Boekenblog

Villa Nathalie

Villa Nathalie

Hoi, ik ben Nathalie en ik ben gek op lezen en boeken! En sinds een paar jaar schrijf ik ook graag over de boeken die ik lees. Recensies, lijstjes en verslagen van leuke literaire activiteiten: je kunt het allemaal op mijn blog hier vinden.

Romans lees ik vooral graag van Vlaamse auteurs die ik hier zeker in de kijker wil zetten, en daarnaast probeer ik de hele wereld rond te reizen, met een lichte voorkeur voor Scandinavië. Als het me lukt, lees ik een boek al eens graag in de oorspronkelijke taal, hoewel dit niet zo vaak voorkomt. Ik heb echter boeken in het Engels, Frans, Duits én Zweeds op mijn boekenplanken staan, voornamelijk om die talen te onderhouden. Een echte 'taalexpert' ben ik niet, maar voor uw zakelijke teksten heb ik toch wel de juiste achtergrond om naar de puntjes op de i en de komma’s te kijken.

Naast roman en non-fictie passeert er bij vlagen ook al eens een thriller, een poëzie- of een verhalenbundel. Voor mij dienen boeken wat langer te blijven hangen, dieper te graven of scherper te snijden. En ze kunnen zowel uit mijn tijdsgewricht als uit vroegere tijden komen. Uit de toekomst ligt wel wat moeilijker, want ‘verbeeldingsliteratuur’ ligt niet zo op mijn radar.

Ook op deze blogs kan je al eens een artikel van mij vinden:
• Hebban Literatuurclub
• Literatuur uit het hoge Noorden
• Het achtste leven doet ons weven

Tips zijn natuurlijk altijd welkom voor deze boekenveelvraat!

Facebook: https://www.facebook.com/VillaNathalieOverLezen/
Twitter: @NathalieBrs

Uitgelichte berichten

Inhoudstabel en leeslijst 2019

31 januari 2019 1 reactie

Lieve lezer
Dit jaar geen extra maandelijks overzicht van de gelezen boeken. 
In deze inhoudstabel vind je vanaf dit jaar de boekbesprekingen en andere artikels van de voorbije maand, waarvan ik wel...

Buddyreads op Villa Nathalie

31 december 2018 3 reacties

Gelezen
26/01/2019: Puur genieten van Suikerspin samen met Angèle
04/01/2019: Buddyread De rode anjer met Tea
01/12/2018: Arc de Triomphe - Erich Maria Remarque: Buddyread met Truusje Truffel...

Eerdere berichten


Wij horen bij Villa Nathalie

 

Meer informatie