Advertentie

Thrillers augustus 2019

op 01 augustus 2019 door

De zomervakantie is al volop losgebarsten in Nederland en Vlaanderen en dat betekent voor velen van ons meer leestijd. Zit je heerlijk te lezen op vakantie of gewoon thuis? Heb je al een flinke stapel klaarliggen? In augustus komen er ook weer twintig thrillers uit. Wie weet zit er iets voor je bij en kan je direct beginnen met lezen! We zetten de titels hier voor je op een rijtje.

True Crime
Allereerst het boek waar velen van ons naar uitkijken, zeker na de interessante lezing van Carina van Leeuwen in februari op de Nacht van het Spannende Boek, de aftrap van de Thriller Tiendaagse bij Scheltema in Amsterdam. Op 26 augustus verschijnt Onbekend maar niet vergeten van Sybilla Claus & Carina van Leeuwen. Voor wie het nog niet weet, Carina werkt bij de politie van Amsterdam als forensisch rechercheur en  heeft zich gespecialiseerd in cold cases. Journaliste Sybilla Claus duikt nog dieper in deze intrigerende materie, aan de hand van gesprekken met andere topexperts uit het vak. Het boek geeft een inkijk in de wereld van cold cases en laat zien hoe een rechercheur onbekende doden weer een naam geeft. Op 27 augustus wordt het boek gepresenteerd bij de Amsterdamse boekhandel Scheltema, meer info vind je hier

Op 29 augustus verschijnt Aantekeningen bij een moord van de Vlaamse auteur Peter Vermeersch. Hij ontvangt op een ochtend een brief waarin hij wordt opgeroepen om zitting te nemen in een volksjury; het Belgische rechtssysteem kent de juryrechtspraak, al wordt er lang niet altijd gebruik van gemaakt. De aanklacht betreft roofmoord. Peter Vermeersch beschrijft zijn eigen ervaringen, maar ook is het boek een zoektocht naar vormen van rechtvaardig en troostend rechtsherstel in onze tijd.

Ben je fan of ben je afgehaakt?
Op 22 augustus verschijnt het zesde deel in de Millennium-serie, Zij die moeten sterven van David Lagercrantz. Sinds Lagercrantz verder is gaan schrijven waar Stieg Larsson moest stoppen, is het "you love it or you hate it". Velen hebben deel vier, Wat ons niet zal doden, nog wel een kans gegeven en zijn vol overtuiging verder gaan lezen of afgehaakt. Bij welke groep hoor jij? Kijk je uit naar het boek of laat je het links liggen? Voor degenen die nieuwgierig zijn, dit is de flaptekst:

Op een morgen wordt een dakloze man dood aangetroffen in een park. Mikael Blomkvist, die vastloopt in een artikel over Rusissche troll factories, wordt door lijkschouwer Frederika Nyman gebeld omdat zijn nummer bij deze man is aangetroffen. Weet hij wie de onbekende dode is? Lisbeth Salander bevindt zich op dat moment in Moskou. Ze heeft haar uiterlijk aangepast en heeft besloten om nooit meer de prooi te zijn, maar de jager. Op een feest in een restaurant waarvan de eigenaar ook het brein achter een aantal troll factories is, wil ze eens en voor altijd met haar zus Camilla afrekenen… 

Het tweede boek na een succesvol debuut
Debuteren met een succesvol boek is heel fijn, maar dan moet er een tweede boek komen, dat net zo goed is of nog beter. Zo vergaat het ook de succesvolle Noorse debutant Geir Tangen. Eerder las de Thriller Club zijn debuut Het meesterwerk als duimpjesboek. Nu is daar anderhalf jaar later Hartenbreker. Wederom met een prachtige cover en een interessante flaptekst. Journalist Viljar Ravn Gudmundsson heeft wederom de hoofdrol. Zijn zeventienjarige zoon belt hem op met de melding dat, na een feestje, het meisje van zijn dromen dood naast hem ligt. Alle bewijzen wijzen naar zijn zoon. 

Ook Mads Peder Nordbo debuteerde een jaar geleden in het Nederlandse taalgebied met Meisje zonder huid. Wederom een duimpjesboek van de Thriller Club met alleen maar groene duimpjes. Op 9 augustus verschijnt Koude angst, met opnieuw journalist Matthew Cave in de hoofdrol. Dit boek speelt zich eveneens af op Groenland. Arnaq, de halfzus van Matthew, is verdwenen. Een geheim experiment uit het verleden op de miltaire basis Thule lijkt de oorzaak te zijn. De vader van Tom was hierbij betrokken en werd verdacht van een dubbele moord. Matthew en Tupaarnaq zetten alles op alles om Arnaq te redden, zonder nieuwe slachtoffers te maken. 

Van Leiden naar de Boliviaanse hoogvlakten
Op 13 augustus wordt in Leiden De offers, de nieuwe thriller van Jeroen Windmeijer feestelijk gepresenteerd. Zie hier voor meer info. Hebban redacteur Soraya Vink, collega van Jeroen bij uitgeverij HarperCollins Holland, zal hem interviewen. Jeroen trekt deze keer in zijn thriller naar de Boliviaanse hoogvlakten nabij het Titicacameer. Daar worden in korte tijd drie kinderen vermoord. Alles wijst erop dat ze op rituele wijze zijn omgebracht. De Nederlandse student Luc en zijn vriendin Nayra raken bij de zaak betrokken. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? Wat waart er rond in de mistige toppen van de Andes?

De complete releaselijst van augustus vind je hieronder

6 augustus
Zuidenwind - Suzanne Vermeer

8 augustus 
Drie kleine leugens - Laura Marshall

9 augustus
Koude angst - Mads Peder Nordbo

12 augustus
Hartenbreker - Geir Tangen

13 augustus
De escaperoom - Megan Goldin
De offers - Jeroen Windmeijer

15 augustus
Dichtregels voor de doden - Preston & Child
Verraad van spionnen - Manda Scott

20 augustus
Het Boleyn mysterie - Kathleen McGowan
Dag en nacht - Romy Hausmann
In de val - Debra Webb
Tweede kans - Janie Crouch

21 augustus
De verdwenen stad - Camilla Sten

22 augustus
Zij die moet sterven (Millennium 6) - David Lagercrantz
De schaduw - Melanie Raabe
Voor het te laat is - Christi Daugherty

26 augustus
Brussels lof - Marja West
Onbekend maar niet vergeten - Sybilla Claus & Carina van Leeuwen

27 augustus
De loopjongen - Andrew Gross

29 augustus
Aantekeningen bij een moord - Peter Vermeersch

Naar welk boek kijk jij het meeste uit? Zit er iets voor je bij of ga je lekker je wil-ik-lezen-stapel wegwerken? Ga je misschien nog naar een boekpresentatie, laat het hier weten, wie weet gaan er meer volgers en kunnen jullie afspreken. 

Dit is het laatste release-overzicht van de Thriller Club in deze vorm. Per 1 september wordt onze Spot omgezet naar een Café en worden wij actief in de Hebban VIP-club. Als er genoeg interesse is, gaan wij misschien een maandelijks topic openen om de lijst te kunnen plaatsen en samen te kletsen over de verwachte boeken.

Groetjes namens de Thriller Club,
Joyce 

* Voor onze input maken we gebruik van de verwacht-sectie van Hebban, aangevuld met de informatie die we zelf tot onze beschikking hebben. Dit kan tot gevolg hebben dat we wel eens titels missen als de database door de uitgeverij niet up-to-date is gebracht. We hebben ervoor gekozen om heruitgaven niet op te nemen, omdat er voldoende nieuwe boeken verschijnen. Ook kan het gebeuren dat de releasedata verschoven worden, waardoor een boek niet op de genoemde datum beschikbaar is.Reacties op: Thrillers augustus 2019

Meer informatie

Gerelateerd