Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Thrillers april 2017

op 01 april 2017 door

Alvorens te starten met de nieuwe releases van april, en dat zijn er flink wat, mag ik eerst namens 3 van onze groep Ambo Anthos bedanken. Waar het 2de deel van het vierluik van Thomas Engström pas in April zou verschijnen is deze vanaf 30 maart al verkrijgbaar. Zowel Elly als Fany zijn na het lezen van het eerste deel enthousiast om Ten zuiden van de hel open te slaan. Maar ook Joyce, die bij deel één nog twijfelde, hoopt wel dat deel 2 haar over de streep zal trekken om het complete vierluik te lezen.

Maar dan kunnen we nu echt los om jullie mee te nemen langs alle nieuwe releases van April, met extra aandacht voor de boeken waarvan wij denken dat ze, op deze regenachtige 1 april, wel een extra zonnige spotlight verdienen. Het begint al op 3 april, als  Sirenen van Joseph Knox verschijnt. Mede door het door Soraya gepubliceerde dossier over dit boek zijn Joyce, Chantal en Fany getriggerd om er snel aan te beginnen en het e-book nu aan te schaffen nu het in de aanbieding is. Joyce is vooral erg nieuwsgierig naar of het de auteur, die de hele dag met boeken werkt, inderdaad gelukt is om een originele thriller te schrijven

04-04; Sudoku van Bart Debbaut

05-04; De pier van Claire Douglas

Ook 6 april verschijnen er weer een drietal nieuwe titels, tenminste dat leek bij het schrijven van deze blog nog wel de bedoeling. De vermisten ven Caroline Eriksson (mogelijk uitgesteld tot juni), Goed of slecht van Ali Land en Domina van L.S. Hilton zijn de titels die je vanaf deze dag in de boekhandel kunt krijgen.

Ondanks de gemengde gevoelens waarmee Maestra werd ontvangen waren zowel Joyce als Fany toch enthousiast. Joyce wijdt het niet slagen van hype ook een beetje aan het feit dat Heleen van Royen betrokken was bij de promotie, wat een ander beeld schepte dan paste bij het boek. Mede door hun enthousiaste reacties is Karina nu van plan om beide boeken gelijk na elkaar te lezen, wie weet heeft L.S. Hilton er dan nog wel een fan bij. Ook een spotlight, deze maal van 4 lezers, voor Goed of slecht. Greet schafte het boek al aan toen de Engeltaloge leesclub liep en baalt eigenlijk wel dat ze er nog niet aan is toegekomen. Chantal verwacht een origineel verhaal en ook Kees is getriggerd door de samenvatting. Een Fany, die is druk om een brief te schrijven voor haar werkgever voor een jaartje onbetaald verlof, want ook Goed of slecht kan toch niet te lang blijven liggen.

Ook 10 april brengt een interessante titel voort; Zerk van Ellen Gerretzen. Zowel Kees als Fany hebben slechts 1 deel over hoofdpersonage Wolfgang gelezen maar zijn van mening dat deze nieuwe zeker op de NTL lijst moet. Volgens Greet mag deze Nederlanse auteur die afwisselend in Amsterdam, Berlijn en Spanje woont wel wat meer aandacht krijgen. Alleen al dat haar thrillers zich zowel in Berlijn als Spanje afspelen is bijzonder maar ze schrijft ook nog eens bijzonder goed.

11 april word er 1 van de 4 boeken in de schijnwerpers gezet. De overige die titels, die we je zeker niet willen onthouden, zijn Moord: een inleiding van Faye Kellerman, Vermiste meisjes van Megan Miranda en Echo van Tamara Geraeds. Extra aandacht vandaag is er voor Zondagochtend breekt aan van Nicci French. Elly heeft enkel de eerste 2 delen gelezen, maar wil met het compleet maken van de week alles achter elkaar gaan lezen. Voor Chantal is het uitkomen van dit laatste deel een goede reden om de laatste 2 delen van de serie te lezen.

Een titel die bij bijna iedereen stof doet opwaaien is De vrouw in suite 10 van Ruth Ware, die op 12 april uitkomt. Karina, Joyce en Chantal hebben de auteur ontmoet en zijn allen zeer enthousiast geworden van haar verhaal over deze thriller. Ook Kees heeft haar debuut gelezen en is benieuwd of haar opvolger net zo sterk is. Greet is dan juist weer getriggerd doordat het debuut van Ruth Ware, In een donker donker bos, de lezers in twee kampen verdeelde en vraagt zich af of Ware dat nu weer weet te bereiken. Maar ook Elly en Mariska hebben deze titel toegevoegd aan hun NTL lijst. Ook verschijnt We regelen het wel onderling van Bram Endedijk

13-04; Over de grens van James Patterson (Alex Cross #24), Ibiza De erfenis van Kiki van Dijk, Staatsgeheim van Joop van Riessen en Hoofdzaak van Mariska Overman

Fany tipt het op 14 april verschijnende In onschuld van Melissa Skaye, omdat het plot waarbij iemand een vreselijk voorval door hypnose zich weer gaat herinneren haar enorm aanspreekt. 

Op 15 april wordt wederom een spionagethriller verwacht; De infiltrant van Alex Berenson. Joyce is erg nieuwsgierig geworden nu dit boek, met intrigerende flaptekst, de Edgar Allan Poe Award heeft gewonnen. Fany vraagt zich nu al enige tijd af wat de hoofdpersonages gaan meemaken en wat dit alles met hem doet dus ook zij voegt het boek aan haar leeslijst toe. En dat is niet het enigste wat Fany bezighoudt; want hoe overleef je als je terug wordt gezet in de oertijd en de elektronische maatschappij verdwenen is? Zij gaat het lezen in Een seconde later van William R. Forstchen. En voor alle lezers die beide boeken niet zien zitten niet teleur te stellen komt ook Pijngrens van Loes den Hollander die dag de boekhandels binnen.

17-04; Nevenschade van Christian de Coninck

18-04; Casa Familia van Nathalie Pagie; Bloedverwant van Tosca Lee; Het paradijs vanSuzanne Vermeer; Kleine doden van Emma Flint; De verborgen kamer van Preston & Child; In het donker van Karen Rose.

Een compleet onbekende titel en auteur uit een land dat in onze ogen geen thrillertraditie heeft is Blue Light Yokohama van Nicolás Obregón dat op 19 april verschijnt. Dit boek zou Greet niet opgevallen zijn, ware het niet dat het perfect is als duimpjesboek. Een compleet onbekende naam uit een land dat in onze ogen geen thrillertraditie heeft (Japan dus). Zowel Joyce, Chantal, Karina als Elly zien hierin een goede optie om weer een vinkje te kunnen zetten voor de landenchallenge.

Verslaafd van Mons Kallentoft en Stil in de stad - Milou van der Will verschijnen 20 april. Kees, Joyce en Fany hebben alledrie het debuut van Van der Will gelezen en ook deel 2 staat dus zeker op hun verlanglijstjes. 

21-04; Borgerokko maffia van Raf Sauviller

De laatste week is vooral voor We Love Crime lid Fany nog een topweekje. Op 24 april verschijnt Disruptor - Arwen Elys Dayton, waar zij nieuwsgierig naar is omdat het in dezelfde stijl is geschreven als de boeken van Sarah J. Maas. En ook het op 27 april verschijnende boek Het Patroon van Wessel de Valk lijkt haar wel wat, zeker omdat de zoektocht door zes landen leidt dus kan ze vast nog een vinkje zetten voor haar landenchallenge. Afsluiter deze maand is Tjeerd Langstraat met zijn boek Eeuwig donker. Ondanks dat ze lang heeft moeten wachten en Langstraat zijn boek zelf is gaan uitgeven omdat de vorige uitgeverij dit niet wilde, is Karina toch wel nieuwsgierig of hij kan tippen aan zijn eigen debuut.

Veel leesplezier,

Karina & CoReacties op: Thrillers april 2017

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Thomas Engström

Thomas Engström

Thomas Engström (1975) is schrijver en journalist op het gebied van interna...

Joseph Knox

Joseph Knox

Joseph Knox is geboren en opgegroeid in de omgeving van Stoke en Manchester, waa...

Bart Debbaut

Bart Debbaut

Zaakvoerder. Schrijver. Pianist. Amateurkok. Wielertoerist. Vader; Echtgenoot.

L.S. Hilton

L.S. Hilton

L.S. Hilton (Lisa Hilton) is opgegroeid in Engeland en heeft in Key West, New Yo...