Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Winactie We Love Lit: Ik heb je zien verdwijnen - Christian Jungersen

op 03 oktober 2017 door

Update: De winnaars van deze winactie zijn bekend! Kijk snel onderaan om te kijken of je er bij bent!

Vanaf donderdag 5 oktober is in Nederland de film Du forsvinder (You disappear) te zien, een aangrijpend drama gebaseerd op de bestseller van de Deense auteur Christian Jungersen. Regisseur van dienst is Peter Schønau Fog. Onder de cast bevinden zich onder andere Trine Dyrholm (DK, o.a. Festen, Førbrydelsen/The Killing, Arvingerne/The Legacy), Nikolaj Lie Kaas (DK, o.a. Kvinden i buret, Fasandræberne  & Flaskepost fra P als Carl Mørck, Bedrag/Follow the money) en Michael Nyqvist (ZW, overleden op 27 juni 2017, o.a. Millennium-trilogie en As it is in heaven). De top van de Scandinavische acteurs met andere woorden... 

Het is niet helemaal duidelijk wanneer de film in de Belgische zalen komt. In september werd hij al vertoond op het Filmfestival van Oostende. Het boek dat in 2013 de Deense lezersprijs kreeg, werd in het Nederlands vertaald als Ik heb je zien verdwijnen.

Waarover gaat het boek?

Frederik, een gerespecteerd directeur van een privéschool, is met zijn familie voor vakantie op Mallorca. Door zijn roekeloze rijgedrag breekt er ruzie uit in de auto, waarbij Frederik onverwachts instort. In het ziekenhuis wordt ontdekt dat hij al lange tijd een hersentumor heeft. De arts bespreekt met Fredrik en zijn vrouw Mia de mogelijke consequenties. De hersentumor van Fredrik kan de oorzaak zijn van persoonlijkheidsveranderingen. Aan het begin van het nieuwe schooljaar wordt Fredrik onder het oog van zijn leerlingen en Mia, lerares op dezelfde school, gearresteerd op verdenking van miljoenenfraude. De arrestatie veroorzaakt een schok binnen zijn gezin en de school. Dit is iets wat niemand had verwacht. Aan het denken gezet door vragen van de arts die de hersentumor ontdekte, vermoedt Mia dat het gedrag van Fredrik veroorzaakt werd door zijn ziekte. Ze schakelt de hulp in van Bernard, een advocaat die ze leerde kennen tijdens een gespreksgroep van lotgenoten. Dit is het begin van een spel van schuld en verantwoordelijkheid. Want wie treft blaam: Frederik of de hersentumor?

Beelden zeggen vaak meer dan woorden, dus geniet van de trailer! 

Wil jij een exemplaar van het boek winnen?

Ook blogspot We Love Lit mag naast de blogspot Literatuur uit het hoge Noorden van Hebban maar liefst twee exemplaren van Ik heb je zien verdwijnen verloten. Daarvoor vragen we je natuurlijk een tegenprestatie. Graag geven wij jou binnen de 4 weken na ontvangst van het boek, namelijk een podium op onze spot waarin je dit boek samen met de andere winnaar samen mag voorstellen in een buddyread! De buddyread wordt door ons gecoördineerd. Reageer onder dit artikel vóór donderdag 5 oktober 12h00 als je hierin geïnteresseerd bent. De winnaars worden daarna zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Laat je onder deze blog ook even weten of je al van Christian Jungersen gehoord had, en/of van het boek/de film? Of wil je nù het boek gaan lezen of de film gaan bekijken? 

Wij zijn benieuwd naar jullie reacties! 



Nathalie

NB: Tekst en beeld met dank aan Hebban-maatje Greet van We Love Crime & Literatuur uit het hoge Noorden



Reacties op: Winactie We Love Lit: Ik heb je zien verdwijnen - Christian Jungersen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Christian Jungersen

Christian Jungersen

Christian Jungersen is de rijzende ster van Denemarken. Zijn roman Kreupelhout k...