Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

5 x boekenwinkels in Antwerpen!

op 26 augustus 2018 door

Antwerpen is een grote (shop)stad in België, waar je in je leven toch wel minstens één keer geweest moet zijn. Het barst van de prachtige architectuur, leuke cafés en... Boekenwinkels! Omdat ik afgelopen week met mijn vriend naar Antwerpen ging en hem (mijn nog welgemeende excuses) meesleepte naar de boekhandels, moest ik hier toch even een artikeltje aan wijden. Ik hoop dat jullie iets hebben aan mijn tips, en afraders.

Geschreven door Merel

1. De Slegte 

Boekhandel De Slegte werd me meerdere malen aangeraden. Hier kopen ze boeken in, en deze verkopen ze weer. Gloednieuwe boeken zul je er dus niet vinden. Ik raad deze boekhandel aan als je studieboeken of andere informatieboeken nodig hebt. Ze hebben hier een groot assortiment van. Ook bij de graphic novels heb ik even staan loeren. Als je een specifiek YA-boek nodig hebt en het je niet uitmaakt in welke staat deze verkeert, kun je hier ook even neuzen, hoewel het assortiment niet enorm is. 

2. Standaard Boekhandel

Ik weet dat het cliché klinkt, maar dit is écht een standaard boekhandel. Het is best mooi, modern en ruimtelijk, en je vind er een goed schap aan YA-boeken. Ik raad je deze boekhandel aan als je een nieuw YA-boek wil, de keuze is vrij ruim en er staan enkele 'weetjes' tussen de boeken in. Leuk gedaan!

3. De Groene Waterman

Dit was de eerste boekhandel waar wij een kijkje gingen nemen. Het is een vrij standaard boekhandel, met een minischapje voor Young Adult boeken dat ik pas opmerkte nadat ik ernaar vroeg. Wél heb je een groot assortiment aan jeugdboeken er op de bovenverdieping een soort uitverkoop met allerlei boeken voor een verlaagde prijs. Er lagen echter maar drie YA's tussen en verder voornamelijk informatieboeken, dus we hebben deze winkel snel achter ons gelaten. 

64b5f86ee7c00bc0d75572926de9b79d.jpeg4. The Other Shop

In The Other Shop hebben ze niet alleen boeken, maar ook posters en andere kleine dingen. Ik heb hier geen Young Adult boeken gespot, maar ik raad deze winkel wel aan als je gewoon even wil gniffelen of een cadeautje voor iemand nodig hebt. Je hebt hier namelijk boeken als Dancing with Jezus, Bucket List Beers en Waar is de Wookie? (waar is Waldo, maar dan met karakters van Star Wars, té leuk!) Wij hebben onszelf hier wel even vermaakt.

5. De Fnac

De Fnac zit in een overdekt winkelcentrum en je kunt er, behalve boeken, ook gadgets vinden, dvd's, cd's en andere technische snufjes. Ze hebben er genoeg Young Adult boeken (hoewel ze ze wel onder de categorie 'jeugd' hebben gezet, grrr...) maar ook veel merchandise en funkopops van Game of Thrones, Stranger Things, Harry Potter, The 100 en nog veel meer. Deze winkel is wel een bezoekje waard. 

Dit is geen boekhandel, maar krijgt toch een honourable mention: De Primark! In de Primark in Antwerpen zit namelijk een enorme Harry Potter afdeling met merchandise, shirts, pyjama's en nog veel meer. Er is hier een speciale zaal voor ingericht die wat wegheeft van de grote zaal, met de afdelingsbaniers en een open haard. Heel leuk gedaan! Ik voelde me hier helemaal thuis.

376487318c01d9774152f343928976ac.jpeg

Zijn jullie wel eens in Antwerpen geweest en wat vonden jullie ervan, of ga je binnenkort? Laat het me weten in de reacties!



Reacties op: 5 x boekenwinkels in Antwerpen!

Meer informatie