Onze wensen en tips voor Sint en/of Kerst

op 24 november 2017 door

Ook dit jaar hopen we weer dat De Sint of de Kerstman langskomt met zakken vol boeken. Maar welke boeken moeten in die zakken zitten? Ik heb aan alle leden van We Love Crime gevraagd welk boek zij heel graag zouden krijgen. Ik heb ook meteen gevraagd om een tip voor onze volgers. Lees hier het resultaat.

Evy: Ik wil graag Lek van Don Winslow of Veroordeeld van Karin Slaughter krijgen. Mr Mercedes van Stephen King staat ook nog op de wensenlijst. Te veel om op te noemen eigenlijk... ik kan niet kiezen! Ik wil ook wel een bon om in 2018 de vertaling van The woman in the window van A.J. Finn te kunnen kopen!
Tip voor de volgers : Het dossier van Anya Niewierra voor diegenen die het boek nog niet gelezen hebben! Een vlot geschreven thriller met veel historische achtergrond. Dit boek doet iets met je en verdient het om gelezen te worden!

Gert: Ik wil graag Kolibrie in Praag van Rik Deknudt krijgen.
Tip voor de lezers: Verwachting van Michael Robotham.

Greet: Ik heb niet zo heel veel titels op mijn verlanglijstje staan, de boeken die ik echt wil, koop ik meestal meteen na verschijnen. Er staan op mijn lijst heel wat boeken die pas in januari of februari verschijnen en ook boeken, waarvan nog geen Nederlandse vertaling bestaat, dus ik beperk me even tot deze: Alleen hij van Andrew Gross. Deze thriller is net verschenen en speelt zich af tijdens WOII, iemand zal moeten infiltreren in Auschwitz, op zoek naar een ontbrekende code, ik verwacht spanning van de bovenste plank!
Voor onze volgers tip ik 22-11-1963 van Stephen King: Een aanrader voor de mensen die van dikke kleppers houden, en dat zijn er heel wat, merk ik de laatste tijd. Wat als we de moord op JFK hadden kunnen voorkomen? 

Joyce: Ik zou heel graag Het woud van Nele Neuhaus krijgen van Sinterklaas, omdat ik vanaf het verschijnen van Sneeuwwitje moet sterven fan ben. De combinatie van spanning en persoonlijke verwikkelingen van Bodenstein en Kirchhoff is heerlijk om te lezen. Het woud is weer een echt nieuw deel, nadat een aantal reeds verschenen vertalingen in Nederland uitkwamen.
Mijn tip voor jullie is Het Dossier van Anya Niewierra, zoals ik in mijn recensie schreef is het een briljante en ingenieuze thriller, waar vele uren research in zitten. Het Dossier heeft alles wat een heerlijk boek moet bevatten. Alle basisemoties: bang, boos, blij en bedroefd zijn aanwezig in het verhaal. Je waant je daadwerkelijk in de DDR en in Duitsland tijdens het lezen.

Karina: Op mijn verlanglijstje staan verschillende titels van Karen Rose. Sommige moet ik nog, andere heb ik al gelezen, maar ik wil van deze serie ook graag alle boeken in mijn boekenkast hebben staan.
Het boek dat ik zou aanraden is De zaak Torfs, het eerste deel in de serie van Jo Claes, over Thomas Berg. Niet alleen is het een goed boek van een auteur die in Nederland wel meer bekendheid zou mogen hebben, maar ook heb je dan daarna nog 10 mooie delen tegoed.... wat wil je nog meer??

Kees: Tja, dan sta ik met mijn rug tegen de muur. Want welke boekenwens heb ik voor het sinterklaas- en/of kerstfeest? Waarom, zul je zeggen. Nou, om het simpele feit dat ik geen van beide dagen ‘vier’. Dat wil echter niet zeggen dat ik geen wensen heb. Zeker niet als het om boeken gaat. Want daarmee kan ik altijd wel blij gemaakt worden. Een boek dat onlangs is uitgekomen en waarvan de beschrijving me wel intrigeert is Alleen hij van Andrew Gross. Ik denk dat dit een boek is dat ik wel in mijn schoen zou willen vinden. Omdat ik denk dat het behalve spannend is, ook aangrijpend zal zijn. Ik heb het gevoel dat ik in dit boek op kan gaan en even van de wereld zal zijn.
Een boek dat ik onze volgers wil aanraden, is Het Dossier van Anya Niewierra. Het is begin dit jaar uitgekomen, dus al iets ouder. Deze thriller heeft spanning, zowel psychologisch als actie, en doet ook een boekje open over de DDR van voor de eenwording van Duitsland. Desondanks is het geen zwaar verhaal dat moeilijk leest. Integendeel. Het leest bijzonder vlot en is realistisch. Wat mij betreft een aanrader eerste klas.

Silvia: Ik ben een echte bieblezer. Reserveer nieuwe titels vaak zodra het kan. Op die manier houd ik mijn boekenkasten enigszins overzichtelijk. Vandaar dat mijn wensenlijstje wat boeken betreft nooit zo uitgebreid is ... al is een onverwacht boek altijd leuk uiteraard. Wel koop ik regelmatig boeken waarvan ik de hele serie compleet wil hebben. In dit geval zou het volgende boek op mijn lijstje terecht komen: Zondagochtend breekt aan van Nicci French (het boek heb ik al gelezen, maar zou het graag aan de collectie toevoegen).
Een ander iets cadeau doen, is natuurlijk wat lastiger als je die iemand niet kent. Houdt diegene van een echte spannende thriller of meer van spannende actie? Broertje van Michael Berg vind ik goed genoeg om iedereen aan te raden.

Chantal: Ik koop ook vaker een boek tussendoor dat ik erg graag wil hebben en dat op dat moment net in de aanbieding is. Omdat ik veel ebooks lees is het lastig om boeken cadeau te vragen. Als ik dan een papieren boek koop of vraag is dit vaak een biografie, vanwege de foto's en kaarten. Maar ik zou heel erg graag Ontwakende Goden van Sylvain Neuvel van De Sint of de Kerstman willen krijgen. Ik heb het eerste deel, Slapende reuzen, ook gelezen. Een heel apart boek met sciencefiction-elementen. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar dit vervolg. Een boek dat jullie volgens mij echt moeten lezen is De laatste uitweg van Federico Axat. Een heel goede psychologische thriller die heel erg verrassend is. 

Elly: Hoewel wij niet aan cadeautjes doen met de feestdagen, wil ik voor Sinterklaas en/of Kerst toch graag vier boeken noemen. Het zijn deel 4, 5 , 6 en 7 van de serie van M.J. Arlidge (de eerste drie delen heb ik al). Het gaat om de boeken Klikspaan, Naar bed, naar bed, Wie niet weg is en Klein klein kleutertje. Ik heb één boek van deze auteur al gelezen en wil ze dan meteen achter elkaar gaan lezen. Ik vond het deel dat ik las goed en de serie heeft een vast personage, Helen Grace. Dat vind ik ook altijd prettig, zo’n personage leer je dan steeds beter kennen.
Wat ik andere lezers aan zou raden zijn de boeken van Sebastian Fitzek. De boeken van deze Duitse schrijver zijn stuk voor stuk psychologische thrillers met een groot suspensegehalte. Bij het eerste boek dat ik van hem las, was ik meteen verkocht.

Fany: Voor mezelf wil ik toch wel heel graag de nieuwe Michael Robotham lezen. Ik hou van deze auteur en ben altijd erg nieuwsgierig naar een nieuw boek van hem.
Voor andere lezers denk ik zeker aan Ik ben Pelgrim van Terry Hayes, omdat er zoveel uiteenlopende meningen over bestaan.

Zo zie je maar weer: zoveel mensen, zoveel smaken. Ik hoop dat jullie genoeg ideeën hebben om nog op het verlanglijstje te zetten. En wie weet heeft Sinterklaas of de Kerstman ook wel dit artikel gelezen en maakt hij je blij met een van deze boeken.

Hele fijne feestdagen alvast.

Chantal en co.Reacties op: Onze wensen en tips voor Sint en/of Kerst

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Don Winslow

Don Winslow

Don Winslow (1953) is auteur van meer dan 20 veelgeprezen en bekroonde internati...

Karin Slaughter

Karin Slaughter

Karin Slaughter (Georgia, 1971) is een Amerikaanse thrillerauteur. Ze verwierf ...

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...

A.J. Finn

A.J. Finn

A.J. Finn is het pseudoniem van een voormalig uitgever bij William Morrow in New...

Anya Niewierra

Anya Niewierra

- Auteur bij Luitingh-Sijthoff: www.niewierra.com ++++ - Algemeen Dir...

Gesponsorde boeken