Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Listmania Duitstalige vertaalde standalones

op 20 juni 2021 door

Vorige maand plaatsten we een lijst met (deels) vertaalde Duitstalige series. Een aantal van die series hebben we de voorbije weken uitgelicht. Vandaag laten we ons licht schijnen over een aantal standalones van Duitstalige bodem. Raar maar waar was het samenstellen van de lijst een hele opgave. Veel boeken bleken uiteindelijk geen losse verhalen te zijn, maar eerste delen van series (waarna de uitgever het voor bekeken hield).

Toch hebben we twaalf auteurs weten te verzamelen, van wie standalones in het Nederlands vertaald werden. Sommige van hen schrijven uitsluitend losse verhalen, andere publiceren ook series. Een aantal namen kwam naar aanleiding van onze Duitslandreis al eerder voorbij, andere zijn nieuw. Eén ding is zeker, wie op zoek is naar meer Duits talent, is hier aan het goede adres. 

Andreas Eschbach 

Schrijft zowel thrillers als sciencefiction (scifi wordt niet vertaald). Studeerde lucht- en ruimtevaarttechniek, maar belandde in de wereld van de informatica. 

Arno Strobel 

Studeerde informatica en werkte vele jaren in de IT-branche. Hoewel hij al een heel oeuvre bij elkaar geschreven heeft, zijn er in het Nederlands slechts twee boeken verkrijgbaar.

Charlotte Link 

Schrijft zowel romans als thrillers (vooral die laatste worden vertaald). Heel wat Hebbanners ontdekten Link onlangs via dit artikel

Clara Weiss

Studeerde literatuurwetenschap en werkt bij een uitgeverij.

Dirk Kurbjuweit

Werkt voor ‘Der Spiegel’, zowat het bekendste tijdschrift van Duitsland. Schrijft romans, non-fictie en scenario’s en heeft één thriller op zijn naam staan.

Frank Schätzing

Studeerde communicatiewetenschappen, richtte zijn eigen reclamebureau op en is actief als muziekproducent. Vooral bekend van zijn ecothrillers, zijn grote doorbraak kwam er met De zwerm.

Friedrich Dürrenmatt

Zwitsers toneelschrijver. Zijn boeken staan op Hebban bij literatuur; het zijn psychologische/filosofische misdaadromans die op grote waardering kunnen rekenen en daarom toch een plaatsje in deze listmania krijgen. 

Marc Raabe

Heeft zijn eigen filmproductiebedrijf. Vorige week nog zetten we zijn eerste seriepersonage Tom Babylon in de kijker (klik hier als je meer wil weten), maar de man heeft ook één vertaalde standalone op zijn naam staan.

Melanie Raabe

Studeerde mediawetenschappen en literatuur.

Petra Hammesfahr

Schreef tientallen thrillers, waaronder een achtdelige serie met commissaris Klinkhammer. Heeft toch vooral standalones op haar naam staan, waarvan er drie vertaald werden.

Romy Hausmann  

Werkt als freelancer in de tv-wereld. Debuteerde in 2019 als thrillerauteur. 

Sebastian Fitzek

Kwam al uitgebreid aan bod in het begin van onze Duitslandreis, zie de Sebastian Fitzek Challenge (die in geen tijd gehaald werd). Schrijft bijna zonder uitzondering standalones.

 

En, slaat de keuzestress al toe? Is er een auteur die jullie aandacht getrokken heeft? Kennen jullie nog andere Duitstalige auteurs met vertaalde standalones op hun naam?Reacties op: Listmania Duitstalige vertaalde standalones

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Andreas Eschbach

Andreas Eschbach

De Duitse auteur Andreas Eschbach (1959) schrijft al sinds zijn twaalfde, meesta...

Arno Strobel

Arno Strobel

Arno Strobel (Saarlouis, 1962) is een Duitse auteur. Voorheen was hij zelfstand...

Clara Weiss

Clara Weiss

Clara Weiss werd in 1976 in Thüringen geboren. Ze studeerde vergelijkende l...

Frank Schätzing

Frank Schätzing

De Duitse auteur Frank Schätzing (Keulen, 1957) studeerde communicatie...

Petra Hammesfahr

Petra Hammesfahr

De Duitse thrillerschrijfster Petra Hammesfahr (1951) wist al op jonge leeftijd ...

Romy Hausmann

Romy Hausmann

Romy Hausmann (1981) was hoofdredacteur bij een productiemaatschappij en werkt n...