Advertentie

Patrick Redmond

op 25 april 2018 door

Soms vraag je je wel eens af wat er met een auteur is gebeurd. Zij of hij is een tijd populair geweest, verkocht een aanzienlijk aantal boeken en kwam regelmatig in het nieuws. Maar plotseling was het voorbij. Je hoorde niets meer. Er werden, in ieder geval in Nederland en Vlaanderen, geen nieuwe boeken meer uitgegeven en de media besteedden ook geen aandacht meer aan deze man of vrouw. Je begon je af te vragen of de auteur nog wel nieuwe boeken schreef, maar er naar zoeken... nee, dat deed je dan ook weer niet.

Deze maand deel tien in de rubriek 'Wat is er gebeurd met?'. Ik ging op zoek naar nieuws over Patrick Redmond. 

-     door Gert

De Britse thrillerauteur Patrick Redmond werd geboren in 1966 in Essex als zoon van een advocaat en een onderwijzeres. Patrick schopte het uiteindelijk ook tot advocaat, maar in zijn hart is hij veel meer schrijver. Dit verklaart waarom hij de advocatuur min of meer de rug heeft toegekeerd en zich fulltime heeft toegelegd op het schrijversvak. Dat schrijven zijn passie is, blijkt al tijdens zijn studie. In die periode schrijft hij twee thrillers, die echter nooit zijn uitgegeven. Ook zijn ouders gaven een voorbeeld: beiden hebben pogingen gedaan met schrijven door te breken, het is echter bij een poging gebleven. 

Tot nu toe verschenen er vijf thrillers:

1999: The Wishing Game (Het Wensspel)

2000: The Puppet Show (Marionet)

2003: Apple of my Eye (Oogappel)

2006: All she ever Wanted

2014: The Replacement

Kenmerkend aan de verhalen van Redmond is de enorme psychologische diepgang die hij aan zijn personages meegeeft. De hoofdpersonages zijn opvallend vaak relatief jong. 

Alleen de eerste drie genoemde thrillers zijn verschenen in een Nederlandse vertaling. De boeken daarna niet meer, hoewel ze wel in verschillende andere talen zijn uitgebracht. Merkwaardig, omdat de recensies in de pers over het algemeen best positief waren. Blijkbaar heeft het grote publiek dit niet opgepikt.

Nieuw werk
Voor de liefhebbers van Redmond is er echter goed nieuws te melden: eind maart maakte Patrick Redmond op zijn Facebook-pagina bekend, dat er een nieuwe thriller gaat verschijnen bij een nieuwe uitgeverij. De releasedatum is nog niet bekend. Een Nederlandse vertaling lijkt onwaarschijnlijk, hoewel dat natuurlijk altijd een kwestie is van afwachten.

Patrick Redmond woont en werkt momenteel vanuit Londen.

Kennen jullie de boeken van Patrick Redmond? Reacties op: Patrick Redmond

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Patrick Redmond

Patrick Redmond

Patrick Redmond (Essex, 1966) is een Engelse thrillerauteur en van oorspron...

Gesponsorde boeken