Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Stem nu voor de Hebban Thriller Clubprijs 2018!

op 16 juli 2018 door

Het is zover! De stemlijnen zijn geopend! Tussen 16 juli en 5 augustus kun je stemmen op jouw favoriete boek van onze shortlist voor de beste thriller van het afgelopen jaar.

De shortlist bestaat uit tien titels, waarvan de laatste onlangs mede door jullie invloed werd bepaald. Hieronder vind je alle kanshebbers.

De shortlist voor de Hebban Thriller Clubprijs 2018

1. In de greep van de waanzin -  Luca d'Andrea - Xander Uitgevers B.V.

  • Kern van het boek: Je reist af naar het donkerste van de menselijke geest, waarin goed en kwaad op scherp worden gesteld.
  • Motivatie: Een originele en ongewone thriller, waarin in een beeldende schrijfstijl de sfeer uitstekend wordt neergezet, de ene keer dreigend, de andere keer beminnelijk.

2. Broertje - Michael Berg - The House of Books 

  • Kern van het boek: Een moordzaak aan de Côte d'Azur waar een Nederlandse oud-politicus een van de slachtoffers is, zorgt voor een dilemma bij de zus van de verstandelijk beperkte verdachte.
  • Motivatie: Berg zet krachtige personages neer in een sfeervol beschreven omgeving. Het verhaal laat zich als een puzzel in elkaar zetten met een verrassend eind.

3. De vrouw in het raam - A.J. Finn - Uitgeverij Cargo

  • Kern van het boek: Een labiele vrouw lijdend aan agorafobie meent een moord te zien in het huis aan de overkant. Als een slachtoffer ontbreekt, wordt aan haar opmerkingsgave getwijfeld. 
  • Motivatie: Een boek vol suspense, leugens en bedrog dat je als lezer constant aan het twijfelen brengt over de waarheid. 

4. De dag van de doden - Nicci French - Ambo Anthos

  • Kern van het boek: Al acht jaar lang wordt Frieda Klein achtervolgd door Dean Reeve. In dit laatste boek van de serie gaat ze voor het laatst de confrontatie met hem aan.
  • Motivatie: Vanaf het begin is de spanning aanwezig. De avonturen volgen elkaar in enorme vaart op, wat uiteindelijk resulteert in een bevredigende ontknoping. 

5. Akte van berouw - Chris Houtman - Karakter Uitgevers BV 

  • Kern van het boek: Een commandant van de Zwitserse garde moet een aanslag op de paus voorkomen terwijl een Nederlandse pastor zijn eigen gevecht levert in het Vaticaan waar de oude garde de macht wil houden. 
  • Motivatie: Een actuele en authentieke thriller vol intrige, spanning en bedrog, doorspekt met historische feiten

6. De buitenstaander - Stephen King - The House of Books

  • Kern van het boek: Na de moord op een 11-jarig jongetje blijkt de hoofdverdachte een waterdicht alibi te hebben. Kan hij op twee plekken tegelijk zijn geweest?
  • Motivatie: De keuze van de lezers van de Hebban Thriller Club

7. Zeg dat je van mij bent - Elisabeth Norebäck - Prometheus 

  • Kern van het boek: Een psychotherapeute denkt in een cliënte haar dochter te herkennen, die twintig jaar geleden als baby spoorloos is verdwenen. Maar dit is niet de eerste keer dat zij haar denkt terug te hebben gevonden. 
  • Motivatie: Een sterk plot met levensechte personages die hun angsten en frustraties op de lezer weten over te brengen. 

8. Meedogenloos - Melissa Skaye en J. Sharpe - LetterRijn

  • Kern van het boek: Vluchtende zusjes, een tiener in de prostitutie en een kritische journalist. Het lijken op zichzelf staande verhalen, maar schijn bedriegt. 
  • Motivatie: De draadjes van de verschillende, alle even gruwelijke verhaallijnen, worden vakkundig aan elkaar geknoopt, waardoor deze harde thriller tot een bijzonder einde komt

9. Het meesterwerk - Geir Tangen - The House of Books

  • Kern van het boek: Een journalist ontvangt een mail van iemand die aankondigt als scherprechter het leven van een vrouw op te eisen. Al snel volgen meer aankondigingen. 
  • Motivatie: Alle ingrediënten voor een goede thriller zijn aanwezig: een goed voorbereide moordenaar, een journalist op zijn retour, een vrouwelijke rechercheur die van aanpakken weet en een spannend plot. Dit alles beschrijft Tangen op een originele, muzikale manier. 

10. De krijtman - C.J. Tudor - A.W. Bruna Uitgevers

  • Kern van het boek: Een ongeluk op een kermis ontketent een reeks vreemde, duistere gebeurtenissen waarbij gekrijte poppetjes een hoofdrol spelen. Dertig jaar later verschijnen deze krijtmannetjes opeens weer. 
  • Motivatie: Een boek dat bol staat van onderhuidse spanning en bij vlagen neigt naar suspense.

Breng nu jouw stem uit via onderstaande knop:

Stem nu op je favoriete boek

De winnaars van de Hebban Clubprijzen worden in september bekendgemaakt.

Let op: door te stemmen ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Hebban en de nieuwe AVG-richtlijnen. Ook geef je toestemming voor het versturen van een eenmalige nieuwsbrief in de week van de bekendmaking van de winnaars van de Hebban Clubprijzen 2018.

Wij van de Thriller Club zijn erg benieuwd naar jullie keuze! 



Reacties op: Stem nu voor de Hebban Thriller Clubprijs 2018!

Meer informatie

Gerelateerd