Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Sprinkhaan Café

op 05 november 2023 door

Het is ondertussen traditie geworden, elk jaar organiseren we een samenleesproject. Na het Pelgrim Café, het Project X Café, het Leven of Dood Café, het Verdoemd Café en het Boem Boem Café openen we vandaag ons spiksplinternieuwe Sprinkhaan Café. We hebben er net geen tien jaar op moeten wachten, maar auteur Terry Hayes heeft ein-de-lijk de opvolger van zijn succesdebuut Ik ben Pelgrim afgerond. In onze kletshoek lieten een tiental volgers al weten in november met de drie kroegbazen mee te lezen, maar natuurlijk kan iedereen aansluiten, hoe meer zielen hoe meer vreugd.

De auteur

Terry Hayes (1951) is een oud-journalist en -scriptschrijver. Op 21-jarige leeftijd werd hij aangesteld als correspondent in New York. Twee jaar later werd hij onderzoeksjournalist, politiek commentator en columnist. Nadat hij ontslag had genomen werd hij producent van een invloedrijk actualiteitenprogramma en schreef hij diverse scripts voor bekende Hollywoodfilms.

Met zijn thrillerdebuut Ik ben Pelgrim veroverde hij stormenderhand de wereld, superlatieven schoten tekort. Het boek won onder andere de Hebban Thriller Award 2014 en kreeg op onze favoriete boekensite meer dan 5000 (!) beoordelingen (gemiddelde score 4,45 sterren). De release van zijn tweede thriller werd keer op keer, jaar na jaar uitgesteld. In november 2023 is het dan eindelijk zover, Het jaar van de Sprinkhaan ligt in de winkel.

Het boek 

Het Algemeen Dagblad heeft Het jaar van de Sprinkhaan uitgeroepen tot Mezza-boek van de maand, de vier panelleden waren laaiend enthousiast, dat belooft wat! 

Dit zegt de achterflap …

Wanneer je, net als Kane, werkzaam bent als spion voor de CIA in Denied Access Area’s, dan hebben grenzen geen betekenis. Jouw taak is om je toegang te verschaffen, te doen wat nodig is en weer te ontsnappen… op welke manier dan ook. Je weet wanneer je moet rennen, wanneer je je moet verstoppen en wanneer je moet schieten.

Maar op sommige plekken gelden de standaardregels niet. Sommige plekken zijn te gevaarlijk, zelfs voor iemand met de ervaring van Kane. Het No Man’sgebied, waar de grenzen van Pakistan, Iran en Afghanistan samenkomen, is zo’n plek – een plek waar geweld de enige manier is om te overleven.

Kane reist erheen om een man met cruciale informatie voor de veiligheid van het Westen te evacueren, maar in plaats daarvan ontmoet hij een vijand die de wereld tot aan de rand van de afgrond zal brengen. Een angstaanjagende, intelligente, wrede man met bloed aan zijn handen en wraak in zijn hart...

Tijdschema  

Het jaar van de Sprinkhaan verschijnt op donderdag 9 november en we veronderstellen dat iedereen vrijwel meteen daarna begint te lezen. De nieuwe Hayes is een heuse klepper en dus zullen we voldoende tijd voor spoilervrije reacties voorzien. We gokken erop dat we na een week of twee inhoudelijk iets over het boek gaan zeggen (de exacte datum laten we nog weten, we zullen af en toe polsen hoever iedereen is).

We zullen het boek bespreken aan de hand van een paar vragen (leesclub ultralight). Iedereen die meeleest, kan vragen/discussiepunten in de groep gooien. Het zal zichzelf wel uitwijzen (dat doet het immers altijd).

De komende dagen kunnen we alvast kletsen over algemene dingen. Wat vind je van de cover? Spreekt de tekst op de achterflap je aan? Heb je het pelgrim-boek gelezen?

Dus … doe je met ons mee? Heb je het boek al besteld en/of ren je donderdag naar de winkel? We horen het graag! 



Reacties op: Sprinkhaan Café

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Terry Hayes

Terry Hayes

Terry Hayes (1951) is een oud-journalist en -scriptschrijver. Op 21-jarige leeft...