Advertentie

Thrillers april 2018

op 01 april 2018 door

Het is 1 april alweer, eerste paasdag en hopelijk alle tijd om de komende twee dagen lekker te lezen. Er verschijnen deze maand maar liefst zevenendertig thrillers. Naar welke thrillers de leden van Thrillerclub uitkijken, lees je hieronder.

Series
Op 10 april verschijnt De dag van de doden van Nicci French, het achtste en laatste deel in dagen-serie rond Frieda Klein. Silvia en Joyce zijn nieuwsgierig, maar tegelijkertijd een beetje weemoedig. Afscheid nemen van het interessante personage Frieda Klein, die ze in hun hart hebben gesloten, maar nieuwsgierig naar de uiteindelijke afloop. Gert sluit zich hierbij aan, de thrillers van Nicci French staan voor hoogstaande kwaliteit. Elly en Chantal kijken ernaar uit de hele serie te gaan lezen. Houd We Love Crime op 11 april in de gaten voor meer.

Ook op 10 april Klein, klein kleutertje van M.J. Arlidge. Deel zeven alweer met Helen Grace in de hoofdrol. Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden op de autoweg en al gauw blijkt dat het om een moord gaat en wordt Helen Grace erbij geroepen. Elly gaat dit deel zeker kopen, al heeft ze alleen nog maar Iene, miene, mutte gelezen. Silvia is blij dat ze nog geen afscheid van Helen Grace hoeft te nemen. Ook Kees en Joyce kijken uit naar een nieuw deel.

Lisa Gardner hield op haar website een poll met de vraag welk seriepersonage moest terugkeren in haar volgende boek. Er werd gekozen voor FBI-profilers Pierce Quincy en Rainie Conner, waar wij in oktober al over schreven. Het was niet zo'n positieve kennismaking voor een aantal van ons, maar vooral Joyce kijkt heel erg uit naar dit nieuwe deel. In 2008 verscheen in Nederland deel vijf van de serie, helaas is deel zes niet vertaald en nu volgt dan deel zeven, Achter je. Lisa Gardner staat altijd garant voor een spannend boek, dus op 5 april op naar de boekhandel!

Deel zeventien van de Aloysius Pendergast serie van Preston & Child, Stad van de eeuwige nachtverschijnt op 12 april. Vooral Kees kijkt hier naar uit  Hij heeft een aantal boeken uit de Pendergast-serie gelezen en deze zijn hem zo goed bevallen dat hij deze serie eigenlijk wel compleet wil hebben.

Debuten
In april verschijnen er ook weer enkele debuten. Allereerst Erfenis van het duo van Apotheker & van Dissel. Kirsten van Dissel speelde Iris de Graaff in de televisieserie Baantjer en verzorgt nu de presentatie van Opsporing Verzocht op de regionale zender TV West. Samen met schrijver en scenarist Henk Apotheker brengt zij privédetective Chris Meyer tot leven. Chris laat geen sporen meer na. Niet digitaal en niet in de echte wereld. Internetmiljonair Mirko Noorman vraagt haar zijn verdwenen zoon op te sporen. 20 april is de boekpresentatie bij Paagman in Den Haag.

Vogelvrij is het debuut van Kasper van Beek en verschijnt op 16 april. Het rustige leven van Olaf wordt op zijn kop gezet wanneer hij een envelop tussen zijn post vindt. In de envelop zit een foto van hemzelf, lachend aan de oever van een bevroren meer, met zijn armen om de schouders van een andere man. Hij herkent deze man niet en heeft geen enkele herinnering aan het moment waarop de foto is genomen. Chantal kijkt uit naar het boek, bij haar komt direct de vraag op wie de man op de foto op de cover is? Joyce had had boek ook op de lijst gezet na het lezen van de sneak preview op Hebban.

Nog een Nederlands debuut in april, Ik ken je nog van Alice Fokkelman, een psychologische thriller. Volgens Evy valt dat haar soms mee en soms ook tegen, maar eigenlijk stelt uitgeverij Xander haar nooit teleur en daarom alleen al gaat ze dit boek lezen.

Een debuut uit Amerika, Wat je niet weet van Karen Cleveland. Een thriller met een actueel thema. Vivian Miller is een toegewijde CIA-analist. Het is haar taak de identiteit te onthullen van zogeheten Russische 'slapers': spionnen op Amerikaanse bodem die een ogenschijnlijk doodnormaal leven leiden als Amerikaans staatsburger. Karina en Joyce vinden het plot heel aantrekkelijk klinken, Greet voegt er nog aan toe dat het in eerste instantie de cover was die haar aandacht trok. Bovendien is het een debuut en wanneer het om thrillers gaat, is ze daar altijd wel voor te vinden. Een score van 4 sterren op Goodreads. CIA, geheime dossiers, spionnen, een bijzonder boek!

Vanuit Zweden komt ook nog een debuut, Patriotten van Pascal Engman. Een  politieke thriller. Een groep fanatieke nationalisten vindt dat het radicaal anders moet in Zweden. Journalisten die kritisch zijn over extreemrechts worden met veel geweld bedreigd. Greet probeert zowat alle Scandinavische thrillerauteurs te volgen, dus dit boek moet er vast een keer aan geloven. 

Nederlandse bodem
Van Nederlandse bodem verschijnt een zestal wat lichtere thrillers van vrouwelijke auteurs: Casa Ibiza van Linda van Rijn, De minnaar van Jet van Vuuren, Rio Grande van Nathalie Pagie, Super de luxe van Suzanne Vermeer, Confrontatie! van Esther van der Ham en Flashback van Mariette Middelbeek.

Joop van Riessen lanceert op 12 april Baby vermist. Deel tien in de serie Anne Kramer. De voormalige hoofdcommisaris van de politie Amsterdam schrijft sinds 2009 over deze chef recherche. De boeken lezen aangenaam en blijven dicht bij de realiteit.

Vlaanderen
Guy Prieels
komt op 25 april met zijn tweede thriller. Bluf. Gert`s favoriete thriller was zijn eerste boek, Bloedbroers. Dat is ook de reden waarom hij erg uitkijkt naar deze. Hij was erg onder de indruk van zijn verteltechniek en hij is er nieuwsgierig naar of hij het in dit boek ook weer voor elkaar krijgt. Ook Evy las Bloedbroers en is benieuwd. Silvia is eveneens heel nieuwsgierig geworden na de positieve verhalen van de anderen.

Van Anja Feliers verschijnt Wat hij mij zei. Geen deel in de reeks rond psychologe Kathleen Verlinden, maar een standalone met Caro Westerhof in de hoofdrol. Op een kille lentedag gebeurt het ondenkbare voor Caro Westerhof: haar gezin blijft verwoest achter wanneer haar echtgenoot sterft en een van hun kinderen spoorloos verdwijnt. Onmacht neemt haar leven over, maar onverwacht maakt het verdriet ook nieuwe krachten in haar los.  

Op 20 april verschijnt Bloedvlag van Christian de Coninck, deel twaalf in de serie rond Stijn Goris & Stef Pauwels. In een woning in Brussel worden de lichamen gevonden van twee volwassenen en twee kinderen, onder wie een baby. Alle slachtoffers werden neergeschoten.

Maakt ze het waar?
Het alweer derde boek van de sympathieke Britse auteur Ruth Ware verschijnt in april. Ze legde de lat direct hoog met haar debuut, In een donker, donker bos. Haar tweede boek, De vrouw in suite 10, maakte de verwachtingen niet helemaal waar. Gaat het haar wel lukken met Het leugenspel? Karina en Elly geven haar nog een kans en kijken uit naar het boek. Elly houdt erg van psychologische thrillers en hoopt dat dit een mooie toevoeging is.

Clare Donoghue debuteerde succesvol met Kijk niet om. Het boek had een open einde en dat vonden vele lezers jammer. Nu is er Keer niet terug. Opnieuw met brigadier Jane Bennett en inspecteur Mike Lockyer in de hoofdrol. Zouden er toch nog antwoorden komen? Karina vind het plot alvast goed klinken.

In 2014 debuteerde Bianca Nederlof met Ongrijpbaar. Direct werd zij genomineerd voor de Schaduwprijs en de Hebban Thriller Debuutprijs. Nu is er haar tweede thriller, Ondenkbaar, zich afspelend tijdens de Amsterdams Gay Pride. Met drie aanslagen, zesentwintig doden en tientallen gewonden.

Karina las deel één van Tosca Lee, Bloedverwant en wil graag weten hoe het verhaal afloopt. Op 17 april verschijnt Eerstgeboren, het tweede deel van het tweeluik over de afstammelingen van bloedgravin Elizabeth Báthory. Deel één werd op Hebban een fantas'y'tische pageturner genoemd.

Ook kijken we uit naar
Palimpsest van Timo van WeimarChantal houdt heel erg van thrillers met een vleugje geschiedenis. In dit boek speelt de Koran de hoofdrol en daarom wil ze deze zeker lezen.

Het perfecte leven van mevrouw Parrish van Liv Constantine. Alleen om de titel al wordt Joyce nieuwsgierig. Die doet namelijk helemaal niet aan een thriller denken, maar meer aan een feelgood of roman. Het is echter wel degelijk een thriller. Amber Patterson heeft maar één doel: de perfecte Daphne Parrish - rijk, mooi en getrouwd met de al even perfecte Jackson Parrish - van haar troon stoten en haar leven overnemen.

Net als Joyce met het vorige boek heeft, spreekt dit boek Gert alleen al aan vanwege de titel: Intrigo italiano van Carlo Lucarelli. Het boek speelt in 1953 en Italië bevindt zich nog in een maalstroom van wederopbouw, politieke conflicten en koude oorlog. Een professor en een 12-jarig jongetje komen bij een gruwelijk verkeersongeval om het leven. Een paar maanden later wordt de vrouw van de professor in haar badkuip verdronken.

Evy en Kees kijken uit naar 400 Minuten van Jack Heath. Jack Heath schreef tien korte verhalen, die elk dertig minuten lang nagelbijtend spannend zijn. In de kantlijn tellen de actieminuten af van 40 naar 0 minuten - je weet dus precies hoeveel minuten je nog hebt. En tot op de laatste seconde vraag je je af wie er zal blijven leven en wie zal sterven. Evy vindt dat het concept nieuwsgierig maakt en het beloven van verhalen met een stevig tempo bevalt haar wel. Kees lijkt het een boek in de stijl van de tv-serie 24. Dat vond hij een erg goede serie en hij is benieuwd wat Heath ervan gebakken heeft.

De complete release-lijst

3 april
Oplaaiend vuur - Cassie Miles
Dodelijke obsessie - Debra Webb

4 april
Rio Grande - Nathalie Pagie
Achtervolgd - Winnie Van Oorschot

5 april
Achter je - Lisa Gardner

9 april
Confrontatie! - Esther van der Ham

10 april
De dag van de doden - Nicci French
Wat je niet weet - Karen Cleveland
Klein klein kleutertje - M.J. Arlidge
Carve the Mark deel 2 - Veronica Roth

12 april
Ik ken je nog - Alice Fokkelman
Intrigo italiano - Carlo Lucarelli
Stad van de eeuwige nacht - Preston & Child
Het leugenspel - Ruth Ware
Baby vermist - Joop van Riessen
Bloedbanden - Martin Nieuwland

13 april
Palimpsest - Timo van Weimar
Flashback - Mariette Middelbeek
Ondenkbaar - Bianca Nederlof

16 april
Erfenis - Apotheker & Van Dissel
Vogelvrij - Kasper van Beek
De bedriegers - Alex Berenson
De minnaar - Jet van Vuuren

17 april
De veertiende kolonie - Steve Berry
Keer niet terug - Clare Donoghue
Eerstgeboren - Tosca Lee
Crimineel Utrecht - Evert van der Zouw Daniel, M. van Doorn
Patriotten - Pascal Engman
Grenzenloos Satudarah - Udo Müller

20 april
Wat hij mij zei - Anja Feliers
Bloedvlag - Christian de Coninck
400 Minuten - Jack Heath

24 april
Super de luxe - Suzanne Vermeer
Wat je niet ziet - Laura Gallier
Het perfecte leven van mevrouw Parrish - Liv Constantine

25 april
Bluf - Guy Prieels

27 april
Casa Ibiza - Linda van Rijn

Dat is het dan voor deze keer. Waar we, en dat zijn we eigenlijk altijd, nu nieuwsgierig naar zijn, is welke boektitel jullie het mooist vinden. En of dit ook een boek is dat je zou willen kopen.

Groetjes Joyce

* Voor onze input maken we gebruik van de verwacht-sectie van Hebban, aangevuld met de informatie die we zelf tot onze beschikking hebben. Dit kan tot gevolg hebben dat we wel eens titels missen als de database door de uitgeverij niet up-to-date is gebracht. We hebben ervoor gekozen om heruitgaven niet op te nemen, omdat er voldoende nieuwe boeken verschijnen. Ook kan het gebeuren dat de releasedata verschoven worden, waardoor een boek niet op de genoemde datum beschikbaar is.Reacties op: Thrillers april 2018

Meer informatie

Gerelateerd