Advertentie

Wij willen buddyreaden met jullie!

op 10 juli 2020 door

Het is alweer een hele tijd geleden dat we een buddyread met onze volgers hebben gedaan. Hoog tijd om er weer tegenaan te gaan! De vier kroegbazen van het Thriller Café hebben elk een boek gekozen dat we graag met jullie willen lezen. We weten dat velen van jullie een drukke leesagenda hebben en dus hebben we de vier buddyreads gepland in de maanden september, oktober, november en december. Doen jullie mee? 

Het concept van de buddyread is bekend: Je leest met twee of meer personen eenzelfde boek en bespreekt het daarna samen. Dat kan op verschillende manieren: vragen stellen aan elkaar, samen vragen bedenken die iedereen individueel beantwoordt, ingaan op bepaalde thema's of aspecten van het boek, enzovoort. 

Eerst en vooral vertellen we jullie welke titel we gekozen hebben en waarom. Uiteraard vertellen we ook kort waarover het boek gaat. 

Kees - Vals spel van Harlan Coben - september 

Harlan Coben is een prima auteur en omdat ik al eens een boek met Myron Bolitar gelezen heb (het zevende uit de serie), wil ik toch eens met de eerste beginnen. En dan ben ik benieuwd hoe mijn buddy deze PI gaat vinden.

Waarover gaat het boek? Behalve PI is Myron Bolitar ook sportagent, hij kan een klapper maken wanneer zijn vriend Christian een telefoontje van zijn voormalige en doodgewaande vriendin krijgt. De deal die Myron wil maken, dreigt niet door te gaan. Daarom wil hij de waarheid achterhalen, waarbij hij met leugens, geheimen en een familietragedie te maken krijgt. 

Kitty - Het geheugenwoud van Sam Lloyd - oktober 

De achterflap klinkt heel spannend en intrigerend, maar toch kies ik steeds voor een andere thriller. Waarom? Ik heb werkelijk geen flauw idee. Samen lezen is de perfecte stok achter de deur om het boek nu eindelijk op te pakken. En het is nog gezellig ook! 

Waarover gaat het boek? De dertienjarige Elissa wordt na een nationaal schaakkampioenschap wakker in een ondergrondse cel in het Geheugenwoud. Naast het Geheugenwoud woont de twaalfjarige Elijah en hij vindt haar. Hij wil haar niet redden omdat hij de vriendschap met haar niet wil verliezen. Omdat de ontvoerder van Elissa steeds onvoorspelbaarder wordt, is Elijah haar enige hoop. Een dodelijk kat- en-muisspel volgt.

Jeanet - Perfecte resten van Helen Fields - november 

Dit boek ligt al zolang op mijn stapel om gelezen te worden en nu het tweede deel ook lovend wordt ontvangen, is het toch echt tijd om het te gaan lezen. Geen idee waarom dit boek blijft liggen, maar met 1275 keer "wil ik lezen" bij Hebban ben ik blijkbaar niet de enige. Het lijkt me het geschikte moment om met elkaar het boek op te gaan pakken.

Waarover gaat het boek? Het gaat over Luc Callanachs die bij de Schotse politie komt te werken en zich wil bewijzen bij zijn nieuwe team en collega Ava Turner. In de Schotse Hooglanden wordt een lichaam verbrand en alles wat rest, zijn tanden en een reepje stof. Ergens anders in Edingburgh schreeuwt een vrouw om hulp. Als er een vrouw wordt ontvoerd, begint er een race tegen de klok.    

Greet - Mate van onschuld van H.S. Chandler - december

Het boek verscheen eind vorig jaar en heeft een heel interessant prijsje voor wie graag e-books leest. Het is een rechtbankthriller, sexy en psychologisch als ik de boekpagina mag geloven. Niet bepaald een standaardthriller, denk ik dan. Meteen de reden dat ik aan dit boek dacht voor mijn buddyread.

Waarover gaat het boek? Maria staat terecht voor poging tot moord op haar man. Kan ze de jury overtuigen van haar onschuld? Kan het proces nog eerlijk verlopen wanneer twee juryleden een affaire met elkaar beginnen? 

Lijkt het je leuk om mee te lezen met één of zelfs meerdere van deze boeken, reageer dan hieronder door de titel te noemen. Tevens vragen we je om ons je e-mailadres te bezorgen (sturen naar WeLoveCrime@hotmail.com) zodat we verdere details kunnen afstemmen. 

Groetjes vanuit het Thriller Café Reacties op: Wij willen buddyreaden met jullie!

Meer informatie

Gerelateerd