Advertentie

Thrillers juli 2019

op 01 juli 2019 door

De Spannende Boeken Weken liggen een ruime week achter ons en de zomervakantie klopt al bijna aan de deur. Dit is voor de diverse uitgeverijen vast een goede reden om het even rustig aan te doen. Want met z’n allen zorgen ze ervoor dat er deze maand maar zestien echt nieuwe thrillers worden uitgebracht. En één trilogie van eerder verschenen boeken. Een erg magere oogst dus.

Maar, en dat zal uit onderstaand overzicht wel blijken, er zitten pareltjes tussen (daar gaan we gemakshalve gewoon vanuit). Want wat te denken van de nieuwe Nicci French, Unni Lindell en Donna Leon? En het samenwerkingsverband van Karin Slaughter en Lee Child? Veel wordt er verwacht van De stilte van de witte stad, het Nederlandstalige debuut van Eva García Sáenz De Urturi. En wie weet zijn de overige vijf debuten, te herkennen aan de [D] ook de moeite waard.

1 juli 2019

Een anonieme vrouw - Sarah Pekkanen
Jessica Ferris heeft problemen om rond te komen. Dan ziet ze een oproep waarin gevraagd wordt om deelnemers aan een psychologisch experiment. Ze denkt dat ze alleen maar een paar vragen hoeft te beantwoorden, haar geld ontvangt en dan meteen weer naar huis kan gaan. Dat blijkt een illusie. Want ze krijgt van de therapeut opdracht om te doen wat men wil en om te dragen wat men haar opdraagt. Op een bepaald moment ziet Jess het verschil niet meer wat echt is en wat het experiment is.


2 juli 2019

Huis vol leugens - Nicci French
Op het oog is Neve gelukkig met haar man en drie kinderen. Toch heeft ze een minnaar, een getrouwde man met wie ze regelmatig in zijn appartement afspreekt. Als ze daar een keer naartoe moet komen, vindt ze hem met een ingeslagen schedel. Dan begaat ze in paniek de fout om alles schoon te maken, zodat het lijkt of ze er nooit is geweest en nooit een affaire heeft gehad. Het gevolg is dat ze moet blijven liegen. Maar dan blijkt ook dat anderen ook wat te verbergen hebben.
Schoon goud - Karin Slaughter & Lee Child
Tijdens een undercoveroperatie bij Fort Knox heeft Will Trent de opdracht om een twintig jaar oude moord op te lossen. De verdachte is Jack Reacher. Maar hij heeft ook een missie. Want hij moet een criminele groepering in het Amerikaanse leger ontmaskeren. En stuit daarbij op Will Trent. Er blijkt echter meer aan de hand te zijn dan beiden konden vermoeden. Er rest hen niets anders dan samen te werken.


3 juli 2019

De vakantiefoto - Peter Verbeeck [D]
Karin heeft niet zo'n bijzonder leven. Haar werk is saai, het lijkt erop dat ze geen vaste relatie krijgt en haar auto stelt niet veel voor. Daarom verheugt ze zich op haar vakantie met haar vriendin Caroline. Dan wordt haar leven overhoop gegooid door een aantal rare gebeurtenissen. Een bezoek aan een discotheek loopt niet goed af en ze vraagt zich af of ze nog weet wie er achter haar aan zit. Een criminele organisatie zet zijn plannen door en Karin staat hoog op hun lijst. Ze wordt echter geholpen door een vriend bij de politie. En door hem zal haar leven veranderen.


4 juli 2019

De goede zoon - You-Jeong Jeong [D]
Na een onrustige nacht wordt Yu-Jin wakker en ziet dat zijn kleding onder het bloed zit. Onder aan de trap ligt het lichaam van zijn moeder, met doorgesneden hals. Van de nacht kan hij zich niets herinneren, maar wel heeft hij door dat hij de hoofdverdachte is. Hij kiest ervoor om het lichaam van zijn moeder te verstoppen en de moordenaar te vinden. Daarbij moet hij wel zijn nieuwsgierige tante, zijn stiefbroer en de politie op een dwaalspoor zetten. Diezelfde nacht is er nog een vrouw vermoord. En dan komen langzaam zijn herinneringen terug, die verder gaan dan alleen deze nacht.


9 juli 2019

De stilte van de witte stad - Eva García Sáenz De Urturi [D]
Twintig jaar geleden werd de archeoloog de Zárate veroordeeld voor een aantal bizarre moorden in het rustige stadje Vitoria. Binnenkort mag hij de gevangenis verlaten, maar de misdaden zijn weer begonnen. In de kathedraal wordt een jong koppel gevonden, naakt en gestorven door bijensteken in de keel. Niet veel later wordt er een ander paar vermoord. Inspecteur en profiler López de Ayala wil nieuwe moorden voorkomen, maar door een drama in persoonlijke kring wordt dat moeilijk voor hem. En de tijd werkt eveneens in zijn nadeel.
Dwaalspoor - Jørn Lier Horst
Sofie Lund is een alleenstaande moeder die een nieuwe start maakt in het huis dat ze van haar grootvader geërfd heeft. In de kelder vindt ze een kluis, vastgeschroefd aan de vloer. Daarin bevindt zich een inhoud die de geruchten lijkt te bevestigen dat haar grootvader een smokkelaar was. Ze vindt er echter ook een pistool. Op aanraden van haar vriendin brengt ze het naar de politie. Voor hen is het een nieuwe aanwijzing in een lopend moordonderzoek, maar het zaait ook twijfel over een andere zaak. Wisting, de onderzoekend rechercheur, besluit beide zaken nader te bekijken.
De ketting - Adrian McKinty [D]
Nadat Rachel Klein haar dochter bij de bushalte heeft afgezet krijgt ze een telefoontje van een onbekend nummer en verandert haar dag. Ze hoort dat haar dochter vastgebonden en gekneveld op de achterbank van een auto ligt. Ze moet losgeld betalen, maar ook een ander kind ontvoeren. Het blijkt dat de zoon van de beller ook ontvoerd is en wanneer ze niet doen wat er gezegd wordt, zullen beide kinderen worden omgebracht. Welke morele keuze zal Rachel maken?
De drone - Unni Lindell
Midden in het bos staat een verlaten militair kamp en een man laat zijn drone over dat bos vliegen om de omgeving te filmen. Dan vliegt de drone over een open ruimte en ziet hij een tent op het scherm, maar ook een jonge vrouw die alleen is. Maar op die plek is vijf jaar eerder een gruwelijke moord gepleegd. Agente Marian Dahle is na haar ongeluk weer volledig aan het werk en wordt op een zaak gezet waarbij een jonge vrouw dood in haar tent is aangetroffen. Dan ontmoet ze de zestienjarige Agnes, die om bepaalde redenen juist op die plek wil kamperen.
Blinde liefde - Carla Cassidy
FBI-profiler Sam Connely heeft, na een paar gruwelijke zaken, behoefte aan rust. Hij neemt vakantie en vertrekt naar Bachelor Moon, naar het B&B van Daniella Butler. Al snel wordt op het terrein van de B&B een lichaam gevonden en blijkt ook dat de dader het op Daniella en haar dochtertje heeft gemunt. Sam pakt zijn werk weer op om hen te beschermen zodat de dader hen niet te pakken krijgt.
Crimefighters-trilogie - Elizabeth Heiter
De trilogie bestaat uit de titels In de val gelokt, Dodelijke vergissing en Bericht vol dreiging. De vriendinnen Ella, Scott en Maggie werken bij de FBI en krijgen met drie misdaden te maken. Samen vormen ze de Crimefighters en hebben zichzelf tot doel gesteld om geweld te bestrijden en ervoor te zorgen dat de dader gepakt wordt. 


11 juli 2019

Stillhouse Lake - Rachel Caine [D]
De zwijgzame Gina is gelukkig getrouwd en heeft twee kinderen. Nadat haar man een auto-ongeluk heeft gekregen, komt zijn ware aard naar voren: hij blijkt een seriemoordenaar. Gina begint onder een de naam Gwen Proctor een nieuw leven en heeft alles voor haar kinderen over. Ze woont nu in het afgelegen Stillhouse Lake, maar blijft doelwit van stalkers en internettrollen die denken dat ze met de activiteiten van haar man te maken heeft. Als ze meer op haar gemakt lijkt te zijn, wordt er een lichaam in het meer gevonden en ontvangt ze dreigende brieven van een bekend adres. De afgelopen tijd heeft ze echter geleerd hoe ze onrecht moet bestrijden.


15 juli 2019

Stockholm cuisine - Hanna Lindberg
De wereld van de sterrenrestaurants draait vooral om status en het winnen van de Gouden Chef van het Jaar-award. De afgelopen tien jaar is deze gewonnen door chef Florian Leblanc, maar dit jaar lijkt het erop dat de prijs naar zijn ex-partner en aartsrivaal John Ragnarsson gaat. Journaliste Solveig Berg woont de prijsuitreiking bij, samen met haar chef Vanja Stridh. Zij werkt al een tijd aan een geheim project waar ze Solveig over wil inlichten. Als de naam van de winnaar bekend gemaakt gaat worden, valt de verlichting uit en wordt er geschoten. Nadat de chaos is hersteld ligt Vanja dood op het podium.


16 juli 2019

Vertrouw mij - Jessica Vallance [D]
Charlotte maakt het iedereen graag naar de zin en helpt waar ze kan. Als ze in een steegje een bewusteloze man ziet liggen, zorgt ze ervoor dat hij naar het ziekenhuis gaat. Zijn ouders zijn haar dankbaar, wat niet geldt voor Rachel, de zus van de man. Zij vertrouwt Charlotte niet en mag haar ook niet. Wel heeft ze haar geheimen. Na verloop van tijd groeit het onderlinge wantrouwen en doen beide vrouwen er alles voor om hun eigen geheimen verborgen te houden. Wie lukt dat het beste en hoever moeten ze gaan?


18 juli 2019

Vergiffenis - Donna Leon
Een vriendin vraag commissaris Brunetti om haar zoon in de gaten te houden, ze denkt dat hij drugs gebruikt. Dan wordt haar man bewusteloos onder een brug gevonden en er lijkt een verband te zijn met het gedrag van haar zoon. Brunetti en zijn team onderzoeken de zaak, maar stuiten op een enorme bureaucratie op het bureau. Tevens gaat het gerucht dat er een lek binnen de politie is en de bewijzen richten zich tegen Signorina Elettra. De waarheid blijkt echter ingewikkeld te zijn, precies zoals Brunetti had verwacht.

23 juli 2019

Een goede daad - David Baldacci
Aloysius Archer is oorlogsveteraan en wordt in 1949 ontslagen uit de gevangenis. Hij is gestraft voor een misdaad die hij niet gepleegd heeft. Bij zijn vrijlating heeft hij een lijst meegekregen waarop vermeld staat wat hij moet doen en wat hij niet mag doen, waaronder het zoeken naar werk en een verbod op het bezoeken van een bar. Op zoek naar werk belandt hij toch in een bar en raakt in gesprek met Hank Pittleman, een machtig zakenman die hem werk aanbiedt. Dan wordt er een moord gepleegd en Archer is de belangrijkste verdachte. Om te voorkomen dat hij opnieuw in de gevangenis belandt, gaat hij zelf op zoek naar de moordenaar.


25 juli 2019

De ex - Alafair Burke
Olivia krijgt te horen dat Jack Harris, ooit haar verloofde, is gearresteerd voor een drievoudige moord. Ze twijfelt er niet aan dat hij onschuldig is, maar wie zou zo ver gaan om hem hiervan te beschuldigen, en vooral waarom? Ze beluit Jack te gaan helpen. Er komt echter steeds meer bewijs dat niet in zijn voordeel werkt. Is en wordt ze gemanipuleerd of heeft ze Jack nooit écht goed gekend?


Dit zijn ze dan, de thrillers van juli. Zit er een bij die er voor jullie echt uitspringt? En waarom?

* Voor onze input maken we gebruik van de verwacht-sectie van Hebban, aangevuld met de informatie die we zelf tot onze beschikking hebben. Dit kan tot gevolg hebben dat we wel eens titels missen als de database door de uitgeverij niet up-to-date is gebracht. We hebben ervoor gekozen om heruitgaven niet op te nemen, omdat er voldoende nieuwe boeken verschijnen. Ook kan het gebeuren dat de releasedata verschoven worden, waardoor een boek niet op de genoemde datum beschikbaar is.Reacties op: Thrillers juli 2019

Meer informatie

Gerelateerd