Advertentie

Bye Bye Young Adult Club: een terugblik

op 31 augustus 2019 door

Het is bijna zover, Hebban gaat een nieuwe koers varen. De huidige genreclubs verdwijnen en de VIP club gaat nu echt van start. Dat betekent ook dat de Young Adult Club in deze vorm verdwijnt. Maar niet getreurd, je zult ons nog vaak voorbij zien komen als onderdeel van de VIP club. Deze spot wordt omgebouwd tot een café, dus ook over young adult kan nog lekker gekletst blijven worden. Sommige van ons zijn al vanaf het prille begin betrokken bij deze club, anderen zijn er later bij gekomen. Wat is nou mooier om een tijdperk af te sluiten dan met een terugblik? Vandaag blikken wij terug op de boeken die we door deze club zijn gaan lezen.

Laurie

Een boek dat ik nog een kans heb gegeven dankzij het enorme enthousiasme van een aantal clubleden is The Cruel Prince van Holly Black. In eerste instantie vond ik dit boek niets, maar na opnieuw lezen toch wel. Ik heb meteen The wicked king gelezen en The queen of nothing staat al in de pre-order. Ook Girls of paper and fire van Natasha Ngan en Dromendochter van Laini Taylor heb ik door artikelen van mijn clubcollega's opgepakt. Dit is slechts een greep uit de vele vele boeken die we hebben besproken, want er zijn er nog wel meer die ik ben gaan lezen. Deze zijn uitschieters. Voor mij was de grootste verrassing toch wel De bijzondere woorden van Gioia van de Italiaanse auteur Enrico Galiano. Dit boek heb ik samen met Maartje mogen recenseren en ik wist niet wat ik kon verwachten, maar het boek eindigde met een 9,5.

Kimberly

Mijn allereerste boek als lid van de Young Adult Club was These Rebel Waves van Sara Raasch. Wat was het ontzettend leuk om een boek te ontvangen en er dan ook nog eens zo openlijk mijn mening over te mogen geven. Daarna zijn er nog zoveel boeken geweest, helaas niet allemaal altijd even goed. Maar ook dat mocht de pret niet drukken. Een van mijn favoriete boeken die ik voor Hebban heb mogen lezen is denk ik Wildcard van Marie Lu. Na een geweldig eerste deel stond ik absoluut te springen om dit tweede boek te lezen. En het boek was het absoluut waard.

Maartje

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meer weet wat mijn eerste boek was dat ik mocht lezen als lid van de Young Adult club. Ik heb veel boeken mogen ontvangen en de meeste heb ik met veel plezier gelezen. Een paar toppers waren de boeken van De Royals van Erin Watt en de Gewist trilogie van Teri Terry, omdat we meerdere boeken in een serie bespraken en iedere keer een nieuw format konden bedenken en De bijzondere woorden van Gioia van Enrico Galiano, omdat dit boek Laurie en mij erg verrast heeft. Mijn eerste artikel dat ik mocht schrijven was een interview met mijn zoon en stiefzoon over leesvoorkeuren van jongens. Het was heel leuk om te zien dat dit artikel gewaardeerd werd. 

Minca

Ik weet ook niet meer precies welk boek ik als eerst heb mogen ontvangen van Hebban. Eerder wel eens een boek voor een leesclub en later ook enkele boeken voor de Hebban YA Club. Een aantal auteurs die ik door Hebban en de andere leden van de YA Club heb leren kennen zijn V.E. Schwab, Sarah Crossan en Jay Kristoff. Van deze laatste auteur heb ik nog geen boeken gelezen maar door het enthousiasme van de andere lezers weet ik zeker dat ik binnenkort een boek van hem ga lezen. Nadat ik aan enkele artikelen mee heb mogen werken ben ik zelf begonnen met de reeks artikelen 'Één of meer' waarin ik standalones, tweeluiken, trilogieën en meerdelige series aanhaalde die ik had gelezen of nog wilde lezen. In de vele reacties van anderen kwamen zeker nog een aantal interessante tips naar boven, boeken die ik nu op mijn 'wil ik lezen' lijst heb geplaatst. 

Merel

Oef, waar moet ik beginnen? Allereerst krijgen een ereplaatsje de boeken die ik heb mogen lezen en daarbij de auteurs die ik heb mogen interviewen voor YALFest 2018. Hierdoor heb ik mijn favoriete boek ontdekt (en daarmee mijn favoriete schrijver): Allesbehalve Oké van Laura Steven. Ook Bloed en Beenderen heb ik hierdoor mogen ontdekken. De YA-clubleden hebben me ook aangestoken met een aantal virussen, zoals het Royals-virus (ja dames, jullie weten wat ik bedoel!), de boeken van Sarah Crossan, Adam Silvera en Jennifer Armentrout. De dames en mensen die op onze artikelen reageerden, zorgden ervoor dat ik een heleboel prachtige boeken heb gelezen of op mijn TBR heb gezet. Dat ga ik enorm missen. Naast de geweldige boeken die ik heb mogen lezen, haalde ik veel plezier uit het typen an quizjes, mijn verhaal over lezen in het buitenland (dat ik daadwerkelijk schreef vanuit Indonesië) en de vele grappige en mooie Harry Potter quotes. Dank jullie wel voor alles! 

Wat zijn jullie herinneringen aan ons, favoriete artikelen of welke boeken heb je naar aanleiding van een artikel of reactie gelezen? Laat het ons weten in de reacties! Reacties op: Bye Bye Young Adult Club: een terugblik

Meer informatie

Gerelateerd