Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gedicht #19 - 14 maart

op 14 maart 2021 door

Het is al een tijdje geleden dat ik hier nog wat poëzie heb gepost. Ik laat het nog steeds van het toeval afhangen of ik er zin en tijd voor heb. Nu is gelukkig weer zo'n moment. 

De gedichtenbundel Zwemlessen voor later is een bundel vol klimaatpoëzie van ruim 160 klimaatdichters uit Nederland en Vlaanderen, van jong naar wat minder jong, en ze hebben één gedeelde zorg: de toestand van de aarde. In de bundel zitten gedichten vol natuurlyriek of die oproepen tot actie, gedichten over ijsberen, wieren en parkeerplakken, traditionele en videogedichten. Er is voor elk wat wils. Die videogedichten zijn al te vinden op het internet. (in het boek vind je de QR-code om te scannen met je smartphone.) Hieronder link ik door naar enkele tips. Als je doorklikt naar YouTube, vind je nog meer filmpjes uit deze bundel. 

Een noodkreet voor de aarde,
een ode aan de natuur,
een pleidooi voor omwenteling

De dichters lezen hieronder zelf voor. En oh ja, de bundel is divers en zeker de moeite waard om weer op ontdekkingstocht te gaan.



Reacties op: Gedicht #19 - 14 maart

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Anne Provoost

Anne Provoost

Anne Provoost is een Vlaams schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur, romans e...