Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Joyce en Wendy bewandelen een duister pad

op 30 mei 2019 door

Gisteren verscheen het nieuwe boek van Corine Hartman, Een duister pad. Daarom vandaag een speciale buddyread editie! Corine Hartman vroeg Joyce en Wendy of ze haar nieuwe thriller Een duister pad misschien vooruit wilden lezen. Jullie zullen niet verbaasd zijn dat wij daar volmondig JAAAAA op antwoordden. We waren zeer vereerd. Bedankt Corine Hartman en uitgeverij Cargo.

De achterflap
Waar ligt de grens tussen waan en werkelijkheid?

Faye van Laar woont al sinds haar vroege jeugd in psychiatrische inrichting Groot Loenen op de Veluwe. Haar vader is er directeur, maar ze is ook patiënt, en samen met een vijftal medepatiënten vormt ze een ongebruikelijke familie. Nieuw in de familie is Emilie, die aan achtervolgingswaanzin lijdt sinds haar vriend Steven werd vermoord. De daders hebben het nu op haar gemunt, beweert ze. Faye wil haar geloven, ze weet hoe het is met onzekerheden te leven, en probeert te helpen door zelf op onderzoek uit te gaan.

Ze ontmoet rechercheur Simon te Bresser die de zaak evenmin kan laten rusten, ondanks de conclusie dat Steven zelfmoord pleegde onder invloed van antidepressiva. Als Emilie ineens spoorloos verdwijnt, bundelen Faye en Simon hun krachten en ontstaat een onwaarschijnlijk speurdersduo.

Corine over Een duister pad
Het verschilt nogal eens; de ene keer is de plot er als eerste, de andere keer een personage. Maar de inspiratie voor mijn verhalen komt altijd uit het nieuws. Ik bewaar artikelen die me intrigeren, die zich in mijn hoofd nestelen en me niet meer loslaten. Daarmee wil ik dan graag een fictief verhaal schrijven dat niet allleen spannend is, maar ook iets extra's biedt voor de lezer. Iets om nog eens over na te denken, een mening over te vormen.

Bij Een duister pad was er eerst het personage, Faye. Een dertiger met een borderline stoornis. Zo iemand groeit in mijn gedachten, gaat leven. De setting had ik ook vrij snel helder; Faye woont al haar leven lang in een psychiatrische inrichting. Voor de plot heb ik enkele thema's samengevoegd om er een spannend geheel van te maken. Zoals de risico's van het gebruik van antidepressiva. Daaruit ontstond het idee voor een instelling waar onderzoek wordt gedaan naar alternatieve behandelingen van psychische stoornissen. 

Met de creatie van Faye, de setting van een psychiatrische instelling én deze boeiende thema's, vielen de puzzelstukjes mooi in elkaar. Er zat een verhaal in, ik voelde het, ik zag scènes voor me, personages kregen vorm en begonnen te leven in mijn hoofd. 

Veel leesplezier!

Als iemand me weleens vraagt wie ik ben, dan zeg ik: ik ben Faye en ik woon in een kasteel. Dan krijg ik een meewarig lachje en zie ik ze denken: natuurlijk, schat, en zal ik nu de mannen in de witte jassen roepen? - Faye van Laar

Ons 'gesprek'

Wendy: Wat leuk hè dat we Een duister pad mogen lezen!

Joyce: Zeker weten! Ik word al direct nieuwsgierig nadat ik de achterflap heb gelezen. Volgens mij weer een totaal ander boek dan eerdere boeken van Corine.

Wendy: Inderdaad, zich afspelend in een psychiatrische inrichting en de hoofdpersoon Faye maakt me erg nieuwsgierig. 

En dan beginnen we met lezen

Joyce: In het begin moest ik wel even wennen aan alle personages en organisaties, vooral bij welk 'kamp' ten opzichte van het gebruik van antidepressiva ze behoren, of ze nu voor of juist tegen zijn.

Wendy: Ja, dat had ik ook, maar ben nu zo'n zestig bladzijden onderweg en zit er nu helemaal in en wil alleen maar verder lezen. Ik moet helaas zo naar de opleiding, maar wil verder lezen.

En dan zijn we eigelijk verloren in het boek en slaan we ineens de laatste én 370ste bladzijde om...

Wendy: Een duister pad is uit. Ik heb weer een hele andere kant van Corine leren kennen. Ik verbaas me steeds weer hoe ze elke keer zo anders schrijft. Ze heeft voor een psychologische thriller gekozen. Geen harde thriller en is hierin zeker geslaagd. Het verbaast me elke keer weer dat ze een thriller schrijft die met geen mogelijkheid te vergelijken is met de thrillers die ze ooit geschreven heeft.

Joyce: Wow! Corine heeft me wederom weten te verrassen met Een duister pad. Faye is een interessant personage, dus kom maar op met meer van Faye. Ze is een heel interessant karakter, waar je niet volledig hoogte van krijgt. Het verhaal heeft een heel andere en interessante invalshoek. Een die ze nog niet eerder heeft ingeslagen en dat is heel leuk om te lezen, Een keer iets anders dan de standaardthriller, zoals er al zoveel verschijnen.

Wendy: Ze weet een actueel thema te verwerken in een psychologische thriller en neemt de lezer op deze manier mee in een verhaal dat veel meer mensen moeten weten. 

Joyce: Ik zou het liefst direct verder lezen in het tweede deel met Faye in de hoofdrol. Er blijven vragen bij me opkomen. Het verhaal is af, maar toch ook niet.

Wendy: Na de laatste bladzijde heb ik alleen maar meer vragen. Dit maakt deze thriller ook zo sterk. Het verhaal is rond, afgesloten en toch blijf je als lezer met een gevoel achter dat er nog meer te zeggen en te schrijven valt. 

Op de laatste bladzijde stond nog een verrassing, speciaal voor Storytel schrijft Corine wederom een luisterboek. Het is een spin-off van Een duister pad met de titel In dichte mist. Hoofdpersonage is Lisa, een van de medebewoners van Faye in de psychiatrische inrichting Groot Loenen. Het luisterboek zal in augustus verschijnen. Laten wij nu ook luisterboek fan zijn, we hebben nu al zin om te gaan luisteren. 

Wendy geeft vijf sterren, lees hier haar volledige recensie. Joyce geeft vier sterren en haar recensie vind je hier

Hebben we jullie nieuwsgierig gemaakt? Willen jullie het boek ook gaan lezen? Wij zeggen absoluut doen! Corine Harrman heeft een originele en spannende thriller geschreven.

Groetjes,
Wendy en Joyce



Reacties op: Joyce en Wendy bewandelen een duister pad

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Corine Hartman

Corine Hartman

Met meerdere Gouden Strop-nominaties en Hebban/Crimezone Awards in haar bezit, g...