Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De Hebban 1000: de mooiste Young Adult boeken

op 26 mei 2020 door

Op 28 mei is het zo ver, de Hebban 1000 van 2020 wordt bekend gemaakt. Maar wat zijn nou de mooiste Young Adult boeken? In dit artikel zet Laurie die van haar op een rijtje.

De top 25 van Laurie

Ik vond het samenstellen van mijn top 25 weer knap lastig. Ieder jaar is het een gepuzzel, maar dit jaar leek het wel moeilijker e zijn dan anders. Er zijn boeken verdwenen, verschoven en er hebben boeken hun rentree gemaakt. Mijn Top 25 mooiste boeken is een bonte mix van zowel young adult als volwassen boeken en er worden verschillende genres vertegenwoordigd. Toch is het meeste wel young adult fantasy.

Hof van mist en woede van Sarah J. Maas

De onbetwiste nummer 1 in mijn Top 25 is toch wel Hof van mist en woede van Sarah J. Maas. Dit boek staat al sinds de Hebban 1000 van 2018 in mijn top 25 en heeft ook altijd op nummer 1 gestaan. Het boek zit goed in elkaar en laat goed zien hoeveel effect een posttraumatische stress stoornis op iemand kan hebben. En dan is er natuurlijk gewoon Rhys, samen met de rest van de inner circle.

Koninkrijk van as van Sarah J. Maas

En door naar nummer 3, want daar staat Koninkrijk van as van sarah J. Maas. Dit is het laatste deel van "De glazen troon" en kwam vorig jaar mijn top 25 binnen denderen. En dan meteen op nummer 3. Of dit young adult is valt te betwisten, want daar is gewoon veel discussie over.

Winter van Marissa Meyer

"The Lunar Chronicles" is één van mijn favoriete series en Winter is het slotdeel. Het is spannend, bevat actie en sensatie en het is gewoon enorm goed. Ik kan er niet veel meer over zeggen in verband met spoilers. Dit boek staat al sinds jaar en dag op nummer 4.

Huis van aarde en bloed van Sarah J. Maas

Per definitie geen young adult, maar Huis van aarde en bloed is wel razend populair bij young adult lezers. Het is volwassen fantasy en het is een klepper. Je hebt ruim 900 pagina's plezier. De personages hebben een leuke dynamiek en het verhaal zit goed in elkaar. Dit is het nieuwste boek in mijn lijst, het verscheen namelijk op 3 maart van dit jaar. En dan komt het meteen binnen op nummer 6.

Cress van Marissa Meyer

Door naar een rentree op plek nummer 7, die is voor het derde deel van "The Lunar Chronicles". In Cress zie je voor het eerst dat het verhaal veel meer body krijgt en dat de personages een groei doormaken. Met de groei van de personages groeit ook het verhaal en het gevaar...

Deze young adult boeken staan buiten de top 10

  • 12: Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum van Benjamin Alire Sáenz;
  • 17: Geestesband van Richelle Mead;
  • 18: De Indigo Bezwering van Richelle Mead;
  • 19: Sterrenhemel van Colleen Hoover;
  • 20: Bloed en beenderen van Tomi Adeyemi;
  • 21: De bijzondere woorden van Gioia van Enrico Galiano;
  • 22: Opal van Jennifer L. Armentrout;
  • 24: De kids of appetite van David Arnold;
  • 25: Pijnstillers van Carry Slee.

Bekijk hier mijn volledige top 25 mooiste boeken

Wat zijn volgens jou de mooiste young adult boeken en hebben een plekje in jouw persoonlijke top 25 gekregen?



Reacties op: De Hebban 1000: de mooiste Young Adult boeken

Meer informatie