Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Buddy Read: The Perfectionists

op 14 juli 2019 door

Als aanvulling op de succesvolle Pretty Little Liars-serie is hier nu The Perfectionists. Sam en Feline lazen het eerste deel van deze nieuwe serie. 

Over het boek

Mackenzie, Ava, Julie, Caitlin en Parker lijken op het eerste gezicht niet veel gemeenschappelijk te hebben. Ze hebben elk hun eigen vrienden, drama's en doelen. Maar ze delen wel één ding: hun intense haat voor Nolan Hotchkiss. Nolan heeft het leven van veel studenten geruïneerd, en ze vinden dat hij moet boeten voor wat hij gedaan heeft. Ze bedenken de perfecte moord - een hypothetische moord, natuurlijk. Het is slechts fictie... totdat hun wens werkelijkheid is geworden. Nolan is vermoord, precies zoals ze hadden gepland. Maar zij hebben het niet gedaan. Dus wie dan wel?

Verwachtingen

Feline: Eigenlijk ben ik niet zo heel bekend met de Pretty Little Liars-serie. Ik heb een paar afleveringen op Netflix gekeken. Toen vond ik de serie vermakelijk, maar een beetje inhoudsloos. Ik verwachtte dat het boek misschien een beetje vermoeiend zou zijn om te lezen hierdoor. Hoewel ik nieuwsgierig was naar Sara Shepards stijl, verwachtte ik dus geen spectaculair boek. 

Sam: Net als Feline heb ik Pretty Little Liars niet gelezen en wel wat afleveringen gekeken. Ook heb ik geen andere boeken gelezen van Sara Shepard en het is altijd leuk om nieuwe schrijvers te ontdekken. Ik verwacht wel dat deze serie apart gelezen kan worden en ik ben benieuwd! We zijn klaar voor de spanning en de vele geheimen... We gaan het zien!

Schrijfstijl

Feline: Ik was blij verrast. De stijl van Sara Shepard was zeker niet uniek, zoals bij Sarah Crossan of heel weelderig zoals bij Garth Nix. Desondanks wist ze me aardig snel in de wereld van Ava, Caitlin, Julie, Mac en Parker te trekken. Hun drama's fascineerden me, en ik begon net als zij een gloeiende hekel aan Nolan Hotchkiss te krijgen. Shepard weet precies wat ze moet doen om een aanvankelijk redelijk voorspelbaar verhaal toch vermakelijk te houden, en het publiek te blijven boeien. Ondanks mijn aanvankelijke bedenkingen had ik het boek voor mijn doen erg snel uit, en wilde ik eigenlijk nog verder lezen. 

Sam: Wat ik meteen merkte is dat het een erg makkelijke schrijfstijl was. Ik vloog door het boek heen. Sara Shepard haar schrijfstijl maakte het mogelijk dat ik door wilde blijven lezen, ze bleef mijn interesse houden en ik was benieuwd naar wat er ging gebeuren. Het hele boek is natuurlijk een echt mysterie en ik kon echt niet bedenken wie het zou zijn. Elk karakter had haar eigen back story en iedereen was erg uniek, dat vond ik erg leuk. Er was verrassend veel diepgang in de karakters en gevoelens, echt een pluspunt! Toch voelde het wat oppervlakkig, maar dat komt door het mysterie genre. Het gaat natuurlijk niet om de karakters maar om het mysterie.

Eindoordeel

Feline: Aanvankelijk verwachtte ik dus geen denderend verhaal. Maar dat is oké, want hierdoor raakte ik blij verrast. Sara Shepard heeft me in het wereldje van de Pretty Little Liars getrokken, en ik wil er eigenlijk nog niet uit komen. Hoewel het verhaal redelijk voorspelbaar is, zit er toch spanning in, en is het vermakelijk. Daarom geef ik het boek een 7

Sam: Ook ik verwachtte niet echt veel. Toch was ik blij verrast door de schrijfstijl van Sara Shepard, hoe makkelijk het boek las en hoe diep de karakters gingen. Het verhaal was aantrekkelijk maar ook weer niets heel unieks, wat wel jammer was. Soms had ik wat moeite met de karakters uit elkaar houden en het was soms best langdradig. Daarom geef ook ik een 7!Reacties op: Buddy Read: The Perfectionists

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sara Shepard

Sara Shepard

Sara Shepard is een Amerikaanse auteur. Ze schreef onder meer de jeugdboekenseri...