Advertentie

Releaseparty Eenzaam en extreem ver weg

op 26 juli 2016 door

Twee leden van de Hebban YA Club van 10 mochten naar de boekpresentatie van het boek Eenzaam en extreem ver weg, dat op 1 juli is verschenen bij uitgeverij Moon Young Adult. De boekpresentatie vond, heel toepasselijk, plaats in de Oude Sterrenwacht in Leiden. Femke en Manon waren er bij!

De avond begon met een praatje van uitgeefster Marieke over hoe het was om Eenzaam en extreem ver weg uit te brengen. Ze zei dat ze het manuscript in 2015 las en dat ze meteen helemaal weg van het boek was. Daarnaast is Eenzaam en extreem ver weg het eerste boek dat zij bij Moon heeft uitgegeven. Het boek speelt zich af in de ruimte en het genre is science fiction gecombineerd met romantiek.

Vervolgens was het tijd voor het skype interview met Kate Ling, de auteur van dit boek. Marieke begon het interview door te vragen te stellen over de schrijfgewoontes van Kate. Ze zei dat ze meestal 's avonds vanaf 9 uur schrijft omdat ze nog steeds als bibliothecaresse op een "secondary school" en tijd wil doorbrengen met haar gezin. Vervolgens mochten de bloggers haar ook vragen stellen.

Tot slot kregen we nog een rondleiding door de sterrenwacht. We begonnen de rondleiding bij de grootste telescoop. We mochten het dak open doen en we kregen een uitleg over de telescoop en het gebouw waar het in stond. We mochten ook naar de bibliotheek van de sterrenwacht. De boeken in de bibliotheek waren ontzettend oud en de geur die op je afkwam was ontzettend gaaf! Als laatst mochten we nog een kijkje nemen bij de oudste telescoop. Omdat het erg bewolkt was konden we helaas niet naar de sterren of de maan kijken.

Voordat we weer allemaal terugkeerden naar huis, kregen we nog een goodiebag. Het was zeker een geslaagde avond en hier willen we Moon ook hartelijk voor bedanken!

e3490fc22484492daf777301d4be1362.jpg

Deze foto is gemaakt door Femke

Heb jij het boek Eenzaam en extreem ver weg al gelezen?Reacties op: Releaseparty Eenzaam en extreem ver weg

Meer informatie

Gerelateerd