Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekenketting (3): Roxanne leest en tipt Nina

op 04 december 2020 door

Naar aanleiding van het thema van de Hebban Reading Challenge voor de maand oktober zijn wij hier op Liefde voor YA begonnen met De boekenketting. Het thema was namelijk: lees een boek dat je is aangeraden (door een vriend(in), boekverkoper enzovoorts). In het eerste artikel lazen we al de getipte boeken van Maartje aan Laurie. In het tweede artikel tipte Laurie mij weer vijf boeken waaruit ik kon kiezen om te lezen en te bespreken. Vandaag lezen jullie welk boek ik heb gekozen en tip ik Nina voor het volgende artikel in de boekenketting.

Dit artikel is geschreven door Roxanne

Hoe werkt de Boekenketting?

Aan het begin van de maand krijgt één van ons een lijstje met vijf YA-leestips van een lid van onze club. Zij kiest, zonder ons daarover iets te vertellen, één boek van het lijstje uit. Aan het begin van de volgende maand schrijft zij hierover een recensie op de spot en voegt daaronder haar aanraders voor de volgende vriendin toe. Zo zien we iedere maand een recensie en vijf tips voorbij komen. En, omdat we jullie als lezers ook als vriend of vriendin zien, hebben jullie zo ook direct vijf tips te pakken om te lezen.

Wat tipte Laurie Roxanne ook alweer?

Laurie tipte mij de volgende boeken:

  1. Gewist van Teri Terry
  2. Pupil van Julie Kagawa
  3. Sneeuw als as van Sara Raasch
  4. Dromendochter van Laini Taylor
  5. De glazen troon van Sarah J. Maas

Grappig was dat toen ik deze tips kreeg van Laurie, ik net begonnen was in Pupil, of nou ja, in Talon . Ik lees namelijk in het Engels. De keuze was voor mij in eerste instantie dus ook vrij makkelijk om voor deze te gaan. Wel wilde ik nog meer van deze lijst lezen, dus hier zou het vanaf hangen welk boek ik uiteindelijk zou kiezen. En het werd alsnog Pupil. Ik las ook Dromendochter maar deze kreeg toch 2 hele sterren minder dan Pupil. Ik wilde er nog meer lezen maar hier is het helaas niet meer van gekomen.

Over Pupil

Een geheim genootschap en een verboden liefde...

Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.

Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen...

Leeservaring

Ik heb vanaf moment één genoten van dit boek. Heel blij was ik hiermee want ik houd van draken! De Iron fey-serie van Julie Kagawa vind ik echt heel slecht (don't shoot me!) en haar Schaduw van de Vos-serie weer heel goed. Dus het was echt afwachten met dit boek. Het voelt ook helemaal niet out of place dat het verhaal zich afspeelt in onze moderne wereld of nou ja, de moderne wereld van toen het boek uitkwam met een vleugje fantasie.

Ember kon naar mijn idee soms wat kinderachtig en impulsief zijn. De romantiek is een leuke plus daar houd ik echt van. Ik lees eigenlijk geen enkel boek zonder romantiek. Wel vind ik het jammer dat er wederom een love triangle in het verhaal zit. Deze komt in deel één nog niet heel erg naar boven maar je voelt dat dit een grote rol gaat spelen in de volgende delen.

Er zit veel actie in het boek, hierdoor lees je het boek dus zo weg, puur omdat je wilt weten wat er gaat gebeuren. Zo wilde ik dus ook heel snel door met deel twee (wat ik overigens ook heb gedaan haha). Kagawa kan haar wereld en personages zo goed beschrijven, zo goed dat je het voor je kan zien. Ik heb veel leesplezier gehad aan dit boek en wilde hem niet wegleggen. Ik gaf het boek dan ook 5 sterren.

Roxanne tipt Nina

En nu is het dus aan mij om Nina 5 boeken te tippen. Ik had geen idee waar Nina echt van houd om te lezen. Wat me opviel is dat we eigenlijk best veel gemeen hebben qua genre smaak. Nina leest wel diverser dan ik, dus ik wil een wat diversere keuze hebben voor haar. Hopelijk kan ik er 5 uitpikken die Nina genoeg aanspreken om er één uit te kiezen.

  1. De Wrede Prins van Holly Black. Deze mag niet missen in je gelezen lijst. Ik heb deze serie over Fae en Faerie verslonden. Het leest snel weg en het slokt je op in het verhaal.
  2. Hunted van Meagan Spooner. Een stand alone van een retelling van Belle en het Beest. Een vermakelijke twist op het sprookje zoals wij hem kennen.
  3. Mutual Benefits van H.P. Munro. Dit is een genre wat ik zelf niet lees. Ik vind hem wel interessant klinken. Een contemporary comedy boek.
  4. Fable van Adrienne Young. Een Young Adult boek vol actie, over piraten, een schip en veel geheimen.
  5. Whisper to Me van Nick Lake. Ik ken het boek niet, maar toen ik de omschrijving las leek mij dit wel een interessant boek. Het is een contemporary, mental health boek.

Welk boek hopen jullie dat Nina gaat lezen?



Reacties op: Boekenketting (3): Roxanne leest en tipt Nina

Meer informatie

Gerelateerd