Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Leesclubregels

op 27 oktober 2015 door

DEELNEMEN
Van de deelnemers die een boek hebben gewonnen verwachten we een actieve deelname aan alle onderdelen van de leesclub. Ook verwachten we dat je na afloop van de leesclub een lezersrecensie plaatst bij het boek op Hebban. Heb je zonder opgaaf van reden niet actief deelgenomen, maar wel een gratis boek ontvangen, dan word je uitgesloten van deelname aan een volgende leesclub.

STRUCTUUR
Een leesclub bestaat uit de volgende onderdelen:

Voor het lezen
De lijst met winnaars van de boeken is bekendgemaakt in het artikel 'Deelnemers'. In het onderdeel 'Voor het lezen' kunnen de deelnemers hun verwachtingen met betrekking tot het boek naar aanleiding van de cover en flaptekst met elkaar delen. 

Tijdens het lezen
In dit onderdeel delen de lezers opvallende quotes, spel- en stijlfouten met elkaar en kunnen discussiepunten achterlaten waarop zij in het volgende onderdeel terug willen komen. Ook kunnen er opvallende of merkwaardige passages uit het boek met elkaar gedeeld worden. Let wel op hier geen spoilers te plaatsen.

Beoordeling
De lezers beoordelen het boek in cijfers (0-10). Deze beoordelingen worden later in het algemene leesclubverslag opgenomen. Ook publiceert de deelnemer na het lezen een recensie op Hebban. 

Deelname van de auteur
Als de auteur deelneemt aan de leesclub, dan wordt voor het stellen van lezersvragen een speciale page geopend. Hierin kunnen lezers hun vraag formuleren en de auteur kan daar direct de vragen beantwoorden. De speciale page 'Vragen aan (naam auteur)' wordt tegelijk met 'Tijdens het lezen' geopend en blijft gedurende de resterende looptijd geopend.

Leesclubverslag
Als de discussie het eindpunt nadert, maakt de leesclubcoördinator een verslag  van de betreffende leesclub. Dit verslag wordt op de leesclubpagina én op Hebban Vandaag gepubliceerd.

Let op:
De leesclubcoördinator behoudt zich het recht voor om corrigerend op te treden bij onacceptabel gedrag in de leesclub.


Reacties op: Leesclubregels

Meer informatie

Gesponsorde boeken