Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Boekenfestijn

op 14 oktober 2017 door

813ef851c45fcb624afc54bfb128c0a7.jpg
Vorige week had ik mijn jaarlijkse date met het Boekenfestijn in Brussels Expo.
Wat is het toch altijd heerlijk om de vele tafels af te struinen op zoek naar mooie parels!

Meestal kijk ik op voorhand al eens op de website of er boeken zijn die mij aanspreken en maak ik een lijst van boeken die ik zeker wil (als ze tenminste aanwezig zijn). Dit jaar prijkten er al meer dan 20 titels op mijn lijst. Spannend!

Wat een teleurstelling toen bleek dat heel wat van die titels ofwel niet aanwezig waren ofwel nog niet uitgestald waren. Tijd om op een andere dag terug te gaan, had ik niet. En ook op de dag zelf was mijn tijd beperkt tot 3 uurtjes rondkijken.

Uiteindelijk belandden er slechts 7 boeken in mijn mandje. Hoewel dat er veel minder waren dan voorzien, ben ik toch blij met hetgeen ik gevonden heb. Kijk je even mee naar mijn nieuwe aanwinsten?

Waar is Bernadette?

cc247d31101b47d396745a8124aca6b9.jpg

Wie is Bernadette Fox?
Voor haar man Elgie Branch, topman bij Microsoft, is ze zijn geestige, getalenteerde, wispelturige en getroebleerde vrouw.
Voor designexperts is ze een revolutionair architect.
Voor de moeders van school is ze een regelrecht gevaar.
Voor de vijftienjarige Bee is ze haar beste vriendin, en gewoon mam.

Maar dan verdwijnt Bernadette. Bee zet alles op alles om haar moeder terug te vinden.

Maria Semple groeide op in Spanje en Amerika. Ze werkte vijftien jaar in Los Angeles als scenarioschrijver voor tv-series, zoals Ellen, Saturday Night Live en Arrested Development. Ze woont in Seattle met haar man en dochter. Waar is Bernadette? kreeg fantastische recensies en is een New York Times Bestseller.

Tourmaline

e1c2e5a8abcc6f102b44fb3a3222af9f.png

The Tourmaline Archipelago is a place of wonder and grotesquerie which exists on the other side of our dreams. In our sleep we sail its seas and walk the streets of its cities like phantoms. Sometimes we bring back souls from the other side when we wake. Lost, confused, and possessed of powers which leak through from their home, these exiles are pursued by the mysterious Hegemony, which seeks to enslave them. When a woman appears who exists in both worlds simultaneously, she must run for her life from enemies who will tear apart the boundaries of existence and plunge each into chaos in order to possess her abilities.
Pearl of China

bb295dea288ff83a60c6fbe4af99e45f.jpg
In the small southern town of Chin-kiang, two young girls from very different worlds collide and become inseparable companions. Willow is hardened by poverty and fearful for her future; Pearl is the daughter of a Christian missionary who desperately wishes she was Chinese too. Neither could have foreseen the transformation of the little American girl embarrassed by her blonde hair into the Nobel Prize-winning writer and one of China's modern heroines, Pearl S. Buck. When the country erupts in civil war between the Nationalists and the Communists, Pearl and Willow are brutally reminded of their differences. Pearl's family is forced to flee the country and Willow is punished for her loyalty to her cultural imperialist' friend. And yet, in the face of everything that threatens to tear them apart, the paths of these two women remain intimately entwined.
Je geld of je leven

2f32a2daf5dffa1602114bb503da0516.png

Sinds de nieuwe eigenaars verzorgingshuis De Diamant hebben overgenomen, gaat het er bergafwaarts. Slecht eten, chagrijnig personeel, te weinig lichaamsbeweging en constante bezuinigingen. Vijf bewoners Märtha, Oscar, Bertil, Stina en Anna-Greta pikken het niet langer: ze zouden in de gevangenis nog beter af zijn!Dan krijgt Märtha een ingeving: ze moeten een misdaad plegen. Een gewiekst plan dat ze ook nog geld zal opleveren. Vijf van die oudjes verdenkt toch niemand...Gewapend met hun rollators plegen ze hun eerste overval in het luxe Grand Hotel. Ze krijgen de smaak te pakken en plannen de perfecte misdaad. De vijf raken echter verstrikt in de onderwereld, en dan begint het avontuur pas echt.Je geld of je leven is een heerlijk humoristische feelgoodroman. Je zult De Vijf met hun goede bedoelingen en hilarische verwikkelingen ogenblikkelijk in je hart sluiten.
               Ik maak me niet druk

0b49632986e283e40144a0cf6c2f7da7.jpg'In de herfst van mijn leven is veel duidelijk geworden: ik maakte me druk om zo veel dingen Maar nu niet meer!' 
In 'Ik maak je niet druk' geeft Shirley MacLaine zichzelf geheel bloot in een reeks overpeinzingen over kleine ergernissen en grote vraagstukken. Ze vertelt openhartig, humoristisch en wijs over de dingen waar ze zich niet druk meer om maakt diëten tot je erbij neervalt, luisteren naar saaie mensen, haar uiterlijk en waar ze zich altijd druk om zal blijven maken, hoe oud ze ook wordt toneelspelen, nieuwsgierig zijn.Het hele boek is gelardeerd met haar persoonlijke belevenissen met filmgrootheden als Alfred Hitchcock, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra en Jack Nicholson. Ze vertelt over haar minnaars (onder wie twee premiers), haar haat-liefdeverhouding met journalisten en collega-sterren en haar kijk op de wereld, die haar irriteert en provoceert, maar die haar ook blijft verbazen door zijn schoonheid en humor.Shirley MacLaine mag zich dan over niet al te veel meer druk maken, haar humoristische eerlijkheid blijft de lezer raken.
               


Calamiteitenleer voor gevorderden

b4bfbf27099d7716dd5c1b2c3babae2f.jpg
De achttienjarige Blue van Meer vindt op de eliteschool St. Gallway in North Carolina aansluiting bij een groep charismatische scholieren en hun al even intrigerende docente Hannah Schneider. Wanneer een van Hannahs
vrienden verdrinkt en ook zijzelf op een gruwelijke manier aan haar eind komt, ontdekt Blue dat achter deze mysterieuze sterfgevallen een wereld van raadsels en geheimen schuilgaat.
Calamiteitenleer voor gevorderden is een fascinerend verhaal, dat is opgebouwd als een syllabus voor een collegereeks over grote werken uit de literatuur. Door de spanning van Hitchcock te combineren met de literaire
kwaliteiten van Donna Tartt weet Pessl een duizelingwekkend relaas over de dood, vlinders, vrouwen, politiek radicalisme en kalverliefdes neer te zetten.
               Alles is breekbaar

c8435c1e0ec6ab174e18afa5700344a2.jpgNeil Gaiman is de met vele prijzen overladen Amerikaanse sterauteur die zich niet in een hokje laat stoppen en precies doet waar hij goed in is: het vertellen van magische verhalen vol fantasy- en thrillerelementen die verbijsteren, ontroeren en onvergetelijk zijn. 
'Laat me je een verhaal vertellen. Nee, wacht, een is niet genoeg. Ik begin opnieuw...
Laat me je verhalen vertellen over de maanden van het jaar, over spoken en hartzeer, over afschuw en begeerte. Laat me je vertellen over drinkgelagen en telefoongerinkel, over goede daden en slechte dagen, over instorten en goedmaken, over monsters en vermiste vaders, over Franse dametjes in Miami, over vriendelijke wolven en over hoe je met meisjes moet praten.
Er zijn verhalen in verhalen, gefluisterd in de kleine uren, geschreeuwd boven het dagelijks geraas uit, spelend tussen minnaars en vijanden, vreemden en vrienden. Maar allemaal zijn ze breekbaar, gemaakt van maar zesentwintig letters in telkens wisselende combinaties, die, als je dat toelaat, je doen duizelen, door je verbeelding blijven spoken en je ziel zullen raken.'
            

En jij? Ga jij soms naar het Boekenfestijn?
Maak je dan op voorhand een lijstje? Of laat je je volledig ter plekke verrassen?
Zijn er boeken uit mijn stapel hierboven die je aanspreken of die je al gelezen hebt?Reacties op: Boekenfestijn

Meer informatie

Gerelateerd