Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een leestipbrief aan... D. Steeg

op 19 juni 2018 door

Lieve D. Steeg, 

Ik weet helaas je voornaam niet, maar je boekenplankje zegt genoeg. Je houdt precies van de boeken waar ik ook van houd. (Nou ja, dat is een beetje logisch als je deze spot volgt.) Ik zie dat je een paar van de ultieme toppers onder de YA hebt gelezen zoals De Selectie van Kiera Cass en De Hongerspelen van Suzanne Collins. En je hebt geluk, want dit zijn precies de boeken die mij de liefde voor dit genre hebben gegeven. 

Ik merk aan je plankje dat je een liefde hebt voor romantiek met een sciencfictiontintje. Zo gaf je The Jewel van Amy Ewing en de vervolgen vijf sterren. Daarom moet ik zeggen dat je Vrees Me van Tahereh Mafi absoluut eens moet proberen. Hét is mijn allerliefste boek, sciencefiction én met een vleugje romantiek. 

Verder zag ik dat je ook Zwartspreuk van Claudia Gray hebt gelezen! Oké, je gaf die maar drie sterren, maar ik vond het dan ook een van haar mindere boeken. Ik raad je echt aan om dan eens Duizend Stukjes van Jou te lezen. Dé worldbuilding in dat boek is zo zo zo goed en ik had dat nog nooit eerder in een ander boek gelezen. Oprecht een topper. 

Ook merkte ik dat je heel erg houdt van dystopische boeken. Zo heb je The Darkest Elements-trilogie van Alexandra Bracken helemaal verslonden. Ik denk - op basis daarvan - dat je echt zult houden van Verwelken van Lauren DeStefano. Het is al een oudere YA, maar het is zo prachtig goed. Het lijkt een beetje op het eerste deel van The Jewel, maar dan hélemaal anders. 

Tot slot kan ik deze brief niet eindigen door je iets aan te raden dat volgens je plankje helemaal niet in je straatje ligt, maar ik vind dat je het toch eens een kans moet geven. Mijn allerliefste contemporary van vorig jaar moet je zeker gelezen hebben. Brieven aan de duisternis van Brigid Kemmerer is een hardverscheurende roman over vooroordelen, verlies en rouw. Het klinkt zwaar, maar je vliegt er zo doorheen. 

Zo! Ik hoop dat je heel blij bent met je tips. Je mag me altijd contacteren via deze post, Facebook of Twitter (@TheConfessionOf) moest je een van mijn tips gelezen hebben! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. 

Liefs,

Audrey 



Reacties op: Een leestipbrief aan... D. Steeg

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi (Connecticut, 1988) is een Amerikaanse thrillerauteur voor young ad...

Brigid Kemmerer

Brigid Kemmerer

Brigid Kemmerer was eerst werkzaam in de financiële sector voordat ze fulltime s...

Claudia Gray

Claudia Gray

Claudia Gray is pseudoniem van Amy Vincent, een Amerikaanse schrijver van parano...

Lauren DeStefano

Lauren DeStefano

Lauren DeStefano (1984) is een Amerikaanse young adult-schrijfster. Ze studeerde...