Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy Read: Op zoek naar Violet Park (Pas op: Spoilers!)

op 26 september 2017 door

Op zoek naar Violet Park van Jenny Valentine is door uitgeverij L.S. Amsterdam in een nieuw jasje gestoken! Vanwege de prijs van €5 is het zeker een koopje! Femke en Tinke lezen dit boek deze week samen als buddy read. Lees hier wat wij van het boek vinden en lees eventueel gezellig mee opdat we erover kunnen praten in de reacties! PAS wel op voor de potentiële SPOILERS die dit artikel bevat!

Op zoek naar Violet Park gaat over de 16-jarige Lucas die op zoek gaat naar de identiteit van een gestorven vrouw die in een urn in een taxi is achtergelaten. Maar gaandeweg hij leert vooral iets over zichzelf. Klinkt best grappig, toch? Dat dachten wij ook! Tijdens deze buddy read lezen we - sinds 22 september - elke dag 30 tot 40 pagina's. Het boek heeft nog niet eens 200 pagina's, dus het wordt een korte buddyread.

Dag 1

Tinke, hoofdstuk 1 tot 5, pagina 33:

Dit is mijn eerste Jenny Valentine boek. Mijn eerste indruk is: een bijzonder boek. Een beetje vreemd is het wel, er is een gekke sfeer, zo over de doden praten is heel vreemd. En dan hebben we ook nog het verhaal van zijn vader en de verdwijning. Ik weet niet precies wat ik van dit boek moet vinden. In ieder geval is het bijzonder en anders dan andere boeken. Tot nu toe is het wel oké. Personages zijn goed beschreven dus we kunnen door!

Femke, hoofdstuk 1 tot 5, pagina 33:

Ik vind het begin wel leuk. Het spreekt me wel aan hoe Lucas dit verhaal vertelt! Ik denk dat dit een character-driven boek is. Volgens mij vertelt Lucas van alles en nog wat en moet het je maar net liggen hoe hij dat als personage doet. Tot nu toe bevalt dat me wel. Zijn lijstjes vind ik ook wel leuk. Een minpunt tot nu toe wel is dat hij steeds maar wil bewijzen dat hij niet zo gestoord is als lijkt. Als hij dat niet telkens zou benoemen, zou het me een stuk minder ergeren, denk ik.

Dag 2

Tinke, hoofdstuk 5 tot 8, pagina 63:

Het boek heeft wel z'n charmes. De onderwerpen, dood en verdwijning zijn zware onderwerpen, maar in dit boek lijkt het minder zwaar dan dat het is. Het heeft toch iets vrolijks in zich. Ik vind Lucas trouwens wel iets hebben. De manier waarop alles wordt beschreven en hoe hij denkt. Het boek is bijzonder, maar tegelijkertijd ook heel vreemd. Nog steeds heeft het een vreemde sfeer. De situatie is zo abnormaal. Het boek is gewoon anders dan andere boeken en daar moet ik nog even aan wennen.  

Femke, hoofdstuk 5 tot 10, pagina 75:

Over het net gelezen stuk heb ik wat gemixtere gevoelens. Eerst zwakte het wat af, maar ik kan niet echt benoemen wat dat nou is of waar het aan ligt. Het was 'm gewoon niet helemaal. Maar ik vind het wel fascinerend hoe Violet hem zo bezighoudt. Het grappig hoe begaan Lucas met haar is en dat ze, schitterend in haar afwezigheid, ook echt een rol speelt - bijvoorbeeld als Lucas zegt dat hij voelt dat ze glimlacht. Leuk dat hij haar online gevonden heeft, trouwens! 

Dag 3

Tinke, hoofdstuk 8 tot 15, pagina 103:

Eindelijk weten we meer over Violet. Het heeft wel een aantal pagina's gekost, maar we beginnen meer te informatie te krijgen. We komen steeds dichter bij Violet Park en haar verhaal. En dan nog het andere onderwerp in dit boek, de verdwijning van Lucas' vader. Ik denk zelf dat zijn vader op zoek is naar zijn vader, maar we zullen zien wat de echte reden is. 

Femke, hoofdstuk 11 tot 17, pagina 119:

Tot nu toe speelt er van alles en nog wat. Zo hebben we niet alleen Violet Park, maar ook de verdwijning van Lucas' vader en Martha krijgt nu ook een rol. Ik hoop wel dat dit allemaal in elkaar valt, al had ik misschien liever gehad dat het echt alleen om de zoektocht naar Violet Park ging. Ik vond het juist fascinerend dat gewoon deze vrouw op zich hem zo kon fascineren. Nu zit er ook echt een connectie achter en ik weet nog niet wat ik ervan vind. Zeker nu Lucas' vader Violet Park blijkt te kennen. Wat een toeval! Voor Lucas brengt dit wel een soort nieuwe drive met zich mee; nu kan hij met z'n zoektocht antwoorden op meerdere vragen vinden.

Dag 4

Tinke, hoofdstuk 15 tot 19, pagina 130:

Ik vind het allemaal iets te veraderlijk worden. De vader kent Violet. Wauw eigenlijk iets te voorspelbaar. Maar ik heb een nieuwe theorie. Ik denk dat de vader van Lucas de urn heeft achter gelaten. Ik weet niet precies waarom ik dit denk, maar goed. Lucas' vader kent Violet en heeft een boek over geschreven. Lucas vader verdwijnt. De connectie is er en ik ben benieuwd waarom vader weg is gegaan. Ik wil weten waar zijn vader is! Ik wil het nu weten, hopelijk lees ik het morgen! 

Femke, hoofdstuk 17 tot 22, pagina 145:

Haha, ik had er nog niet zo naar gekeken zoals Tinke dat doet. Maar ik sluit me wel aan bij de theorie, het kan best een mogelijkheid zijn, toch?! Ik ben benieuwd wat voor antwoorden er volgen in het laatste stuk van het boek. Ik vrees een beetje dat het me alleen maar kan teleurstellen..

Verder wil ik over het afgelopen stuk zeggen dat ik het stuk waar Mercy een rol in speelde wel mooi vond, maar Martha daarentegen is een personage dat me niet zo aanstaat. Wat vind jij van alle andere personages buiten Lucas, zijn vader en Violet Park om, Tinke? Ik ben wel benieuwd!

Dag 5

Tinke, hoofdstuk 19 tot 24, pagina 163:

Damnn de aap is uit de mouw. Ik vind het echt steeds vreemder worden. Het hele verhaal draait om 2 mensen, Violet Park en Pete Swain. En ze zijn beide een beetje gek. De ene is dood en de andere heeft diegene geholpen met dood gaan en is nu weg. Heel gek verhaal. Ik weet echt niet meer wat ik van dit boek moet vinden. Het maakt me echt confused. Ik ben nu wel echt voor 80% zeker dat de vader van Lucas, Pete de urn heeft achtergelaten. Nu is alleen nog de vraag: waarom? En waar is die man?

Femke: hoofdstuk 22 tot 24, pagina 163:

Dat stuk met het interview tussen de vader van Lucas en Violet Park vind ik mooi. En wow, dat verzoek van hulp bij zelfdoding zag ik even niet aankomen! Dit maakt zeker wel nieuwsgierig: zou ie het echt hebben gedaan, hoe is het afgelopen? Ik ben benieuwd hoe het in elkaar steekt!

Dag 6

Tinke, hoofdstuk 24 tot het einde

Damnn de aap is uit de mouw, alweer. Wat een gek verhaal. Echt vreselijk, die vader: ik heb het echt met Lucas te doen. Niet leuk. Zijn moeder is nog met hem getrouwd! Ik zou het geld pakken als ik haar was. Ik wist het! Hij heeft haar daar achtergelaten. Echt vreselijk hoe mensen zijn, zo een urn achterlaten alleen voor geld! Ik vind het jammer dat het einde zo moest zijn. Ik had liever een happy end :)

Femke, hoofdstuk 24 tot het einde

Ik vind het punt van Lucas’ vader en zijn andere identiteit wel mooi gevonden. Ook de ‘plottwist’ met het briefje vind ik goed. Wat me overigens opvalt: ik heb maar één keer eerder een boek van Jenny Valentine gelezen (Door het vuur) maar volgens mij staan haar eindes wel in lijn met elkaar.

Ik vind het dus niet per se een slecht einde, of jammer. Ik vind het wel een mooie afsluiting. Een happy end had me nu ook opeens zo onrealistisch geleken. Ik geef waarschijnlijk het boek 3 sterren. Nu op naar de volgende buddy read met een boek van Jenny Valentine: Gebroken soep!

De volgende buddy read van Elke en Femke omtrent Gebroken soep start vrijdag 6 oktober. Lees je mee?



Reacties op: Buddy Read: Op zoek naar Violet Park (Pas op: Spoilers!)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jenny Valentine

Jenny Valentine

Jenny Valentine is een Britse jeugdboekenschrijfster. Met haar debuut Finding Vi...