Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Maken robots de mens overbodig?

op 24 november 2017 door

De technologische ontwikkelingen gaan supersnel. Het is tijd ons af te vragen of wij klaar zijn voor een maatschappij waarin robots een steeds grotere rol gaan spelen. Daarom heeft Nederland Leest leuke stellingen bedacht die passen bij de toenemende robotisering van de maatschappij. Natuurlijk geven wij ook nog een leuke sciencefictiontwist aan deze stellingen. Kijk daarvoor naar de vraag onder het filmpje.

De vergrijzing neemt toe waardoor een kleiner deel van de mensen het werk moet doen voor iedereen. Robots kunnen hierbij een handje helpen en net zoals computers ons leven verbeteren. Of zou het met die robots toch anders lopen en hebben onze kinderen straks geen toekomst meer? Kijk in onderstaand filmpje wat onze BN 'ers ervan vinden.



Er zijn ook films, boeken en series met werelden waarin robots de mensen nu eens niet uitroeien, maar waar ze een nuttig onderdeel van de samenleving zijn! In welke 'veilige' fictieve wereld zou jij het liefst leven?


We zijn benieuwd naar jullie antwoord!



Reacties op: Maken robots de mens overbodig?

Meer informatie