Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De nieuwe Science Fiction en Fantasy boeken van ... April

op 30 maart 2017 door

De laatste dag van maart is aangebroken, tijd om vooruit te kijken naar de vierde maand van 2017.
Welke pareltjes verschijnen er in april?

Op 15-04 verschijnt EMP-serie 1 - Een seconde later  van William R. Forstchen

Een electromagnetic pulse (EMP) vaagt in een klap de totale elektrische infrastructuur weg waardoor niets meer werkt: verwarming, airco, computers, banken, ziekenhuizen, auto's, vliegtuigen en alle andere apparaten en voertuigen waar elektronica in zitten.

Een thriller met een bijzonder realistisch scenario. Nog voor verschijnen is het scenario uit dit boek als reële dreiging besproken in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Een seconde later is het eerste deel van een trilogie.

Op 20-04 verschijnt Kukulkans Meesterplan 1De Jaguarkrijger van Peter Varg

Hoog in de Andes zijn twee onthoofde kinderen gevonden, van wie het hart uit hun lichaam gesneden is. Jaguarkrijger Juan laat zijn menselijkheid achter, transformeert in zijn geestesbeest en gaat op zoek naar de dader: een vleermuismonster van voorbij de poort tussen de werelden. Levensgevaarlijk gewond trekt hij zich na het gevecht terug en hoort een gebiedende stem zeggen dat de laatste dagen eraan komen. De stem vertelt hem over de op handen zijnde kosmische strijd, waarin Juans dochter Monica een meisje zal baren dat het universum kan redden van de ondergang. Juan moet ervoor zorgen dat Monica de juiste, waardige Coya-man zal treffen om dit kind te verwekken.
Maar dan ontmoet Monica Peter, een Belgische sociaal werker die in Chili neergestreken is...

Op 22-04 verschijnt Een Zwaard van Zwart Staal van Alex Marshall

Een Zwaard van Zwart Staal is deel 2 van Alex Marshalls fantasy-trilogie. Na vijfhonderd jaar is het Verdronken Koninkrijk teruggekeerd, en met het eiland ook de monsterlijke geheimen die het herbergde; alle leven op de Ster wordt bedreigd. Terwijl een onmenselijk leger zich verzamelt op de kusten, klaar om de Immaculate Archipel binnen te dringen, staan de leiders van de Kobaltcompagnie voor een onmogelijke keuze: hun dromen van glorie en wraak laten schieten om de dreiging vanuit een ander rijk het hoofd te bieden, of hun ambities na te jagen, in de hoop dat de Ster er nog is als de rook is opgetrokken.

Op 28-04 verschijnen

De corrupte trilogie 1 - De geestenwereld van Ian Laverman

De meditatie van Marko Mo´ wordt verstoord, kreten om hulp galmen door het bos. Mo´ begint te zoeken naar de stemmen die hij hoort. Deze zoektocht brengt hem naar de geestenwereld. Hier treft hij een zieke wereld aan. De corruptie verspreidt zich snel en neemt alles over wat op zijn pad komt. Als geestengids in opleiding is het Mo´'s taak om de wereld te beschermen, maar waar is zijn mentor naartoe?

Drakenijs 1 - Kristallen hart van Cocky van Dijk

Isa, de Hoeder van het Zielenhof, is ten einde raad. Nu een groep IJsDraken zich heeft afgesplitst van de Drakenburcht, is het in stand houden van het ijs, waarin mensen die aan het eind van hun levensdagen zijn worden ingevroren, een probleem geworden. Isa ziet letterlijk het hof in elkaar storten. De groep Draken weigert echter te hulp te schieten.

Bloed van Kim ten Tusscher
Sinds Lilith - een machtige drakenwisselaar - de rol als profeet van Ja- kob accepteerde, is de vrede tussen Merzia en Naftalia hersteld. Hoe fragiel die vrede is, blijkt wanneer de erfgenaam van de troon terugkeert naar Nadesj. Terwijl Lilith aan de verwachtingen van haar God probeert te voldoen, maakt de jonge koning plannen om de Jakobanen voor- goed uit zijn rijk te verdrijven. Kan Lilith haar idealen in stand houden of moet ze opnieuw worden wat ze altijd heeft gevreesd?

Naast nieuwe uitgaves, verschijnen er deze maand ook een aantal herdrukken


Op 11-04 verschijnt Echo van Tamara Geraeds

Sara groeit op bij haar demonische moeder, gevangen binnen de muren van een huis vol pijn en vernedering. Ze lijkt geboren voor het ongeluk, het lot gooit de ene na de andere gruwel voor haar voeten. Genadeloos wordt haar elk sprankje hoop ontnomen en elk moeizaam gevonden stukje geluk wordt overschaduwd door onmenselijke straffen.

Toch laat de jonge Sara zich niet uit het veld slaan. Ze blijft vechten voor haar leven en de vrijheid waar ze zo naar verlangt. Zal haar overlevingsdrang groot genoeg zijn? Zal ze ooit de verschrikkingen uit haar verleden kunnen verdrijven? Of zal Sara bezwijken onder de druk van zo veel kwaad?

Op 18-04 verschijnen

De Cirkel van Dave Eggers

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internet bedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. Mae laat zich meeslepen door de energie van het bedrijf, de groepsactiviteiten en de feestjes, de oneindige mogelijkheden - zelfs als ze het leven buiten de campus langzaam uit het oog verliest, een ontmoeting met een collega haar in verwarring brengt, en haar bijdrage aan de Cirkel steeds meer openbaar wordt.

Amerikaanse Goden van  Neil Gaiman
Na drie jaar in de gevangenis kijkt Shadow uit naar de hereniging met Laura, zijn grote liefde. Maar vlak voor hun weerzien komt Laura om bij een auto-ongeluk. Shadow heeft nu niets meer om voor te leven en op goed geluk accepteert hij een baan van de raadselachtige Mr. Wednesday, die meer over hem lijkt te weten dan hijzelf. Ze maken een roadtrip door Amerika, waarbij Shadow tal van excentrieke figuren ontmoet, met wie hij op mysterieuze wijze verbonden blijkt. Shadow komt erachter dat iedereen geheimen heeft, zelfs zijn Laura.

Op 28-04 verschijnen

Zwarte Serie - De Hobbit van J.R.R. Tolkien

Op een dag komen er zomaar dertien dwergen op bezoek bij meneer Bilbo Balings, vergezeld door de beroemde tovenaar Gandalf. Ze komen een feestje vieren in zíjn hobbithol; een afscheidsfeestje welteverstaan. De volgende dag gaat de groep op reis om in het oude Moria een schat te zoeken. Tot zijn grote schrik stelt Gandalf voor dat Bilbo meegaat als het veertiende lid van de expeditie. Voor hij het weet, is hij op avontuur en komt hij in aanraking met trollen, reusachtige wolven, spinnen, aardmannen en niet te vergeten de oude draak Smaug. Zo wordt Bilbo de meest wereldwijze hobbit ooit.

Arthur's val van J.R.R Tolkien

Tolkien begon in de jaren dertig van de twintigste eeuw met Arthurs val, maar legde het opzij om De hobbit en later In de ban van de ring te schrijven. Het werk heeft tachtig jaar onaangeroerd in een lade gelegen, tot het door Tolkiens zoon Christopher werd teruggevonden en bewerkt. Tijdens zijn werkzaamheden kwamen eveneens intrigerende overeenkomsten tussen Arthurs wereld en Midden-aarde aan het licht. In Arthurs val komt koning Arthurs laatste veldtocht aan bod, waarvan hij moet terugkeren als Mordred hem heeft verraden. Arthur is de klap van Guineveres ontrouw met de nu verbannen Lancelot nooit te boven gekomen en moet al zijn kracht aanwenden om Mordreds huurlingen het hoofd te bieden.

De Triomf van de Dwergen van Markus Heitz

Nu de strijd om het Veilige Land voorbij is, keert de rust onder de bewoners eindelijk terug en is het land sterker dan ooit voorbereid om elk gevaar te trotseren. Maar niet alles is wat het lijkt...

In hun oude rijk smeden de elfen duistere plannen. En in de Grijze Bergen wordt een mensenkind gevonden dat de taal van de alfen spreekt. Wonder boven wonder weet het meisje de gunst te winnen van vele bewoners van het Veilige Land. Alleen de dwergen bekijken haar met argusogen.

Als er in de bergen voorbij de grenzen vervolgens een nieuwe, oppermachtige vijand wordt gesignaleerd, blijkt dat het meisje een geheim met zich meedraagt dat de toekomst van mens en dwerg zal bepalen. Met een laatste, allesbepalende slag in het vooruitzicht speelt er echter nog steeds een belangrijke vraag: is de teruggekeerde Tungdil werkelijk de legendarische held van weleer?

Naar welke pareltjes kijken jullie uit? 



Reacties op: De nieuwe Science Fiction en Fantasy boeken van ... April

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Cocky van Dijk

Cocky van Dijk

Cocky van dijk zit al heel haar leven met haar neus in de boeken. Dit leidde ert...

Kim ten Tusscher

Kim ten Tusscher

Schrijver van fantasy en lezer van alle genres om het spannend te houden.