Advertentie

Thrillers april 2019

op 01 april 2019 door

Het is alweer aanmerkelijk langer licht en we hebben de afgelopen dagen zelfs al even buiten in het zonnetje kunnen zitten met een boek. Zo heerlijk! Wat nog fijner is, is om dan in een nieuwe thriller te beginnen en heerlijk te genieten. Nou, dat kan de komende weken prima, want er komen maar liefst zesendertig thrillers uit in de maand april. We zetten ze hier voor je op een rijtje.

Voor de fans van series is april een goede maand. Er komen vele nieuwe delen van lange series uit. Je kan weer verder lezen hoe het met je ‘oude bekenden’ gaat en wat ze dit keer gaan meemaken. Bijvoorbeeld Middenwater van Arne Dahl, het derde deel in de Berger en Blomreeks, maar ook Het oordeel van Hjorth Rosenfeldt, alweer het zesde deel met Sebastian Bergman in de hoofdrol. Ook nog een ander nieuw deel in de serie rond Axel Steen, het zesde boek, Solo van Jesper Stein.

Een deel dat qua titel eigenlijk een maand te vroeg is, is Moederdag van de Duitse auteur Nele Neuhaus. Het is alweer het negende deel in de serie rond Oliver Bodenstein & Pia Kirchoff. Dichter bij huis komt ook de oud-commissaris van politie in Amsterdam, Joop van Riesen, met een nieuw deel rond Anne Kramer, Vertrouw me, het elfde deel.

In april verschijnt ook De moordput, het vervolg op Arrowood van Mick Finlay. Het boek speelt in 1896. Sherlock Holmes heeft opnieuw de kranten gehaald door allerlei mysterieuze zaken op te lossen voor rijke Londenaren. Maar te midden van de arbeiderswoningen in Zuid-Londen houdt detective William Arrowood zich bezig met veel duisterdere, gewelddadigere en minder goed betaalde zaken. Wederom heeft het boek een prachtige, mysterieuze cover.

Nieuwe series
Maar er verschijnen ook twee eerste delen van series in april. Doodzonde van de Nederlandse auteur Tieme Woldman. Het is het eerste deel in de serie rond rechercheur Tom Wessels. Hebban organiseert ook een leesclub met dit boek. Tieme Woldman schreef eerder Moord in het Mantingerveld, een thriller in het Drents dialect.

Ook Inge Ipenburg komt met een nieuwe serie, Moordenaarsstorm. Dit is het eerste deel in de Siciliaanse Kronieken. Begin juni verschijnt deel twee al, De mannen vallen. Maxine Steenstra woont al jaren op Sicilië en vindt tijdens haar ochtendwandeling het lichaam van een meisje. De Hollandse inspecteur Wil Heerema is op vakantie en raakt betrokken bij het onderzoek.

Camilla Läckberg komt ook met een eerste deel van een tweeluik, De gouden kooi. Ze neemt even afstand van Erika en Patrick in Fjällbacka en brengt Faye en Jack, het perfecte droompaar, tot leven in Stockholm. Ze begeven zich onder de ‘rich and famous’. Wanneer Jack en Julienne niet terugkeren van een boottochtje en de politie bloedsporen in het appartement vindt, verandert alles in een nachtmerrie.

Op vakantie!
In april kan je ook alvast een voorproefje nemen op de zomervakantie en op papier even vertrekken naar de volgende vakantiebestemmingen.

Met Kiki van Dijk naar Nice!

d0b1ce257be46cfdfa1d29ce70acc7c2.jpg

Of naar de Costa Brava met Linda van Rijn!

14e4f65bc94284e4293f2589ca502cf9.jpg

Maar je kan ook naar Het strandhuis van Suzanne Vermeer, op Sardinië samen met de vriendinnen Patricia, Claire en Gemma

e9d7d25a362e52c987be42b5bed3d9b8.jpg

Je kan kiezen om een Pain au chocolat te eten met Ellen de Vriend in de Franse Auvergne. Nadine en Mark King hebben daar een kleine camping op het platteland overgenomen, omgeven door weilanden, heuvels en bossen. Er ligt een prachtig leven in het verschiet, maar er moet nog veel gebeuren.

d85532c6d2bc62bc48cea851d8efa46b.jpg

Als laatste kan je ook naar Hawaii met Nathalie Pagie. In De trip bevinden seriepersonages Diego Martinez & Tara Linders zich op dat eiland voor de tv-opnames van het extreme adventure-programma De trip. Tara doet verslag voor dagblad De Dageraad en Diego werkt er als redacteur. Als een van de kandidaten gewond uitvalt, grijpt Diego zijn kans en springt in. De trip is tevens ook het vierde deel van de serie. 

aaa465898488968c46b88627ec205765.jpg

Opmerkelijke releases
M.J. Arlidge komt met een standalone met de titel Kom je spelen? Even geen Helen Grace in de hoofdrol, maar Adam Brandt en Cassie. Het boek speelt zich ook niet in Engeland af, maar in Chicago. De stad wordt opgeschrikt door de moord op twee jonge twintigers, beiden zijn gruwelijk verminkt. Er wordt al snel gedacht aan een seriemoordenaar.

De Australische auteur Jane Harper komt ook met een nieuw boek, Verlaten. Drie broers in de hoofdrol, één dode en geen antwoorden. In de eenzame outback van Australië staan twee broers bij de omheining die hun boerderijen van elkaar scheidt. Ze zijn elkaars dichtstbijzijnde buren, hun huizen liggen drie uur rijden van elkaar. De derde broer ligt dood aan hun voeten.

De volledige releaselijst voor april 2019 vind je hier:

1 april
Kind van de rekening - Jordan Harper [D]
Moord B&B - Ronny van Rompuy

2 april
De moordput - Mick Finlay
Kom je spelen? - M.J. Arlidge (standalone)
Middenwater - Arne Dahl (derde deel Berger & Blomreeks)
De secretaresse - Renee Knight

4 april
De bekentenissen van Frannie Langton - Sara Collins

5 april
Doodzonde - Tieme Woldman

9 april
Verlaten - Jane Harper
Wolfsangel - Aslak Nore
Niemand hoort het - Linwood Barclay

11 april
Het oordeel - Hjorth Rosenfeldt (Sebastian Bergman #6)

12 april
Nice - Kiki van Dijk

15 april
Solo - Jesper Stein (Axel Steen #6)
Eén kans op zes - Petra Spark
Holleeders onderwereld - Wim van de Pol

16 april
Costa Brava - Linda van Rijn
Onderstromen - Nora Roberts

17 april
Pain au chocolat - Ellen De Vriend

18 april
De trip - Nathalie Pagie (Diego Martinez & Tara Linders #4)
Dodelijke verleiding - Erik Jobben [D]
Doggerland/Misleiding - Maria Adolfsson

19 april
Moordenaarsstorm - Inge Ipenburg (Siciliaanse Kronieken #1)
Vertrouw me - Joop van Riessen (Anne Kramer #11)

23 april
De verdwenen orde - Steve Berry (Cotton Malone #12)
Nomade - James Swallow [D]
Het lot van koningen - Mark Stibbe , G.P. Taylor

24 april
Bluebird, bluebird - Attica Locke [D]
Het strandhuis - Suzanne Vermeer

25 april
De executie - Danielle Bakhuis
De vuurstorm - Frank Goldammer [D]

26 april
Gouden kooi - Camilla Läckberg
De zwarte koning - Michael Kestemont
De Saraceense Samenzwering - Era Richmen

30 april
Mama is hier - Mariette Zweers
Moederdag - Nele Neuhaus (Bodenstein & Kirchoff #9)

Naar welk boek kijk jij het meeste uit en ga je absoluut lezen? Laat het hieronder weten. Een aantal boeken zullen we ook bespreken hier op de spot. Welke dat zijn, laten we nog even geheim. Wil je een gokje wagen?

Groetjes
Joyce, namens de Thriller Club

* Voor onze releaseblog maken we gebruik van de verwacht-sectie van Hebban, aangevuld met de informatie die we zelf tot onze beschikking hebben. Dit kan tot gevolg hebben dat we wel eens titels missen als de database door de uitgeverij niet up-to-date is gebracht. We hebben ervoor gekozen om heruitgaven niet op te nemen, omdat er voldoende nieuwe boeken verschijnen. Ook kan het gebeuren dat de releasedata verschoven worden, waardoor een boek niet op de genoemde datum beschikbaar is.Reacties op: Thrillers april 2019

Meer informatie

Gerelateerd