Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Portugal

op 10 juni 2017 door

Mooi weer, lekker eten, goede wijn, vriendelijke mensen,…
Portugal heeft het allemaal!
Eén van mijn dromen is dan ook om ooit ginder te gaan wonen.

Maar hoe pak je zoiets concreet aan?
Confucius zei “When it is obvious that the goals cannot be reached, don't adjust the goals, adjust the action steps.”
Persoonlijk vat ik dit als volgt op: alles is mogelijk, en als het niet zo lijkt, verlaag dan niet je doelstellingen, maar werk er in kleinere stappen naartoe in plaats van ze in één keer te willen bereiken. Volgens mij is mijn doel om mijn leven hier achter te laten en in Portugal een nieuw leven op te bouwen wél haalbaar, maar moet deze grote verandering wel goed voorbereid worden. Vandaar dat ik deze opdeel in kleinere stappen.
De eerste stap heb ik al gezet: ‘k heb zonet mijn eerste jaar Portugees in het volwassenenonderwijs afgerond! Door intensief te oefenen wil ik de taal binnen een 3-tal jaren goed onder de knie hebben. Heel leuk trouwens, een andere taal leren! Je hebt immers het hele jaar door het gevoel op vakantie te zijn ;-)

Het zal jullie natuurlijk niet verbazen dat ook leesboeken over Portugal mij heel erg interesseren!

3f7acdc02f09442cba64becf7cac3d0e.jpg


Via Hebban hoorde ik voor het eerst over de boeken van Marieke Woudstra, die deels gebaseerd zijn op haar eigen ervaringen in het land. “Thuis in Portugal” en “Een Portugese droom” belandden meteen op mijn ‘nog te lezen’-lijstje. Geen enkele van de vijf bibliotheken waar ik regelmatig naartoe ga, heeft deze boeken echter in zijn bezit. Maar het toeval wil dat ik deze week in de Aldi-folder zag dat het boek “Thuis in Portugal” vandaag voor € 6,00 in de aanbieding ging zijn. Vanochtend vroeg ben ik het dus gaan halen en zeg nu zelf: als dat geen mooi begin is van het weekend ;-)
Het ligt intussen op mijn nachtkastje te wachten om vlak voor het slapengaan gelezen te worden, zodat ik ’s nachts heerlijk kan dromen!

Een recensie van het boek volgt zodra het uitgelezen is.
Mochten jullie in tussentijd nog andere leestips voor mij hebben in verband met Portugal, dan zijn deze zeer welkom!Reacties op: Portugal

Meer informatie

Gerelateerd