel steunen en de boeken kopen, dat kan natuurlijk ook.

In normale tijden is er niet enkel een shortlist voor de Gouden Strop, maar ook voor de Schaduwprijs. Dit jaar kunnen we niet lezen voor de Schaduwprijs, daar wordt op 20 mei enkel een winnaar bekendgemaakt. Over beide prijzen is heel wat te vertellen. Om niet in herhaling te vallen, verwijzen we graag naar de blog van twee jaar geleden met alle mogelijke weetjes.

De shortlist 

De vijf genomineerden werden vanochtend bekendgemaakt in het Algemeen Dagblad.

Challenge! Lezen jullie met ons mee? 

Wil je graag met ons meelezen en meewerken aan de blog die we op 19 mei online zullen zetten? Laat dan onder dit artikel weten of je meedoet met de verkiezing van onze Gouden Strop-winnaar. Het enige wat we van je nodig hebben:

  • Voor jouw winnende boek: je mening in ongeveer 75 woorden
  • Voor alle boeken: het aantal sterren dat je toekent (werk alsjeblieft met halve sterren, zodat er duidelijke verschillen te zien zijn).

Input kan ten laatste op 17 mei per mail gestuurd worden. 

Toevoeging naar aanleiding van enkele reacties: Heb je slechts drie of vier boeken gelezen en wil je toch graag een bijdrage leveren? Dat kan! Je kunt weliswaar niet mee de winnaar bepalen, maar je mag wel een stukje insturen, dat we dan met veel plezier in onze blog zullen verwerken. 

De voorbije jaren kozen we ook al onze Gouden Strop-winnaars. De resultaten van die leeschallenges kunnen jullie hier (Gouden Strop 2018) en hier (Gouden Strop 2019) lezen. Wordt het dit jaar net zo spannend? Zullen we het deze keer wél eens zijn met de officiële jury, die zijn winnaar op 20 mei bekendmaakt? Hou onze blog in de gaten en je komt het te weten!

Groetjes en veel leesplezier,
Greet & coReacties op: Gouden Strop - Lees je met ons mee?

Meer informatie

Gerelateerd