Advertentie

Boeken waar wij naar uitkijken: november en december 2018

op 03 november 2018 door

Het einde van het jaar nadert, maar er zijn nog genoeg mooie boeken op komst. Het is dus tijd voor een overzicht met de boeken die  in november en december uitkomen en waar wij van de Young Adult Club echt enorm naar uitkijken. Pak je Hebban "Wil Ik Lezen" plankje er maar bij, want deze boeken wil je daar vast wel op zetten.

Anouk

In november komt Skyward uit, van mijn favoriete fantasy auteur Brandon Sanderson. Ook Maria V. Snyder heeft een nieuw boek, Navigating the Stars. Ik was dol op Poison Study, maar niet op de rest van de serie, dus ik ben heel benieuwd wat ik hiervan ga vinden. En als laatste een literatuurtitel die ik tijdens het inkopen voor de boekhandel tegenkwam: My Sister, the Serial Killer van Oyinkan Braithwaite. 100% zeker dat ik een boek met zo'n titel ga lezen! In december komt Queen of Air and Darkness uit, het laatste deel in de serie The Dark Artifices van Cassandra Clare.

Brechtje

Ik moet eerlijk toegeven dat er in november en december niet veel boeken uitkomen waar ik al een tijdje naar uitkijk. Maar er is één boek waar ik wel super enthousiast over ben en al sinds maart naar uitkijk: Talisbinder van Sebastien De Castell, het derde boek in de Spellslinger serie! Ik ben heel benieuwd hoe de verhaallijn van de vorige boeken wordt opgepakt, en of we in dit deel meer te weten komen over het schaduwzwart van Kellen. Sebastien heeft mij tot nu toe altijd weten te verrassen, dus ik ben benieuwd!

Emma

Ik kijk heel erg uit naar het derde deel van The Dark Artifices, Queen of Air and Darkness van Cassandra Clare. Eindelijk zullen we weten hoe het afloopt! Ook ben ik natuurlijk heel erg benieuwd naar de screenplay The crimes of Gellert Grindelwald van J.K. Rowling. November en december geven mij altijd al het ultieme Harry Potter sfeertje en dit maakt het natuurlijk helemaal af! Dit is dan ook het enige boek waarbij ik eerst de film wil zien en dan het boek wil lezen. Maar ik moet zeggen, ik ben naar beiden heel benieuwd!

Feline

Hoewel ik nog stapels boeken heb om te lezen (wat ik helemaal niet erg vind) heb ik toch de brutaliteit om alvast vooruit te kijken. Ik heb alweer boeken gezien waar ik helemaal hyped voor ben. De eerste die ik graag wil noemen is The Wren Hunt door Mary Watson. Het is een spannend, magisch verhaal dat zich afspeelt rond de kerst, dus het is ook nogeens lekker sfeervol. Ik ben echt een sucker voor sfeervolle fantasy, en ik gebruik het altijd om helemaal in de stemming voor het najaar te komen. Wilder van Andrew Simonet wil ik ook graag lezen. Het komt over als precies de goede balans tussen een heftige tiener-romance en droge humor. Hoewel ik ook erg uitkijk naar Skyward van Brandon Sanderson is deze al eerder voorbij gekomen en ga ik dus direct door naar Girls of Paper and Fire van Natasha Ngan. De titel laat weinig aan de verbeelding over. Een koning kiest elk jaar acht meisjes uit om hem te dienen, dit zijn dan de zogenaamde "meisjes van papier". Dit keer is er echter een "meisje van vuur" bij. Het doet me een beetje denken aan een concept van Renée Adiehs The Wrath and the Dawn met meer magie en minder focus op wraak. Het doet me anderzijds ook denken aan Naomi Noviks Uprooted. Van beide auteurs heb ik de boeken in ieder geval met plezier gelezen, dus ik ben heel benieuwd naar dit boek!

Fien

Eentje waar ik al zeker een jaar naar uitkijk is The Reckoning of Noah Shaw van Michelle Hodkin. De Mara Dyer-trilogie is echt één van mijn favoriete series en toen ik vorig jaar hoorde dat er een nieuwe serie kwam met Noah in de hoofrol moest en zou ik die meteen lezen. Dat heb ik veel te snel gedaan want het boek eindigt op een heel frustrerende manier (ik heb het boek nog net niet door de kamer gegooid) en daardoor moest ik dus een jaar wachten op het vervolg... Maar 15 november is het dus eindelijk zover! Een ander boek waar ik heel erg hard naar verlang is Showstealer van Hayley Barker! Showstopper heb ik echt verslonden en is één van mijn favoriete boeken van 2018, dus ik ben heel nieuwsgierig naar het volgende deel. Tenslotte kijk ik nog uit naar Just Don't Mention It, wie de DIMILY-serie gelezen heeft, is waarschijnlijk stiekem verliefd op Tyler. Het nieuwe boek van Estelle Maskame vertelt Tylers verhaal, hoe hij zo geworden is en wat er nu precies in dat prachtige hoofd van hem omging, niet te missen dus!

Iris

Ik heb niet echt boeken waar ik naar uitkijk de aankomende maanden. Ik ben niet zo actief op bookstagram geweest de afgelopen maanden en bookstagram is voor mij meestal mijn nummer 1 bron om erachter te komen wat de nieuwe releases zijn. Een boek waar ik wel enorm erg naar uitkijk is Crimes of Grindelwald van J.K. Rowling. Een vriendin van mij, Romée en ik kijken al sinds de eerste Fantastic Beasts film uit naar deze film, maar ook de boeken die het script van de films bevatten zijn boeken waar wij naar uit kijken. Ik heb er echt heel erg zin in. Verder zijn er geen boeken waar ik naar uitkijk.

Kimberly

Mijn wishlist is zo ontzettend lang, en het worden er eigenlijk alleen maar meer! Van de boeken die dit jaar nog uit moeten komen denk ik dat er 2 uitspringen die ik eigenlijk toch wel direct wil kopen zodra ze er zijn. Het grappige is dat dit beide boeken zijn die een vervolg zijn op boeken die ik al in mijn bezit heb. Uiteraard komen ook nog genoeg nieuwe series uit, maar dat is altijd weer even aankijken of ze net zo goed zijn als je hoopt. Het eerste boek waar ik echt naar uitkijk is Evermore van Sara Holland. Het vervolg op Everless staat zeker hoog op mijn lijstje. Ik vond dit eerste deel zo ontzettend origineel en het verhaal sleepte me compleet mee. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe het verhaal verder gaat. Het tweede boek waar ik mij op verheug is Once a King van Erin Summerill. Het slotdeel van de Ever the Hunted trtilogie is denk ik ook een prachtige ontknoping. Voor wie deze serie niet kent, dit is ook echt een aanrader!

Laurie

Ik had twee boeken waar ik heel erg naar uitkijk en het zijn allebei vierde delen van series. Ten eerste komt Origin (deel 4 van Lux) van Jennifer L. Armentrout uit en na de cliffhanger uit het vorige boek wil ik echt heel graag weten hoe dit verder gaat. Binnenkort komen er ook let's talk artikelen van de gehele Lux serie online, dus houd de spot in de gaten! Daarnaast komt Verlangen (deel 4 van De Royals serie) van Erin Watt uit. Ik heb deze serie pas laat ontdekt en hoewel ik deel 2 en 3 nog moet lezen, komt dit boek zeker in mijn collectie. Maar jullie raden het vast al: het zijn er toch ietsje meer. Talisbinder, waar Brechtje het ook al over had, komt ook in november uit en dat wist ik niet. Deze is meteen naar mijn "wil ik lezen" plankje gegaan. In december zijn er ook twee boeken waar ik naar uitkijk. Aartsrivalen, het vervolg op Alter Ego, van Marissa Meyer en een debutant in Nederland: Aru Shah En het Einde Van De Tijd van Roshani Chokshi. Vooral dat laatste boek klinkt erg interessant, zeker omdat zij internationaal onder het imprint van Rick Riordan wordt uitgegeven.

Maartje

Een aantal boeken waar ik op wacht is al genoemd. Zo heb ik erg veel zin in Verlangen van Erin Watt, Showstealer van Hayley Barker, Aartsrivalen van Marissa Meyer en Evermore van Sara Holland. Verder hoop ik dat eindelijk het tweede deel van De Graces: Vervloekingen van Laure Eve uitkomt, maar de release datum wordt steeds verzet. Ik vond deel één heel leuk om te lezen, maar ben inmiddels echt alles weer vergeten. Mocht het boek eindelijk verschijnen, dan gaat eerst deel 1 in de reread. Ook deel vijf van de Magisterium serie: de gouden toren van Holly Black komt uit. Maar dat is eigenlijk geen Young Adult.

Minca

Pfoeh! Eind dit jaar komen er een hoop boeken uit die ik graag wil lezen of toe wil voegen aan mijn collectie. Zo zijn er een aantal nieuwe of slotdelen van series. Als eerst verschijnt Talisbinder van Sebastien de Castell. Dit is het derde deel in de Spellslinger serie die door uitgeverij Meis & Maas vertaald wordt. Met een jongen als hoofdpersoon was ik eerst een beetje huiverig, maar ik vond de eerste twee delen veruit fantastisch! Verlangen uit de Royals serie van Erin Watt verschijnt ook binnenkort. Ik heb de eerste drie delen verslonden en ik kon geen genoeg krijgen van Ella en Reed. Ik ben nu ook wel heel benieuwd naar het verhaal van Easton want voor hem heb ik wel een zwak ontwikkeld in de voorgaande delen. Het derde deel in de Vuur & As serie van Sabaa Tahir met de titel De Nachtbrenger verschijnt hopelijk ook dit jaar, nadat de publicatie al een aantal keer werd uitgesteld. Natuurlijk mag Origin van Jennifer L. Armentrout niet ontbreken. Ik heb de Lux-serie enkele jaren terug al in het Engels gelezen maar ik vind het fantastisch om opnieuw in hun avonturen te kunnen duiken en nu in mijn eigen taal. Zomer & Keuning heeft een fantastische keuze gemaakt om ook deze serie te vertalen. En het fijne is dat alle delen binnen een jaar tijd zullen verschijnen. Als het goed is verschijnt er in november of december ook nog het boek The Empress van S.J. Kincaid. Helaas is het boek al een aantal keer uitgesteld door Young & Awesome, maar hopelijk verschijnt hij nog in 2018! En dan het langverwachte vervolg op Showstopper van Hailey Barker. Zij was een tijd geleden in Nederland, waar ik helaas niet naar toe kon, maar gelukkig heeft iemand anders mijn exemplaar meegenomen om te laten signeren. Ik ben ontzettend benieuwd naar Showstealer. Last but not least, het vervolg op Alter Ego van Marissa Meyer. Een van mijn favoriete auteurs en een geweldige opzet van een nieuwe serie als je het mij vraagt. Ik hou van superhelden en superschurken en met de titel Aartsrivalen word ik alleen maar meer enthousiast. Laat dat boek maar komen!

Miranda

De boeken waar ik enorm naar uitkijk.  Goh, ééntje steekt daar met vlag en wimpel bovenuit: Fantastic beasts: The Crimes of Grindewald, het complete filmscenario van J.K. Rowling! Ik heb zo enorm genoten van de Harry Potter reeks en het eerste boek en de film van Fantastic beasts, dat ik sta te popelen om het vervolg te lezen, en natuurlijk te gaan kijken in de cinema daarna. Dan kwam ik De kaart der dagen tegen. Dit is het vierde boek van de bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine, geschreven door Ransom Riggs. Top reeks, die zalig wegleest. Verder Tijdbom van Joelle Charbonneau omdat het mij een keigoede thriller lijkt, en ik zot ben op thrillers. Hazels Spreuk, opvolger van Hazels pentakel en deel twee in de Hekensenspiegel trilogie, van Marthe Jongbloed, staat ook op mijn lijstje. Moderne hekserij vind ik een heel intrigerend onderwerp. En dan nog Origin van Jennifer L. Armentrout, deel vier in de Lux serie. Door alle goede commentaren over deze reeks ben ik me erin gaan verdiepen en heb ik de bieb geadviseerd deze reeks aan te schaffen. Want geloof het of niet, ze zit nog niet in de collectie. Dat wordt een heuse leesmarathon, als ze binnen zijn!

Natasha

Het eerste boek waar ik naar uit kijk is Verlangen van Erin Watt. Dit is het vierde deel van The Royals en wordt verteld vanuit Easton. Ik ben zo gek op deze serie; ze hebben allemaal niet op mijn TBR gelegen. Ieder boek las ik gelijk zodra ik het in huis had. Ook komt Tijdbom van Joelle Charbonneau uit. Ik vond haar andere boeken ook goed, dus dit boek staat zeker op mijn wishlist. Ik sluit mijn rijtje af met Aartsrivalen van Marissa Meyer. Het tweede deel van The Renegades. Ik ben nog bezig in Alter Ego, maar de opzet van de wereld van superhelden en superschurken is zo briljant dat ik nu al weet dat ik de rest wil lezen.

Sam

De afgelopen jaren zijn er zo veel goede boeken uitgekomen in het YA genre en ze blijven maar komen! 6 November komt Girls of Paper and Fire van Natasha Ngan uit, de cover is zooo mooi, epic fantasy! Dezelfde dag komt Archenemies van Marissa Meyer uit, het vervolg op Renegades. Ik heb het eerste boek nog niet gelezen, maar ik heb er zo veel goeds over gehoord, kan niet wachten. Ook komt Rise of the Empress van Julie C. Dao uit, het vervolg op Forest of a Thousand Lanterns. Samen met deze boeken in november komen een paar boeken uit die ik denk ik niet ga lezen, maar die jullie wel leuk vinden: The Crimes of Grindelwald Screenplay, The Storyteller (Sea of Ink and Gold 3), This Cruel Design (This mortal Coil 2) en Frozen Reign (Burning Glass 3). 

In december komt Queen of Air and Darkness van Cassandra Clare uit, het derde boek in The Dark Artifices. Ook Evermore van Sara Holland komt uit, Everless 2. Ook komt boek twee van The Glass Spare uit, The Cursed See, van Lauren Destefano.

Naar welk boek dat in november uit komt kijk jij echt uit?

32605122._SY180_.jpg


Reacties op: Boeken waar wij naar uitkijken: november en december 2018

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jennifer Armentrout

Jennifer Armentrout

Jennifer Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauter die onder het pseu...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas is een Amerikaanse YA-schrijfster. Maas studeerde Creative Writing...

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson groeide op in Lincoln, Nebraska. Hij studeerde en doceerde cre...

Maria V. Snyder

Maria V. Snyder

Maria V. Snyder (Philidelphia, Pennsylvania, 1969) is een Amerikaanse auteu...