Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 18 maart 2019 door

Laatste Update 03-05-2019: alle vragen zijn gesteld, deadline voor antwoorden+recensie is 08-05-2019!

De discussie is begonnen! Als ik een vraag heb gesteld zet ik deze in het overzicht en stuur ik een notificatie zodat je makkelijker kunt controleren of je een vraag al hebt beantwoord. Let op: Reageer onder de betreffende vraag in de discussieruimte hieronder!

LEESCLUBVRAGEN

(14-04) 1. Welke verwachtingen had je vooraf en over dit boek en zijn die wel of niet uitgekomen?

(16-04) 2. Hoe ontwikkelen de hoofdpersonages zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?

(19-04) 3. Welke elementen gebruikt de auteur om het verhaal spanning / emotie / diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen / flashbacks / flashforwards en keuze voor de verteller (vertelperspectief).

(23-04) 4. Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden? Hoe worden die uitgewerkt door de auteur?

(25-04) 5. Gewist is in 2012 verschenen met het toekomstbeeld dat Brexit heeft plaatsgevonden. Hoe zou jij het vinden als de wereld van Gewist werkelijkheid zou worden? Denk hierbij aan alle elementen uit het boek.

(27-04) 6. Heeft de auteur je kunnen raken? En op welke manier? In positieve of in negatieve zin?

(29-04) 7. Denk je dat de auteur de lezer met het verhaal een boodschap heeft willen meegeven? Zo ja, welke is dat dan?

(01-05) 8. Stel, het Wissen wordt ingevoerd en jij bent iemand waarbij dat gebeurt. Kortom: je maakt opnieuw kennis met de wereld. Welke ervaring uit jouw leven zou jij heel graag willen ervaren alsof je het weer voor de eerste keer ervaart?

(03-05) 9. Zou jij dit boek iemand aanbevelen en zo ja, wie en waarom?

(03-05) 10. Ga jij verder lezen in deze trilogie en waarom wel/niet?

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd