Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

#5 Noord-Amerika

op 26 maart 2017 door

Etappe 5 van de reis voert ons naar Noord-Amerika. Een gebied waar onnoemelijk veel thrillers zich afspelen maar met een zeer scheve verdeling. Het is een werelddeel met een paar grote landen en veel, heel veel kleintjes. De grote landen worden apart genoemd, de relatieve kleintjes zijn gegroepeerd onder de noemer overige. 

Verenigde Staten

Even serieus. Is het echt nodig om enkele thrillers te noemen die zich hier afspelen? Ik ga geen voorbeelden noemen, niet omdat het zinloos is, maar al zou ik er bijvoorbeeld slechts honderd noemen, de meest bekende namen, dan doe ik er mogelijk tienduizenden andere auteurs mee tekort, waaronder dan nog steeds heel veel bekende namen.

Canada

Dit is wat lastiger. Een groot land, maar er zijn niet zo veel thrillers die zich hier afspelen. Wel wat die zich op de grens met de Verenigde Staten afspelen, dat wel. Toch een paar voorbeelden.

Kathy Reichs - Bot voor bot
Nathalie Pagie - De campus

Mexico

Er gebeurt van alles in dat land, er wordt best veel over geschreven, doch vooral romans. Met enige goede wil zou je de (prachtige!) boeken van Cormac McCarthy spannend kunnen noemen, daarvan zijn er enkele die zich (deels) in Mexico afspelen. Verder is de oogst magertjes.

Bernardo Fernandez - Zwart ijs

Cuba

Dit is wat makkelijker. De eerste is een regelrechte klassieker.

Graham Greene - Onze man in Havana
Carsten Stroud - De Cuba-connectie
Alwin van Ee - Rood kwik
Anthony Horowitz - Skeleton key
Martin Cruz Smith - Havana Bay
Elmore Leonard - Cuba libre
Leon Uris - Topaz

Overige

Enkele voorbeelden van boeken die zich afspelen op de Caribische eilanden, Panama, Nicaragua.

Agatha Christie - Miss Marple op vakantie (Caribische eilanden)
John Grisham - Advocaat van de duivel (Caribische eilanden)
Clive Cussler - Trojaanse odysse (Nicaragua)
John le Carré - De kleermaker van Panama (Panama)

Van de niet genoemde onafhankelijke landen, zie onderstaande link, heb ik geen (vertaalde) boeken kunnen vinden. Wel veel Engelstalige, dat wel.
Suggesties zijn welkom!

https://nl.wikipedia.org/wiki/Noord-Amerika



Reacties op: #5 Noord-Amerika

Meer informatie

Gerelateerd