Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Groepsrecensie: de Geheimzinnige tuin - Sarah Jio

op 28 mei 2017 door

Sarah Jio is een Amerikaanse schrijfster van Feelgood romans. Haar boeken worden inmiddels in 27 landen vertaald en uitgegeven. Wij van Feelgood mochten haar ontmoeten tijdens een leuke middag in Amsterdam tijdens het Best of Romance event van de Boekerij. Ze werd geïnterviewd door Carla de Jong, en aansluitend kregen we haar roman de Geheimzinnige tuin die voor iedereen persoonlijk werd gesigneerd.

Over de middag in Amsterdam schreven we al een blog: FG meets Best of Romance. Inmiddels hebben we allemaal het boek de Geheimzinnige tuin gelezen. Wat vonden wij ervan?

Sarah Jio?

Voordat we bij de middag in Amsterdam kwamen, had geen van ons gehoord van Sarah Jio, het was dus een verrassing wat we zouden gaan lezen. Dat het een feelgood boek zou zijn wisten we wel, maar de inhoud? Het interview lichtte wel een tipje van de sluier op: Een mysterie rondom een bijzondere bloem: Een Camelia met de naam Middlebury Pink.

De cover

8de114f82cf8e16caf9c7a3a9606bc22.jpg

Het plaatje in de banner is de cover zoals deze op Hebban is te vinden. Toen we het boek kregen bleek dat het bankje en het water niet meer in het ronde kader stond, maar nu full size op de cover was gezet.

Nathalie: Grappig dat de daadwerkelijke cover net iets anders is dan op het plaatje bij Hebban. De foto is wel hetzelfde en die past mooi bij het verhaal. De locatie waar het verhaal zich afspeelt is een landgoed met een hele grote tuin. Ik vind de cover mooi uitgekozen.

Renate: Deze cover vind ik mooier dan die op Hebban staat, Deze spreekt mij meer aan, maar dat zal ook wel komen omdat ik meer met blauw en groen heb dan met zachtroze.

Sanne: De cover is prachtig, ik zou het zeker opgepakt hebben in de winkel. Ik kan mij herinneren dat er op de Facebook pagina van de Boekerij een poll is geweest om te kiezen tussen twee covers (de huidige cover en die op Hebban staat bij het boek). En ik ben blij dat het de gekozen cover is geworden. Het geeft iets meer prijs, en toch is er vrij weinig te zien. Dat geeft het iets geheimzinnigs en past perfect bij de titel en het boek.

Helma: Mooie, echte feelgood cover. Je krijgt gewoon zin om op het bankje dat er staat plaats te nemen en mijmerend te genieten van de prachtige plek. Echt een cover die de sfeer van het boek weergeeft. Feelgood en toch ook een tikje mysterieus.

Schrijfstijl

Over de schrijfstijl zijn we het eens: een hele fijne en prettige schrijfstijl!

Marieke: Sarah Jio heeft een hele fijne stijl van schrijven. Het leest prettig, geen lange zinnen en geen lange hoofdstukken, maar veel afwisseling, ook door de twee verhaallijnen van heden en verleden die op het einde zo mooi samen komen.

Helma: Heerlijk weglezende schrijfstijl, maar dat is natuurlijk wel een beetje feelgood eigen. Door haar beeldende manier van schrijven zie je de prachtige tuinen en het interieur van het huis bijna voor je en zie je jezelf er al bijna door heen dwalen. Fijn ook de perspectiefwisseling in de tijd en het stukje spanning dat ze toevoegt: wat gebeurt er met Flora in 1940 en met Addison in 2001? Dat wil je gewoon weten, waardoor je elke keer denkt: nou, nog een hoofdstuk dan!

Marleen: Ik schoot door het verhaal heen en dat mede dankzij de fijne en vlotte schrijfstijl van Jio. Ze heeft een beeldende schrijfstijl, maar ook weer niet met al teveel details. Heel erg fijn! 

Het verhaal

Bijzonder aan het verhaal is, dat het twee verhaallijnen zijn, in twee tijdsperiodes. Door de afwisseling blijft het constant boeiend om te lezen. Die combinatie van afwisseling en een stukje spanning en mysterie maakten het echt een heel goed verhaal.

Marleen: Ik ben fan van verhalen die worden afgewisseld door verhaallijnen die zich in verschillende periodes afspelen. Sarah Jio heeft in dit boek twee verhalen met elkaar verweven en dat heeft ze op een geloofwaardige manier gedaan. Ik vond vooral het verhaal van Flora, dat zich afspeelt aan het begin van de Tweede Wereldoorlog erg interessant om te leven

Sanne: Het verhaal bevat twee verhaallijnen, het ene speelt zich af in de jaren '40, het tweede begin 21e eeuw en speelt zich af in het zelfde dorp en landhuis. Het boek is naast romantisch ook een beetje spannend en heeft een licht detective-achtig tintje. Ik vind het erg knap hoe Sarah Jio in haar boek switcht tussen heden en verleden en hoe ze beide verhaallijnen bij elkaar weet te brengen. Wel moet ik zeggen dat ik nieuwsgieriger was naar het verhaal dat zich in het verleden afspeelde, dan naar de verhaallijn in het heden.

Renate: Ik heb erg genoten van het verhaal, door de afwisseling in 2 periodes; de jaren 40 en begin 2000, en de verschillende personages, waarvan je voelt tijdens het lezen dat ze geheimen hebben, maakt het ook spannend om te lezen, want je wil weten wat er is voorgevallen bij Flora en Addison in hun leven. Ik heb ook de verschillende bloemen waarover gesproken werd gegoogled om te kijken hoe ze eruit zagen. Het verhaal heeft mij ook verrast, ik had namelijk niet verwacht dat het een verhaal met zowel spanning als romantiek zou zijn, leuke verrassing

Conclusie

Dat we allemaal hebben genoten van het boek is duidelijk. Met vijf keer vier sterren en één keer drie sterren is het duidelijk een aanrader voor de echte Feelgood lezer.

Nathalie: Ik had nog nooit van Sarah Jio gehoord en zou het boek ook niet zelf uitgekozen hebben. Wat ben ik blij de Boekerij een meeting organiseerde en ik erbij mocht zijn, want wat is dit een mooi boek. En ja, ik wil nog meer van haar lezen.

Renate: Dit boek smaakt naar meer, ga zeker meer boeken van Sarah Jio lezen.

Sanne: Ik heb erg genoten van het boek. Veel aaneengesloten tijd om te lezen is mij vaak niet gegund, maar nu nam ik het boek mee op vakantie en heb ik echt even ongezellig gedaan en me laten opslokken in het verhaal. Binnen no-time was het boek uit. Wat had ik graag opzoek willen gaan naar de Camelia, de sfeer van het huis in werkelijkheid willen voelen en de prachtige planten in de bloemenkas willen bewonderen! Dit was het eerste boek dat ik van Sarah Jio las, maar ik wil zeker nog meer van haar lezen.  

Helma: Het boek heeft alles wat een feelgood zo leuk maakt: romantiek, een mysterie en een happy end met een verrassende twist. Ik heb het boek echt in twee dagen uitgelezen en heb ervan genoten. Als haar andere boeken net zo fijn geschreven zijn als De Geheimzinnige Tuin, heeft Sara Jio er een fan bij!

Marieke: Voor mij een zeer geslaagde feelgood roman. Er zijn nog meer boeken van haar vertaald in het Nederlands. -Een avond aan het meer- ligt al klaar. -Bloesem in de sneeuw- vond ik nog net iets mooier dan deze.

Marleen: Met De geheimzinnige tuin heeft Sarah Jio mij aangenaam verrast en ben ik zeker van plan om vaker een boek van haar te lezen. Met de fijne schrijfstijl, mooie verhaallijnen, sluimerende mysterie én een verrassend einde heeft ze een op en top feelgood verhaal neergezet! Must read! 

Wie heeft ook boeken van Sarah Jio gelezen? Welke en wat vond je ervan? Of ben je nieuwsgierig geworden naar boeken van Sarah Jio? Laat ons weten welk boek je hebt gelezen of welke je wilt gaan lezen in een reactie onder deze blog. Wij zijn benieuwd.

Link naar recensies: MariekeSanneHelma, Nathalie, Marleen, Renate.



Reacties op: Groepsrecensie: de Geheimzinnige tuin - Sarah Jio

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah Jio

Sarah Jio

Sarah Jio is een New York Times-bestsellerauteur. Daarnaast is ze journalist en ...