Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kennismaking met de Women's Murder Club - De eerstverlorene

op 29 juli 2018 door

Sinds mei vorig jaar laten we jullie elke maand kennismaken met minstens één seriepersonage, we hopen dat jullie er nog steeds van genieten! We stellen jullie niet alleen elke keer een nieuw personage voor, we lezen ook het eerste deel in de serie. Deze maand dook de Thriller Club in De eerstverlorene, het eerste deel in de serie met de Women`s Murder Club, geschreven door James Patterson. Zeven leden van onze Club lazen mee en vertellen wat ze ervan vonden. Hebben we na één deel genoeg gezien van de Women`s Murder Club? Of willen we meer? 

Slechts een paar uur nadat ze elkaar eeuwige trouw hebben beloofd, worden David en Melanie Brandt op brute wijze vermoord. Iemand is hun luxe bruidssuite in San Francisco's chicste hotel binnengedrongen, heeft het pasgetrouwde stel neergestoken en als aandenken hun trouwringen meegenomen. Inspecteur Lindsay Boxer heeft een slecht gevoel over de zaak en is bang dat dit pas het begin is. Wanneer korte tijd later net buiten de stad een pasgetrouwd stel wordt vermist, worden haar vermoedens bevestigd: ze heeft met een seriemoordenaar te maken. Helaas dreigt het politieonderzoek al gauw vast te lopen en Lindsay raakt gefrustreerd door het gebrek aan voortgang. Ten einde raad bespreekt ze de zaak met Claire Washburn, de patholoog-anatoom, en met journalist Cindy Thomas. Als openbaar aanklager Jill Bernhardt zich bij het drietal voegt, blijkt dat de vier vrouwen samen over meer aanwijzingen beschikken dan zij oorspronkelijk dachten. Vastbesloten om de moordenaar zo snel mogelijk te stoppen, besluiten zij hun krachten te bundelen en informatie uit te wisselen. Maar dat moet dan wel buiten het officiële onderzoek om gebeuren, en op eigen risico...

Daar gaan we!

b53849b2cd58f18091f1c9be4af5640b.jpgKarina: Ook al bestaat de Women's Murder Club uit vier vrouwen, toch is zeker in dit eerste deel wel duidelijk dat Lindsay Boxer de leading lady is. In De eerstverlorene leren we haar duidelijk van twee kanten kennen. De stoere, heldhaftige politieagente die zowel in taal als in houding haar mannetje staat, staat bij momenten in schril contrast met de gevoelige en onzekere Lindsay die tobt met haar gezondheid. Wat me erg aanspreekt in haar is dat ze buiten de gebaande paden denkt, open staat voor andere visies maar zich tegelijkertijd hard maakt om een zaak rond te krijgen.

b53849b2cd58f18091f1c9be4af5640b.jpg

Kees: Ze heeft problemen. Persoonlijke. En eigenlijk ziet ze het niet meer zo zitten. Toch is ze krachtig genoeg, en dat is een van haar eigenschappen, om zich er tegen te verzetten. Maar haar emoties blijft ze houden. Hoewel ze als inspecteur bij de SFPD daadkrachtig kan optreden en zich helemaal op haar werk stort, zijn menselijke trekjes haar absoluut niet vreemd. Misschien trekt ze zich het leed van de slachtoffers wel te veel aan. In wezen vind ik dat wel een goede kant van haar. Ook haar vriendinnen laat ze niet in de steek, ze blijft hen trouw en doet voor hen wat ze kan. Ze vormen niet voor niets een kwartet dat, en ook dat is Lindsay, tegen de voorschriften in, hun gang gaat. Lindsay is dusdanig gedreven dat ze tegen de regels ingaat. Hoewel ik aanvankelijk wat bedenkingen had bij haar personage ben ik haar in De eerstverlorene steeds meer gaan waarderen en heb ik mijn mening moeten herzien. Lindsay is interessant, boeiend en kan bij mij eigenlijk niet meer stuk.

b53849b2cd58f18091f1c9be4af5640b.jpgSilvia: Voor mij was dit eerste deel van de Women’s Murder Club ook de echte kennismaking met de dames. Niet eerder las ik een boek uit deze reeks. De sfeer van Patterson, die ik ken van de Alex Cross-boeken, proefde ik ook bij de dames. Grote verschil is dat het toch wat 'gezelliger' aandoet. Vooral hun bijeenkomsten met de margarita’s is typisch iets dat vrouwen doen. De korte hoofdstukken die eindigen met cliffhangers zorgen voor een fijne leeservaring. Ondanks de dwaalsporen is het plot niet heel vergezocht. Mijn gedachten kon ik dan ook af en toe af laten dwalen zonder de draad van het verhaal te missen. Toch gebeurde dat niet vaak omdat Patterson de spanning er goed in houdt. Ik schuif graag aan (met een margarita) voor andere delen waarin Lindsay Boxer met haar vriendinnen de hoofdrol speelt. Wat mij betreft een fijne kennismaking die een vervolg zal krijgen.  

b53849b2cd58f18091f1c9be4af5640b.jpgElly: Seriepersonage Lindsay Boxer is 34 jaar, teamleider van de afdeling Moordzaken. Als ze net aan een nieuwe zaak begonnen is, blijkt dat ze een ernstige ziekte heeft. Regli’s Aplastische anemie, een ziekte waarbij je geen rode bloedlichaampjes meer aanmaakt en deze ziekte kan in het uiterste geval dodelijk zijn. Maar stoere Lindsay vertelt haar collega’s hier niets over, terwijl er toch wel kenmerken zijn zoals flauwvallen en overgeven. Ze duikt in de moordzaak van een pasgetrouwd stel en bijt zich hierin vast, ze wil de dader te pakken krijgen van deze heftige zaak. Ze wil niet aan haar ziekte denken. Bij het oplossen van die zaak krijgt ze hulp van Claire, Cindy en Jill. Ze noemen zich de Women’s Murder Club. Lindsay is een vrouw naar mijn hart; niet zeuren, maar doorgaan. De andere boeken van de Women’s Murder Club van James Patterson gaan op mijn lijst van nog te lezen boeken.

b53849b2cd58f18091f1c9be4af5640b.jpgGreet: Oprichtster en leidende figuur van de Women's Murder Club is Lindsay Boxer. Zij is een lange, slanke dertiger die werkt als rechercheur bij de afdeling Moordzaken in San Francisco en zich graag te buiten gaat aan bier en chocolade. Ze is gescheiden van Tom en woont samen met haar hond Lieve Martha. Wanneer de sterke, doortastende Lindsay te horen krijgt dat ze een levensbedreigende ziekte heeft, stort heel even haar wereld in. Maar dan krijgt haar onverwoestbare karakter weer de overhand en vecht ze met alles wat ze in zich heeft, niet alleen om haar ziekte te overwinnen, maar ook om een moordenaar achter de tralies te krijgen. Voor zo iemand kun je alleen maar bewondering hebben, ze blijft nooit bij de pakken neerzitten. Ik ben heel benieuwd hoe het met Lindsay (en haar vriendinnen van de Club) verdergaat, ik heb alvast zestien boeken tegoed om dat te ontdekken!

b53849b2cd58f18091f1c9be4af5640b.jpgEvy: Lindsay Boxer wordt door James Patterson op magnifieke wijze neergezet. Je kan zeggen dat er voor één boek misschien wat veel gebeurt rond haar persoontje, maar het wordt allemaal geloofwaardig gebracht. Ik zat me af te vragen waarom ik haar nu zo bijzonder vind en ik moet eerlijk toegeven dat ze weinig in het oog springende kwaliteiten heeft. Het is net dat wat haar menselijk maakt en waardoor je je als lezer verbonden voelt met haar. Hoe langer ik er over nadacht, hoe grijzer ik haar vond en toch vind ik dat deze keer helemaal niet erg. De ziekte die haar treft, wordt mooi in het verhaal verweven zonder te veel aandacht naar zich toe te trekken. Haar 'normale' leven blijft de boventoon voeren. Persoonlijk ben ik nooit erg gecharmeerd door een romance in een thriller, maar in De eerstverlorene kan ik nog wel over mijn hart strijken en ik gun het Lindsay van harte. Haar vriendinnen en hun club zorgen voor de humor in het verhaal. Ze vullen elkaar mooi aan en daar is voor de lezer nog veel te ontdekken! Als ik ooit een keer tijd heb... dan ga ik toch echt alle boeken uit deze serie lezen, want ik ben erg nieuwsgierig geworden door deze smaakmaker!

b53849b2cd58f18091f1c9be4af5640b.jpgJoyce: Ik ben inmiddels al zestien boeken verder met lezen, dus moest wel even teruglezen wat er ook al weer gebeurde met Lindsay en meiden. Inmiddels hebben de meiden al zoveel meegemaakt in hun levens. Haast nodeloos om te vermelden dat ik blij word van de meiden, dat bleek al uit mijn blog eerder deze maand waarin ik ze aan jullie voorstelde. Het is gewoon heerlijk om elk jaar weer een paar uurtjes te verdwijnen in hun wereld en te lezen hoe het met ze gaat. In De eerstverlorene maak je vooral kennis met Lindsay, maar ik kan jullie beloven dat de andere meiden in de volgende boeken ook aan bod gaan komen.

We zijn unaniem fan van de meiden! Zijn jullie door dit artikel nieuwsgierig geworden naar de Women's Murder Club of kennen jullie de meiden al? Laat het ons weten! 

Klik hier voor de blog waarin we eerder deze maand James Patterson en de Women's Murder Club voorstelden. 

Met De eerstverlorene kunnen de volgende Reading Challenge Categorieën afgevinkt worden: 

#6, het eerste deel van een serie
#7, een boek met een getal in de titel
#8, een verfilmd boek (nou ja, een serie)
#11, een boek van 10 jaar of ouder

Veel leesplezier, 

De Thriller Club

a4e259f72b6dba564871848c47b5f880.png



Reacties op: Kennismaking met de Women's Murder Club - De eerstverlorene

Meer informatie

Gerelateerd

Over

James Patterson

James Patterson

James Patterson (Newburgh, Orange County, 1947) is een Amerikaans auteur van een...