Advertentie

Robert Langdon - Dan Brown

op 07 januari 2018 door

Algemene informatie
Dit is alweer de dertiende aflevering van onze rubriek 'Seriepersonages'. We melden nog even dat we onderling enkele selectiecriteria afgesproken hebben: de serie moet ten minste tien jaar geleden zijn gestart en ten minste vijf delen tellen. Series uit het hoge Noorden laten we buiten beschouwing, die worden besproken op de spot Literatuur uit het hoge Noorden. Elke maand lezen enkele leden van onze Club van Tien het eerste deel in de voorgestelde serie en brengen daarover verslag uit tijdens het laatste weekend van de maand.

De auteur
Dan Brown werd geboren op 22 juni 1964 in het Amerikaanse Exeter. Naast schrijver is hij ook een voormalig pianist en popzanger. Zijn werk behoort tot het genre faction. Hij is een meester in het vertellen van een verzonnen verhaal tegen een historische of wetenschappelijke achtergrond. Zijn passies zijn codes, symbolen en complottheorieën. Degenen die het werk van deze auteur een beetje kennen weten dat dit ook de kenmerkende thema’s in zijn verhalen zijn.

De boeken van Dan Brown
De auteur heeft tot nu toe de volgende boeken uitgebracht: 

1998: Het Juvenalis Dilemma (Digital Fortress)
2000: Het Bernini Mysterie (Angels & Demons)
2001: De Delta Deceptie (Deception Point)
2003: De Da Vinci Code (The Da Vinci Code)
2009: Het Verloren Symbool (The Lost Symbol)
2013: Inferno (Inferno)
2017: Oorsprong (Origin)

Het personage Robert Langdon
Robert Langdon is een van de bekendste personages in het werk van Dan Brown. Hij maakt zijn opwachting in Het Bernini Mysterie, waarna hij opnieuw voor het voetlicht treedt in De Da Vinci Code, Het Verloren Symbool, Inferno en recent in Oorsprong.

Langdon is hoogleraar kunstgeschiedenis aan de universiteit van Harvard. Opvallend is dat Langdon op dezelfde dag geboren werd als Dan Brown. Hij woont altijd in een groot en verlicht huis. De reden is dat hij zevenjarige leeftijd in een put viel, waardoor hij een claustrofobisch trauma opliep. In ieder boek heeft Langdon een speciale band met de vrouwelijke tegenspeelsters. Toch is hij nooit getrouwd en heeft hij geen kinderen.

Wat vind ik (Gert) van Robert Langdon?
Robert Langdon is voor mij een van de bekendste en meest complete personages uit de thrillerwereld. Zijn karakter spreekt mij enorm aan. Zijn analytische vermogens zijn ongeëvenaard en daar maakt Brown op magistrale wijze gebruik van. Ook blijkt heel duidelijk dat Dan Brown dit personage op zichzelf projecteert. Hierdoor wordt de lezer nog beter meegetrokken in de wereld van Robert, hetgeen de spanning en het leesplezier duidelijk ten goede komt.

Het vervolg
Zoals gewoonlijk lezen wij van We Love Crime het eerste boek uit de serie om een oordeel te vellen over Robert Langdon en te bepalen of het lezen van overige delen de moeite waard is. Het eerste deel van deze serie is Het Bernini Mysterie. Wij zouden het leuk vinden als jullie met ons meelezen. Als jullie ons laten weten wat jullie mening is, nemen wij die mee in de blog over onze kennismaking met Robert Langdon, die op 28 januari online komt. Wil jij ook meebloggen, stuur je input dan per mail voor 25 januari naar welovecrime@hotmail.comReacties op: Robert Langdon - Dan Brown

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Dan Brown

Dan Brown

Dan Brown (1964) is de wereldberoemde Amerikaanse auteur van bestsellers als De...