Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

INHOUDSTAFEL

op 18 december 2017 door

Andere
Alle artikels die niet specifiek onder één van de volgende categorieën vallen, vind je hier terug.

Bibliotheken
Omdat het altijd heerlijk wegdromen is wanneer je foto’s ziet van mooie bibliotheken, worden deze inspirerende plekken in deze rubriek verzameld. Zowel eigen foto’s als materiaal vanop het internet komen hier aan bod.

Boeken
Artikels naar aanleiding van boeken vind je hier. De besproken boeken zijn boekenbloggersklussen, recensie-exemplaren, eigen exemplaren, bibboeken, …

Books and Art
Boeken en kunst gaan goed samen. Wat ik daarmee bedoel? Dat kom je hier te weten.

Dagboek 2018
Elke week een soort dagboek van de voorbije dagen maken, dat is mijn bedoeling voor 2018.
Allerlei onderwerpen komen hierbij aan bod: gelezen boeken, stand van zaken van de HRC 2018, tentoonstellingen, nieuwe ideeën, ...

EHW
Deze afkorting staat voor 'Etymologisch Hebban Woordenboek’.
Synoniem: ‘Eerste Hulp bij Woordoorsprongverklaring’.
Wil je weten wat de oorsprong is van Hebban- en leesgerelateerde woorden? Dan ben je hier op de juiste plek!
Dit woordenboek werd opgesteld in navolging en ter aanvulling van Gigi’s Dikke van Hebban.
Het is een 'work in progress' en wordt dus op regelmatige basis aangevuld.

Gelezen in ...
Hier vind je overzichten van boeken die ik tijdens een bepaalde maand gelezen heb.

Interview
De titel zegt het zelf: hier vind je alle interviews met auteurs (en eventuele voorbereidingen daarop) :-)

Leuke leesplekjes
Soms kom je plekjes tegen die ideaal zijn om je met een boek te installeren en weg te dromen. Zulke plaatsen komen in deze rubriek aan bod.

Portugal
Mooi weer, lekker eten, goede wijn, vriendelijke mensen,… Portugal heeft het allemaal! Eén van mijn dromen is dan ook om ooit ginder te gaan wonen. De eerste stap die ik gezet heb om die droom te realiseren, is mij onderdompelen in de Portugese taal. Alles wat van ver of van dichtbij te maken heeft met Portugal, kan je hier bekijken.

Quote discussie
Over boeken en lezen zijn er heel wat fijne, grappige, interessante quotes te vinden. Via deze rubriek deel ik deze bekende en minder bekende uitspraken met jullie. Mijn bedoeling is om met jullie van gedachten te wisselen: Zijn jullie het eens met de quote? Waarom wel of niet? Waaraan doet deze jullie denken?  … In navolging van de ‘Leesclubdiscussies’ zijn hier nu dus ook de ‘Quote discussies’ op Hebban ;-)

Rijmpjes
Zoals je ook in mijn profielbeschrijving kan zien, hou ik van rijmen. Benieuwd naar mijn boekgerelateerde rijmpjes? Een overzicht vind je hier.

Spelen met taal
Dat ik graag speel met taal, is jullie via mijn rijmpjes al wel duidelijk geworden ;-) Maar hoe kan je nog spelen met taal en boeken? Dat ontdek je hier.



Reacties op: INHOUDSTAFEL

Meer informatie